REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Constanţa, SUFOCATĂ de construcţii care nu se mai termină

Constanţa, SUFOCATĂ de construcţii care nu se mai termină

Replica API 25 aprilie 2020 | 00:17 2434

Constanţa s-a sufocat, în ultimii ani, de construcţiile edificate de marii investitori, imobile ridicate pe spaţiu verde, pe spaţii care cândva funcţionau ca şi spaţii verzi, parcări ori se afllă la doi paşi de malul mării. Deşi mulţi dintre locuitori s-au împotrivit proiectelor imobiliare, administraţia locală nu a ţinut cont de acest aspect şi a dat undă verde lucrărilor.

Iată că, în viitorul foarte apropiat se întrevăd alte construcţii cu 5, 6 sau 11 etaje, în zone bune din oraşul de la malul mării. Construcţii ce se află la mâna consilierilor locali municipali. Dacă aceştia le vor vota în şedinţa de la sfârşitul lunii, atunci nimic nu-i va mai opri de investitori în a-şi dezvolta proiectele.

Şedinţa din 29 aprilie se anunţă destul de interesantă, dat fiind proiectele din convocator. Multe dintre acestea vizează aprobarea unor planuri urbanistice de detalii elaborate în vedea construirii de imobile în Constanţa. Unele s-au mai aflat şi în trecut pe ordinea de zi, însă, din varii motive, au fost retrase.

4 imobile a câte 11 etaje, la intrare în staţiunea Mamaia

De exemplu, primarul Decebal Făgădău a iniţiat proiectul privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Unirii și alei carosabile, inițiator SC Sunrise Tours SRL. Este vorba despre ansamblul de 4 blocuri de pe strada Unirii, a câte patru imobile cu 11 etaje, cu spații comerciale la parter și locuri de joacă, pe strada Unirii, în apropiere de CERONAV! Nu este singura investiție a societății în domeniul imobiliarelor. Firma a obținut, recent, autorizația de construire pentru modificare proiect autorizat cu AC nr. 646/30.05.2017 pentru "construire imobil locuințe S+P+3E-4E-7E retras cu spații comerciale la parter și organizare șantier" prin supraetajare cu încă un nivel, o singură data, în suprafață de maxim 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii”, imobil construit tot pe strada Unirii.

Sunrise Tours S.R.L a trecut cu brio de dezbaterea publică în ceea ce privește construcția cu 11 etaje pe bulevardul Mamaia, numărul 296- 296A din Constanța, cu intrare de pe strada Unirii. Terenul în studiu are o suprafață de 9626 mp, cuprinde terenurile de la nr. 296 și 296A și are acces din strada Unirii. Pe acest amplasament s-a aprobat un PUZ în anul 2007 cu HCLC 538 din 26.10.2007, reglementările aprobate prevăd încadrarea funcțională de locuințe colective înalte P+20E.

Sursa foto: iglooarchitecture.ro

Bloc cu 6 etaje în Palazu

Un alt proiect ce urmează să fie supus votului vizează construcţia unui bloc cu 6 etaje în Palazu Mare, pe bulevardul Tomis numărul 466. Investitor este Gheorghe Daniel.

Şi pe Aurel Vlaicu se va construi!

Un alt proiect ce va ajunge în atenţia consilierilor locali este cel ce vizează aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat la vest de zona industrială și de servicii cu acces din bd. Aurel Vlaicu, investitor SC Isaran SRL;

Un NOU BLOC în buza mării

Consilierii vor supune la vot şi proiectul privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Mihai Eminescu, prel. str. Bucovinei și limite cadastrale. Investitorul este Chimișliu Constantin. Este o zonă din Constanța, ce se află sub interdicție de construire până la aprobarea unui plan urbanistic zonal, proiectul aflându-se şi în atenția constănțenilor.

