REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Constanța: ZECI de MAȘINI SPARTE în două luni, doar în mediul urban!

Constanța: ZECI de MAȘINI SPARTE în două luni, doar în mediul urban!

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 2614

Hoții au început să facă ravagii printre mașinile constănțenilor! Oamenii au început să se plângă și să sesizeze, în ultima perioadă, faptul că mașinile le sunt vandalizate însă se pare că foarte mulți nu depun plângeri la poliție, ceea ce încurajează cifra neagră a infracționalității. Conform oamenilor legii, o statistică arată că, în primele două luni ale anului, s-au înregistrat 37 de astfel de spargeri, doar în mediul urban.

Mai multe mașini au fost sparte în perioada aceasta, atât în municipiu cât și în județul Constanța, potrivit persoanelor care sesizează aceste fapte dar și a oamenilor legii. Unii internauți spun pe grupurile de socializare faptul că au fost și ei victime însă nu au anunțat poliția ceea ce este foarte grav. O statistică arată că în primele două luni ale anului 2020 au fost înregistrate 37 de incidente în care au fost implicate mașini vandalizate, doar în mediul urban din județul Constanța. Oamenii legii trag un semnal de alarmă și transmit celor care ajung să fie victime în astfel de cazuri să nu mai ezite să sune la poliție pentru că astfel, cifra neagră a infracționalității crește tot mai mult iar această atitudine le convine de minune hoţilor, încurajându-i să persevereze şi, în lipsa unor pedepse, să-şi găsească alte ţinte. Această formă de criminalitate se numește așa din cauza faptului că ea nu este cunoscută cert, iar dimensiunile sale rămân practic discutabile. De ce? Tocmai pentru că nu toate victimele depun plângeri.

Vă reamintim faptul că în anul 2019, conform oamenilor legii, infracțiunea de furt a înregistrat o depreciere de 24,6 % (de la 2.959 în 2018 la 2.230 în 2019). Aceeași tendință de scădere o întâlnim și în ceea ce privește infracțiunile de furturi din autovehicule (-33 de fapte) dar și furturi de componente din exteriorul autovehiculului (-30 de fapte).

Ce poţi face pentru a evita situaţiile în care ţi se sparge maşina

Oamenii legii fac tot posibilul pentru a ţine lucrurile sub control, însă sunt necesare şi câteva acţiuni din partea posesorilor de autoturisme. Prin urmare, pentru a evita furturile din autovehicule dar și vandalizarea acestora, măsurile de protecţie pe care trebuie să le adopte fiecare posesor de autoturism în momentul parcării acestuia constituie elementul principal în descurajarea potenţialilor infractori. Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare cum ar fi bani, portofele, genţi, radio-casetofoane, gps-uri, telefoane sau acte. Pentru infractori, acestea reprezintă o provocare. Fenomenul infracţional este favorizat şi de neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de alarmă eficiente, neasigurarea portierelor şi parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate.

A.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia nu poate sa se descurce nici cu bandele de interlopi adica astia locali,acum au venit meseriasi cu experienta inernationala.
0
0
Am trecut printr-o situatie similara acum vreo 2 ani, am facut plangere la politie, am pierdut aproape toata ziua pe la ei pe la sectie si, evident, nici pana in ziua de azi n-am primit vreun raspuns sau vreo veste. Incomptenta si dezinteresul politiei, dar si a altor institutii ale statului, sunt omniprezente si, din pacate, isi vor manifesta efectele cu atat mai mult in aceasta perioada
3
0
Pulitia sta sa verifice foi, in loc sa patruleze si sa prinda infractorii! Macar daca ar sti sa citeasca.
8
1
Dar politia noastra ce face ? Se vede cat de implicata este in apararea cetateanului de rand.
9
2
Sai ia judecatoarea barak la ea akasa ca ea ii elibereaza
8
1
au venit tiganii,tilharii si criminalii.Cica sa le dam de mincare,baut,tigari,bani de barbut,asistenta medicala,ca altfel... Daca traia mustaciosul....
23
0
Tot plangeati dupa ea, ce credeati ca sunt profesori universitari ?
24
0
Traiasca PNL ca nu a inchis granitele asa cum ar fi fost normal
18
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272