REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţeni, sunteţi pregătiţi să înduraţi frigul la iarnă? CET nu a achitat DATORIA către Romgaz!

Constănţeni, sunteţi pregătiţi să înduraţi frigul la iarnă? CET nu a achitat DATORIA către Romgaz!

Replica API 31 august 2018 | 01:08 462

Constănţenii riscă să stea în frig la iarnă, dacă Electrocentrale Constanţa (CET) nu achită suma de 985.000 de lei către Romgaz. Suma datorată este mult mai mare, însă se ajunsese, ca urmare a negocierilor, la această primă rată din reeşalonare! Conducerea CET a precizat că data scadentă este 31 august.

În schimb, Romgaz a transmis un punct de vedere prin care subliniază clar că, dacă nu este achitată suma, va sista de la 1 septembrie livrările de gaze naturale: "Romgaz atenţionează că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018. Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanta a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018 - aprilie 2019, suma de plata către Romgaz aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018".

Conform Romgaz, începând cu data de 1 octombrie 2017, în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, s-au făcut livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. "Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată. Ca urmare, precizăm că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate, dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către Romgaz, va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din toate aceste considerente, Romgaz se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale", subliniază furnizorul de gaze naturale.

Update:

CET aşteaptă să plătească RADET datoria, să achite mai departe către Romgaz

Reprezentanţii Electrocentrale Constanţa susţin că factura către Romgaz este scadentă la data de 30 august. "S-a discutat cu toţi factorii implicaţi, inclusiv cu RADET, să ne achite până mâine (30 august 2018 - n.r.) din datoria pe care o au către noi, 985.000 de lei, bani care vor fi redirecţionaţi către Romgaz. Noi credem că se va rezolva, pentru că este o problemă foarte serioasă", a declarat reprezentantul CET, Monica Neacşu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta in strada!
1
0
Eu am sobitza shi bag shi ami da vecina lenmuri k are multe baba se dewcurca tzigani mai rau ii de sclavi de romini k e si prosti
0
2
E simplu. Au transformat CEt in banca. Nu au platit datoriile prin RADET. S-a plecat in madagascar. S-a falimentat CET. Fericire si centrale pe gaz. Cu cat mai multe cu atat mai marea poluare a unui oras asa zis turisticcare nici macar transport in comun electric mai ecologic nu are. Votati tot asa.
3
0
Ptr prostanul ala de minte de ingheata apele:ba tarane,in alte tari,numai pe gaz sau pe ici pe colo se incalzesc la curent, nu mai abera,ai fost tu la Roma si la Paris pe dracu,asa ai auzit la antena 3 ca te spala aia pe creier?
6
1
Ignorant esti tu mai iesi dracu din tara scoate ochii din antena 3. Sau esti vreun patron care papa de pe urma anveloparii si a centralelor d apartament ? Cand o sa platim noxele rezultate pt noi v a fi prea tarziu pt tine ... o sa fii in madagascar ai o sa ti se rupa LA PROPRIU
8
7
O sa ii scoata iar statul din cacat, ca de fiecare data. Le taie datoria. Sa isi poata permite sa tina in continuare angajatile rudele pana la gradul 4
7
1
Just me esti un doar un ignorant cu acces la net, care n-ai iesit pana acum din tarc. Du-te si la Roma, si la Paris, si o sa gasesti aceleasi centrale de apartament. Las-o balta cu noxele, ca rabla ta inmatriculata pana mai ieri in Bulgaria emite mai multe noxe decat 10 centrale de apartament. Iar povestea cu anveloparea blocurilor e doar o alta ineptie. Fa un sistem de izolatie ca la carte si n-o sa ai nici o problema.
10
6
Centralele d apartament va vor omora copii si nepotii nicaieri in occident nu exista asa ceva decat in zone limitrofe...noxele raman la nivelul solului. Ne au pacalit la fel cum au facut o cu anveloparea blocurilor fara sa ne zica ca se ajunge la degradarea constructiilor muuuuult mai repede ! E ok o sa fim toti dependenti de gaze si de NORMELE DE MEDIU care vor urma. Otraviti va copii in continuare
10
13
Radet o societate care platesc directorii si angajatii pe care ii mai au cu salarii babane. Acest radet nu mai are sudori .Au firmele lor si le subcontracteaza. OffffDespre ce vorbim
12
3
PSD distruge si cet Constanta! Votati!
9
3
Tocmai de aceea interzice ca sa le mai dea o gura de oxigen javrelor de la CET si RADET! Dar se va termina in curand cu capusele astea!!!
2
3
trebuie trecut la facturarea individuala,astfel incat fiecare beneficiar de caldura sa primeasca in fiecare luna factura,nu ai platit iti taie caldura asa cum se intampla cu orice furnizor de utilitati.Aceste Asociatii de Proprietari sunt intermediarii care ingreuneaza procesul de strangere a banilor la timp,multi administratori de astfel de asociatii s-au imbogatit peste masura din acesti bani,caci ei dupa ce strang banii de la proprietari nu ii varsa imediat banii la RADET,ii mai ruleaza prin afaceri,mai uitati-va cine sunt acesti administratori,toti fosti securisti precum tortionarul Ficior
12
2
de ce se ajunge la datoriile astea?pentru ca in Romania inca exista practica comunista, adica totul la comun.Daca s-ar desfiinta Asociatiile de Proprietari si fiecare proprietar ar plati factura la incalzire asa cum plateste la electricitate,telefon,etc, banii s-ar aduna numaidecat la RADET,dar fara facturile individuale se strang restantele la intretinere,adica consumi apa si caldura si nu platesti,la electricitate nu-i asa,nu ai platit imediat iti taie,la RADET te pasuieste ani de zile.Pana nu o sa faceti facturi individuale o sa tot acumulati datorii de la asociatiile de proprietari.
9
4
Psd uraste romanii. De atatia ani nu vor sa inlocuiasca cu nimic un sistem mastodont falimentar. Chiar sunt cretini? Cum de mai exista persoane care sa mai voteze cu acest partid?
15
2
Iar Romgazul sa fie verificat la sange. Creste in ultima vreme preturile mai ceva ca raja.
13
0
De ce primaria interzice instalarea de centrale proprii in apartamente, ???? Ca sa depinda populatia CET??? Chiar nu se vede adevarata fata a lucrurilor??? Jegmaneala cu participarea autoritatii
13
6
Romgaz este firma care jupoaie populatia cu preturi foarte mari.
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218