REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanța: ADMINISTRATORUL unei FIRME, CONDAMNAT pentru că i-a MURIT un angajat!

Constanța: ADMINISTRATORUL unei FIRME, CONDAMNAT pentru că i-a MURIT un angajat!

Replica API 26 ianuarie 2019 | 12:48 265

Florinel C. a fost condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare pentru ucidere din culpă și săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate în muncă. Dar decizia nu a fost definitivă și a fost depus apel, care urmează a se judeca pe 7.02.2019.

Potrivit anchetatorilor, lucrătorii Postului de Politie T.N. Midia, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, despre faptul ca în incinta Șantierului Naval Midia a avut loc un accident de munca având ca urmare, accidentarea numitului I.D., de macaraua docului nr.3 în timp ce efectua reparații de sudura la doc. Astfel, la data de 21.03.2014, persoana vătămată a fost angajată fără contract de muncă, de către administratorul unei societăți comerciale, fiind vorba de inculpatul Florinel C., în funcția de sudor pentru a efectua o lucrare urgentă, respectiv sudura unor caplamale, pe puntea superioară din babord, la bordul docului nr. 3 din Portul Midia, incinta Șantier Naval. Victima a început munca, fără a-i fi efectuat instructajul în domeniul securității și sănătății în muncă, făcând parte dintr-o echipă de lucru, potrivit rolii.ro. Concomitent cu lucrarea de înlocuire a tablelor corodate la puntea principală/comandă, bordul babord a docului nr. 3, se efectua și montarea cavaleților pentru calare, pe puntea de lucru în vederea andocării unei nave, ce urma să efectueze lucrări de reparații. Mutarea cavaleților se efectua cu ajutorul celor două macarale montate în bordul babord, respectiv bordul tribord al docului. Astfel cum reiese din propria declarație, macaragiul M.V., în timp ce făcea manevra de deplasare a macaralei de pe docul 3 babord spre pupa docului și fiind orientat cu fața la mijlocul docului, a dat semnale de avertizare prin soneria macaralei. În timp ce se afla în mișcare a auzit o persoană țipând, s-a oprit și a văzut pe doc, lângă șina de rulare a macaralei un muncitor căzut. În zona unde a lucrat victima, s-a găsit o pereche de mânuși și două dopuri de urechi, ce rezultă ca ar fi fost purtate de către I.D. din cauza curentului de aer, docul fiind poziționat pe apa bazinului. Victima a fost transportată la spital și, din păcate, la câteva zile, a murit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La rubrica cu drogurile unde doamna a lucrat ziarista nu ati pus comentari , da bravo ma corb la corb nu scoate ochi
2
0
Administratorul unei firme, condamnat pt ca i-a murit pwolla.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218