Investitorul vrea să edifice un bloc cu 5 etaje lângă Spitalul Militar. Locuitorii din zonă se opun, categoric, construcției, din mai multe puncte de vedere, printre cei care și-au exprimat punctele de vedere fiind și prefectul George Niculescu. Acesta şi-a exprimat poziția, după demararea procedurii de informare și consultare a publicului privind Planul Urbanistic Zonal, alături de vecinii săi. ”Având în vedere inițierea PUZ, strada Bucovinei nr 1G, de către Constantin Chimișliu, elaborat de urbanist Mihaela Pușnava, în calitate de locuitor în zonă, strada Bucovinei nr 1A, fiind direct afectat de propunerea de elaborare de PUZ, vă rog să-mi puneți la dispoziție studiu de însorire și retragerile propuse de inițiator. Doresc să fiu informat conform prevederilor legea în vigoare de toate modificările care afectează zona”, a fost poziția lui George Niculescu.”Ținând cont că înălțimea imobilelor de pe strada Prelungirea Bucovinei au înălțime de P+1, consider de neacceptat indicii POT și CUT precum și regimul de D+P+5-6. Având în vedere că strada este îngustă și nu e prevăzută cu trotuare, consider inoportună construirea unui imobil cu acest regim, care va reduce gradul de însorire al imobilului meu”, este poziţia unei constănțence. Reprezentantul unei societăți ce-și desfășoară activitatea în zonă spune că amplasamentul studiat este reprezentat de un teren care face parte din zona costieră, teren ce prezintă o declivitate accentuată de la vest către est, fapt ce încadrează amplasamentul într-o zonă cu risc geotehnic major ce impune condiții pentru asigurarea protecțiilor împotriva riscurilor de lunecare a terenului sau destabilizare a malurilor. Asociația de proprietari FE 5 spune că în zonă s-au mai ridicat două blocuri, fiind îngrădit accesul către plajă, iar în noul PUZ nu se prevede clar realizarea unui drum de acces.

Un proiect ce ce s-a aflat şi în trecut, pe convocator, însă care a fost retras este cel ce vizează o construcţie în cartierul Palas

În cartierul Palas, exact la ieșire din oraș, se va construit, în viitorul apropiat, un bloc cu 5 etaje. Vorbim despre un imobil construit într-un cartier de case, ceea ce, potrivit legii, nu este permis. Constănţenii din zonă nu sunt de acord cu acest proiect, spun ei, le-ar fi afectată structura de rezistență a caselor, plus că, pentru crearea locurilor de parcare, va fi nevoie să li se îngusteze strada.

Investititor este SC Dacor Plast SRL, ce are sediul în Constanța și se ocupă cu fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții, oferind și servicii de amenajări, instalații și confecții. Este deținută de Ioan Dan Murariu şi Camelia Murariu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Redactie si reporteri de kkt ,scrieti doar ce va covine doar de oameni simpli de la tara si aiureli doar sa fie plina pagina .Ultima zi cand citesc aberatiile angajatilor vostri .Sa invete sa faca o investigatie si sa redacteze corect si adevarat .Re -kkt ce sunteti!
1
2
Depinde de tipul de fundare. Dar e clar, in afara de stalpisori, marcaje rutiere, nu a facut nimic primarul vietii. Il lauda postacii lui ca are cel mai mare procent de vindecare din tara, de parca e vreun vraci... mori de ras cu oamenii astia
2
0
Vinovati sunt cei care voteaza si aproba aceste constructii.
2
0
FAGABOU DA SI EL ULTIMELE TUNURI...BV LUI BAIAT DESTEPT A AVUT CE INVATA DE LA MAZARE
8
0
Astea sunt urgentele dlui Primar: constructii, vanzari, superficii, i chirieri de spatii- sa umple buzunarele prietenilor. Uitativa pe convocatorul sedintei care va fi pe 29.04 si o sa vedeti ce urgente are orasul. El crede ca noi nu vedem cum isi rezolva afacerile.
7
0
Din ce spui tu se poate intelege ca in cazul unui cutremur cum a fost in ziua da 4 martie 1977 in orasul Constanta se vor prabusi mai multe blocuri dastea noi decat cele construite inainte de 1990 si eu cred ca ai dreptate.
8
0
4 blocuri de 11 etaje??? dar unde mai exista in CT asemenea complex ??? Nu mai spun ca nu au parcarile necesare, spatiul verde. O asemenea greutate nu poate fi sustinuta mecanic de teren acolo - vezi si cazul blocului de langa REyna din buza falezei de nisip care incepe sa se fisureze
8
1
o sa ajungem ca Kowloon Walled City
6
1
Intrebati-l pe fagabou poate stie el.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272