REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constanța! Și-a sunat fosta iubită din arest, după ce i-a UCIS tatăl: ”Dracu' m-a pus s-o fac. Ceva rău se va întâmpla cu tine”

Constanța! Și-a sunat fosta iubită din arest, după ce i-a UCIS tatăl: ”Dracu' m-a pus s-o fac. Ceva rău se va întâmpla cu tine”

Replica API 10 octombrie 2017 | 00:00 310

Detalii CUMPLITE din dosar

Detalii CUMPLITE din dosar

sursa foto: shutterstock.com

Ionuţ Marius Clapă, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, pe 4 septembrie anul curent, la 21 de ani și 10 luni de închisoare, dar decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, termenul fiind fixat pentru data de 12.10.2017. Acesta este autorul unui episod înfiorător, în care și-a înjunghiat fostul socru, el decedând ulterior. De ce? Pentru că, potrivit declarației lui: ”Dracul l-a pus”. Acesta era supărat, de fapt, pe fosta soacră, crezând că din cauza ei s-a despărțit de fiica acesteia. Și de aici s-a ajuns la o vizită în… iad.

Potrivit celor discutate în una din ședințele de judecată, s-a reținut că la data de 23 octombrie 2016, în jurul orelor 21.00, Ionuț Marius Clapă, aflat în stare de ebrietate, după ce consumase bere la locuința părinților săi, apoi la locuința verișoarei sale și la un bar, s-a deplasat la locuința fostei sale concubine, P.C., din Cumpăna, unde a pătruns înarmat cu un cuțit, iar când martora i-a deschis ușa a atacat-o cu acel cuțit, rănind-o ușor la abdomen.

Pentru că martora s-a ferit și imediat a fugit și s-a refugiat inițial în dormitor, potrivit rolii.ro, iar apoi în grupul sanitar, inculpatul l-a înjunghiat intempestiv cu cuțitul în zona lateralo-cervicală stângă pe tatăl martorei, persoana vătămată Cătălin P., care era așezat pe un fotoliu și care era parțial paralizat, suferind de coree cronică și care, din cauza afecțiunii patologice respective, avea mișcări extrem de lente, la fel ca și vorbirea, fiind într-o vădită stare de vulnerabilitate, aspect cunoscut de inculpatul agresor.

După înjunghierea persoanei vătămate, inculpatul a urmărit-o pe fosta concubină, a spart ușa de la grupul sanitar, prin distrugerea sistemului de închidere, a intrat acolo amenințând că o va ucide, însă aceasta a reușit să-l calmeze parțial, prin invocarea faptului că au împreună un copil de 1 ani și 2 luni și care va crește fără mamă, dacă el îi va suprima viața.

Atunci inculpatul i-a spus fostei concubine că i-a înjunghiat tatăl bolnav, apoi i-a cerut să sune la numărul de urgență 112, pentru că dorea să se predea Poliției. În timp ce martora purta convorbirea cu operatorii SNUAU 112 și cu polițiștii despre incident, inculpatul i-a luat telefonul e la ureche și l-a spart de podea. În continuare a întrebat-o pe martoră dacă are și alte telefoane în locuință, iar când aceasta i-a răspuns că mai are încă alte două aparate telefonice mobile în casă, marca Nokia cu butoane, le-a spart și pe acestea.

După aceea inculpatul a ieșit din casă, s-a deplasat la locuința unui vecin, căruia i-a cerut să sune la numărul de urgență 112, deoarece și-a înjunghiat fostul socru. În timp ce martorul l-a însoțit pe inculpat spre locuința persoanei vătămate, pentru a se convinge de realitatea celor aflate, la locul faptei deja soseau organele de poliție sesizate anterior.

Tatăl fostei concubine a MURIT la domiciliu. S-a înecat cu mâncare din pricina rănii!

Tatăl victimei a fost transportat la spital, supus unei intervenții chirurgicale, iar starea sa părea mai bună. Apoi s-a înrăutățit, fiind mutat de pe Secția ORL, pe Secția de Neurologie, fiind ulterior externat, îmtr-o stare ameliorată. Din păcate, la scurt timp a decedat.

