REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constanța va fi DOTATĂ cu CAMERE de SUPRAVEGHERE? Ce spun polițiștii și Primăria

Constanța va fi DOTATĂ cu CAMERE de SUPRAVEGHERE? Ce spun polițiștii și Primăria

Replica API 6 februarie 2020 | 13:03 849

Safe City 20

Safe City 20

În contextul în care poliţiştii din cadrul Direcției Primăriei Constanța testează în aceste zile un nou sistem de monitorizare cu o cameră care filmează 360°, reprezentanții instituției transmit faptul că au fost alocate fonduri pentru anul 2020 pentru achiziția studiului de fezabilitate, studiilor de teren și a documentațiilor pentru obținerea avizelor pentru proiectul „Safe City 20, creșterea siguranței în municipiul Constanța“. Despre acest subiect polițiștii constănțeni au transmis faptul că aceste camere ajută foarte mult în scăderea infracționalității dar și în soluționarea mult mai rapidă a cazurilor.

Un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va patrula, în perioada următoare, în permanență în zona peninsulară și centrală a orașului și acolo unde va fi sesizată încălcarea prevederilor legale, indiferent că este vorba despre nereguli privind circulația pe drumurile publice, normele de conviețuire socială, aruncarea gunoaielor la întâmplare sau probleme privind regimul construcțiilor, se vor lua măsurile ce se impun. Înregistrările de pe acestă cameră de supraveghere vor fi folosite pentru a susține măsurile aplicate de polițiștii locali. Persoanele depistate încălcând prevederile legale au fost avertizate cu privire la gradul de pericol social al faptelor comise, urmând ca la comiterea unei fapte similare să fie sancționați contravențional cu amendă.

Poliția municipiului Constanța, despre sistemul de supraveghere:

Montarea de camere de supraveghere este una din cele mai eficiente metode pentru a soluționa cazurile mult mai repede. Legat de acest subiect reprezentanții Poliției municipiului Constanța au precizat faptul că aceste sisteme de supraveghere sunt de foarte mare ajutor. Astfel, Ion Chiru, comisar șef al Poliției municipiului Constanța, a transmis în cadrul unei conferințe faptul că aceste camere de supraveghere ajută foarte mult la scăderea infracționalității. De exemplu, în localitatea Grădina dar și în Pecineaga înfracționalitatea este aproape de 0. Amintim faptul că în localitatea Pecineaga, în luna noiembrie a anului trecut un copil în vârstă de 8 ani a fost găsit mort într-un bazin de la marginea localităţii după ce a fost căutat timp de şase zile. Ultima dată, copilul fusese văzut jucându-se singur în fața casei. Comuna Pecineaga este împânzită cu camere de supraveghere. În imaginile verificate de polițiști, Alexandru apărea dându-se pe role, în apropierea casei.

Reprezentanții primăriei au achiziționat și decontat studiul de prefezabilitate care a fost aprobat în ședința Consiliului Local din data de 31 octombrie 2019. Primaria a alocat fonduri pentru anul 2020 pentru achiziția studiului de fezabilitate, studiilor de teren și a documentațiilor pentru obținerea avizelor. Proiectul „Safe City 20, creșterea siguranței în municipiul Constanța“, prevede amenajarea unui dispecerat modern pentru siguranță publică, cu peste 1.260 de camere video instalate în tot orașul. La intrările și ieșirile din municipiu, la intrările și ieșirile din Portul Constanța, în zona Gării, a celor două autogări, în marile intersecții, sensuri giratorii, piațete pietonale, piețe, parcuri și locuri de joacă, în zona Stadionului Farul, în preajma plajelor, în apropierea restaurantelor, dar și în zonele unde sunt clădiri emblematice pentru județ și municipiu, monumente istorice și muzee. Acest sistem va ajuta în identificarea problemelor și în a interveni eficient acolo unde va fi cazul.

Diana BERECHET, Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Camerele cor surprine pe cel care arunca o hartie pe strada , dar nu pe cel care ia o spaga si distruge destinele multor oameni.Problema noastra este infractionalitatea marunta.
1
0
Sunt necesare. Sa fie instalate cat mai repede.
11
2
X36 adica de 36 de ori mai multa puie!
0
4
Cu cat mai multe camere, cu atat mai bine, dar mai repede! Si intelegeti naibii odata, politia locala sa aiba si patrule. Pe jos, ca nu le cade rangu ! Cat timp infractorii, scandalagii, drogatii, tiganimea si " smecherii" de doi bani nu vor vedea politisti la tot pasu, nu se vor linistii. Iar amenzile pt masinile parcate neregulamentare, aplicatile nesimtitilor , si celor de pe lista cu sefuti ai sefi primita de la primarie si partide. Ca prea ii ocoliti pe golanii care se cred politicieni.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212