REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănţeancă decăzută din drepturile părinteşti de judecătorii din Italia! Fostul concubin a acuzat-o de RĂPIRE

Constănţeancă decăzută din drepturile părinteşti de judecătorii din Italia! Fostul concubin a acuzat-o de RĂPIRE

Replica API 1 mai 2019 | 08:26 487

Un italian se chinuie în instanţă să-şi recupereze fetiţa în vârstă de 9 ani, după ce mama minorei, care locuia în Italia alături de tatăl copilului, a fugit în România fără acordul acestuia. Femeia, acuzată de răpire, a fost decăzută din drepturile părinteşti şi obligată de judecătorii italieni să readucă copilul la domiciliul tatălui, sentinţa fiind recunoscută şi de magistraţii constănţeni.

S.Z.,mama decăzută din drepturi, a depus o ordonanţă preşedinţială la Judecătoroia Constanţa, prin intermediul căreia solicită redarea exercițiului drepturilor părintești asupra minorei în vârstă de 9 ani şi stabilirea domiciliului acesteia la reclamantă.

Aceasta a povestit judecătorilor că minora s-a născut din relația de concubinaj pe care a avut-o cu italianul. În urma certurilor avute cu acesta și a faptului că era cercetat penal, femeia a părăsit, împreună cu minora, în 2014, Italia. Tatăl copilului a demarat, apoi, procedurile pentru a o decădea din drepturi, lucru care s-a întâmplat, în 2016.

În această situație, mama a fost decăzută din drepturile părintești, conform Sentinței Tribunalului pentru minori din Umbria Perugia, recunoscută în România de Tribunalul Constanţa. După ce a dat de urma femeii în Constanţa, italianul a tot încercat să-şi recupereze copilului. În acest sens a depus la instanţa din Constanţa hotărârea Tribunalului pentru minori din Umbria Perugia, care a fost recunoscută în România, în 2017.

Bărbatul s-a plâns magistraţilor, potrivit rolli.ro, că minora era derutată atunci când s-a întâlnit cu ea, din cauza lipsei îndelungate a tatălui din viața sa, fapt pentru care nu îi este imputabil, întrucât mama a luat minora din Italia fără acordul său, îndepărtând-o de mediul său familial.

Minora era apropiată de el și de bunicii paterni la momentul despărțirii. Nu a putut lua legătura cu fiica sa, întrucât nu i s-a permis. Pe fir, a intrat şi Protecţia Copilului care a depus o acţiune în instanţă, la sfârşitul anului trecut, împotriva părinţilor. Judecătoria a admis cererea de chemare şi a dispus ca minora să urmeze un program de consiliere psihologică pentru o durată de 3 luni, cel puţin o şedinţă în fiecare săptămână.

Revenind la solicitarea mamei, magistraţii i-au respins acţiunea, la jumătatea lunii trecute, formulând recurs, la Tribunalul Constanţa.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218