”Din raportul medico-legal de necropsie rezultă că moartea acestuia a fost violentă și a fost cauzată asfixiei mecanice consecutive aspiratului alimentar în căile respiratorii, la o persoană care a prezentat în antecedente o plagă tăiată-înțepată latero-cervical stânga, care s-a complicat cu hematom compresiv în regiunea carotidiană stânga, cu tromboza și ocluzia arterelor carotidă comună și internă stângi și ramolisment cerebral ischemic de arteră cerebrală medie stânga, cu tulburări neurologice consecutive; leziunea traumatică constatată la cadavru – cicatrice post-plagă tăiat-înțepată latero-cervical stânga - , a putut fi produsă prin lovire cu corp tăietor-înțepător (posibil cuțit sau similar) și poate data din data de 23.10.2016; între leziunea traumatică constatată la cadavru și deces există legătură de cauzalitate indirectă”, potrivit rolii.ro.

Menționăm că mama inculpatului declarase că aflase de la fiul ei că se despărțise de concubină din cauza soacrei, că soacra îl dăduse afară din casă, dar că acesta nu îi dezvăluise motivul despărțirii și certurilor cu fosta soacră. Se pare că acesta era și motivul pentru care Ionuț Marius Clapă ar fi spus că pe fosta soacră voia, de fapt, s-o ucidă, însă nu a recunoscut acest lucru la audieri. În privința motivului înjunghierii fostului socru, mama inclupatului a menționat că în cursul vizitei la centrul de reținere și arest preventiv fiul ei îi răspunsese că „dracul l-a pus să o facă”, neputându-și explica de ce tocmai pe acel om bolnav îl atacase.

Fostul iubit a sunat-o din arest: ”Se va întâmpla ceva rău cu tine!”

Inculpatul s-a prevalat inițial de dreptul la tăcere, exprimându-și doar regretul pentru ceea ce a făcut și precizând că știa despre starea de sănătate precară a persoanei vătămate, în sensul că aceasta era parțial paralizată. După ce a fost informat despre schimbarea încadrării juridice, a declarat că în ziua critică ar fi consumat circa 2,5 litri de bere, la locuința unor veri și la un bar, apoi a mers la locuința fostei concubine pentru a-și vedea copilul minor și pentru a cere socoteală că mama nu îi dă voie să își vadă fiica decât la poarta ei și nu îl lasă să plece cu copilul la un magazin, ca el să îi cumpere haine și încălțăminte.

”Cu ocazia reaudierii (fostei concubine a lui Ionuț Marius Clapă – n.r.), când informase procurorul că inculpatul a sunat-o de la arest și i-a adresat amenințări, martora a declarat că obiectul vulnerant folosit de inculpat la înjunghierea tatălui ei nu este din locuința lor, iar că inculpatul a venit înarmat cu acel cuțit din altă parte. Totodată, martora a precizat că îl întrebase pe inculpat la telefon de ce i-a înjunghiat tatăl, iar acesta nu i-a putut explica, însă i-a spus că de fapt pe mama ei urmărea să o ucidă, deoarece o considera vinovată de despărțirea lor. Atunci îi ceruse martorei să se împace, iar la refuzul ei, i-a comunicat că se va întâmpla ceva rău pentru ea, fără a oferi însă amănunte”, se mai arată pe rolii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este un accident genetic cu frustrari mari, are urgent nevoie de un control psihiatric, ce legatura au natiile amintite cu fapta abominabila.
2
0
Ptr Robert : Daca alte natii put a c--t tu in capul ala patrat ai numai C---T ! Bestie ordinara !
5
1
Auzi la idiot: "dracul m-a pus..." !?! Un analfabet , alcoolic ingrijit in copilarie de niste parinti betivi si analfabeti... Numai prostii cred ca acest specimen poate trai in cadrul societatii.
2
2
Executat rapid fara drept de apel !Este un criminal de viitor !Statul prin legile de rah...t ale UE ocroteste criminalii !
9
1
Asa este, Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
8
8
Cocalar nenorocit! Pedeapsa capitala...constanta e plina de moldoveni, tigani, turci si tatari care put a cacat
15
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614