REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanţa, partener într-un proiect european ce îşi propune revitalizarea clădirilor istorice degradate

Constanţa, partener într-un proiect european ce îşi propune revitalizarea clădirilor istorice degradate

Replica API 28 martie 2019 | 00:00 473

Proiect de hotărâre în atenţia consilierilor locali

Proiect de hotărâre în atenţia consilierilor locali

Consilierii locali se întrunesc, joi, 28 martie a.c., într-o ședință ordinară a Consiliului Local Constanța, iar printre proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi supuse votului se află și cel privind aprobarea participării municipiului Constanța ca partener în proiectul ALT/BAU Transfer Networks Alternative Building Activation Units” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Urban III 2014 – 2020. Proiectul ALT/BAU Transfer Networks, Alternative Building Activation Units are ca obiectiv revitalizarea clădirilor istorice degradate iar reprezentanții municipalității au în plan, printre altele, realizarea PUZ-ului Zonei Peninsulare în cadrul acestui proiect.

În cadrul ședinței de joi, 28 martie a.c., va fi supus votului consilierilor locali constănțeni participarea Municipiului Constanța, ca partener, în cadrul proiectului sus amintit, dar și a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Urbact III 2014 – 2020. Este vorba despre contribuția proprie a municipalității, în cuantum de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ce îi revin din bugetul proiectului, costurile neeligibile și conexe aferent proiectului, precum și asigurarea resurselor financiare necesare implementării optime a proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, în vederea finanțării acestuia în cadrul POU III 2014 – 2020.

Proiectul ALT/BAU Transfer Networsk, Alternative Building Activation Units are ca obiectiv revitalizarea clădirilor istorice degradate, prin abordarea proactivă de conectare la administrațiile publice, proprietari, investitori și utilizatori. Proiectul este aprobat spre finanțare nerambursabilă. Dar pentru demararea procesului de precontractare este nevoie de o hotărâre a Consiliului Local Constanța.

Reamintim că, cu ajutorul proiect este realizat PUZ-ul Zonei Peninsulare, de unde și aborbarea „atipică” a autorităților a acestui demers: concret, municipalitatea nu a mai realizat un Plan Urbanistic Zonal cu care să iasă înaintea celor interesați, ci au început procedurile organizând o dezbatere publică la care i-au chemat, spre consultare pe toți cei interesați, pentru a-și spune punctul de vedere, după care au anunțat organizarea de consultări publice, prin chestionare, pentru ca populația să aibă ocazia să își exprime nemulțumirile și viziunile asupra Peninsulei.

Abia ulterior, după parcurgerea acestor pași, va fi realizat și forma finală a PUZ-ului. Astfel se procedează peste hotare, în cazul centrelor vechi, aspecte învățate de angajații municipalității în cadrul proiectului european sus numit.

F.B.

Citește și: PUZ-ul pentru Zona Peninsulară NU E GATA, e la stadiul de propuneri şi discuţii. Ce explicaţii oferă Primăria

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sfarsit! Vedem si o lista?
0
0
Pentru prostii orasului , la fel cum mintea si muierea cu sandale marimea 44 , merla , imbogatita de catre mascariciul dereglat psihic... Hai , dati votul pentru un pui sau o sacosa de plastic...
1
1
NU ARE EUROPA BANI CAT PUTEM NOI FURA
4
0
Frectii la picior de lemn...
5
1
Brusc, cum se apropie campania, orasul Constanta pare sa revina la viata. Constanta, orasul unde renovarea unui trotuar pe repede inainte iti aduce un mandat de primar! Au lasat strada din fata primariei fara marcaje, pur si simplu a trecut peste jumatate de an de cand nu exista marcaje, pentru a creea iluzia pentru toti handicapatii cu drept de vot ca in oras chiar se intampla ceva...
4
0
Cine mai crede toate prostiile astea? E campanie si e diaree de vorbe. Votai in contnuare PSD sau alte gunoaie de Partid, asa sa va ajute Bunul. Nimic nu e mai bun ca Partidul.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218