REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii, CIURUIŢI DE ŢÂNŢARI!

Constănţenii, CIURUIŢI DE ŢÂNŢARI!

Replica API 9 august 2018 | 09:48 326

„Suntem ciuruiți de țânțari!” – este mesajul unei mămici din Constanța, indignate de faptul că orice ieșire în parc sau la locul de joacă, cu copilul, se sfârșește cu o nouă „achiziție” de înțepături. În timp ce constănțenii schimbă impresii între ei în ce zone ale orașului sunt mai mulți țânțari și unde și cine a văzut vreun angajat care să dea cu substanțe pentru dezinsecție, reprezentanții Primăriei Constanța sunt în proces de reînnoire a contractului privind achiziția serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public al municipiului.

Constănțenii au ajuns deja la disperare din cauza țânțarilor. Iar asta în timp ce, așa cum prezentam și în urmă cu puțin timp, într-o ediție anterioară a „Replica de Constanța”, reprezentanții Primăriei Constanța susțin că intervin frecvent, în toate zonele pentru dezinsecție.

„Nu avem cum să nu scoatem copilul din casă. Este vară, este cald, nu putem sta închiși numai în casă! În două zile, copilul meu a ajuns să aibă picioarele „ciuruite” de înțepăturile țânțarilor, cum se poate vedea și din fotografiile trimise. Nu am fost în parc, ci la locul de joacă. Dar și aici sunt bălării, pentru că așa este la noi, nimeni nu tunde iarba! Am ajuns să facem vânzare farmaciilor, cu toate cremele, soluțiile și brățările pe care le cumpărăm anti-țânțari, în speranța că vreuna dintre ele va avea și efect!”, ne-a semnalat o mămică.

Situația este la fel în toate zonele Constanței, fie că vorbim despre centru sau despre cartierele de la periferia orașului. Iar asta în ciuda afirmațiilor angajaților municipalității că se intervine chiar și o dată la două zile în fiecare zonă!

Între timp, însă, contractul încheiat de Primăria Constanța pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare a expirat la sfârșitul lunii iulie a.c.. Drept pentru care, reprezentanții municipalității au postat un anunț pentru achiziția serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public al municipiului Constanța, pentru următoarele două luni. Valoarea contractului este de 132.097 lei, fără TVA, iar cei interesați trebuiau să depună ofertele până luni, 6 august a.c. În data de 8 august, primăria a anunţat că va relua acţiunile de dezinsecţie!

„Primăria Municipiului Constanța continuă operațiunea de dezinsecție în oraș. În seara de miercuri, 8 august a.c. se acționează, începând cu ora 21:00, în parcul Tăbăcărie, Satul de Vacanță și în cartierul Faleză Nord, iar joi, 9 august a.c. în stațiunea Mamaia și cartierele Palazu Mare și Tomis Plus. În zilele următoare, pe rând, vor fi acoperite toate zonele orașului.

Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Substanţa folosită este biodegradabilă și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci și furnici)”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

F.B.

Citește și: TEROAREA din parcurile din Constanța: țânțarii! Primăria spune că în fiecare zonă din oraș se intervine la câteva zile!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facarau si Babulau primar si viceprimar nu au contract la stropit ptr ca au bugetul mic la acest capitol, nu au ce sa ciordi , asa ca mai bine nu dau cu nimic ca mai este 2 sapt si trece vara. Au rezolvat o si pe alta!!!
3
0
nu vedeti ca Cazinoul sta sa cada si voi vreti sa scapati de tantari. Viitorul candidat PSD la primaria Constantei ce va promite?
2
0
E la fel si la noi.....iar primarul si viceprimarul nu stiu decat sa se certe pe cat fura celalalt !
5
1
La anul va fi la fel, peste 40 de ani cu orice primar va fi la fel, va furati singuri caciula si tot voi tipati. Macar taceti, ca daca v as pune maine primar pe oricare dintre voi, la fel de habarnagii si cu gandul la furat veti fi. Asta faceti, asa ganditi, asta primiti.
0
3
Sclavu asta de Fagadau a furat de nu a mai putut, nu e in stare o dezinsectie sa faca in oras javra, drumurile sunt vai mama lor, evenimente nu se fac, cosuri de gunoi nu sunt, O RUSINE PENTRU ORASUL CONSTANTA FAGADAULE SCLAVULE
7
0
Traim intr-o cocina ruinata. Sa votam mai departe pe Fatalau !!! Pacat de orasul asta.
6
0
la si eforie este la fel. magarul de primar nu face nimic, doar fura
6
0
este infernal si in Mangalia, seara nu se poate iesi din casa fara sa fii ciuruit!
4
0
eheee............ dragi constanteni, pai nu stiti ca tot raul vine de la "Statul paralel" nu cu asta ne intoxica Dragnea si sluga lui, Tariceanu! Cand io lua Aghiuta pe astia, poate vom scapa si de tintari, capuse,sugative,etc.!
5
0
Tipic psd-ist.Iti da cu taraita ,nu te lasa sa mori dar nici sa traiesti.Exemple:pod butelii,s-a spus ca in vara lui 2018 va fi gata,se va termina in 2019.Sport,la SSC a promis ca da bani performantei si nu a dat,a dat la HCM ca de acolo se intoarce partea, Avize de constructii ilegale.Roata se invarte si veti plati pentru toate.Multa sanatate ,cu ghilimelele de rigoare,primare.
8
0
O mizerie de oras a ajuns Constanta! Datorita Administratiei incapabile...La Cluj, Iasi cum se poate, si la noi nu? Cat despre tantari...pai acum se reinnoieste ontractul? in toiul verii cand e plin de inseacte? de ce nu faceti contractu in Iarna spre exemplu...? O adunatura de Oligofreni si analfabeti in fruntea acestui oras...
11
0
Sa-i ia dracul pe astia care sunt responsabili.Orasul asta a ajuns o ruina.
14
0
Votati Fagadau !?!
1
9
pai daca au stropit cu apa colorata, ce pretentii aveti de la ei?
9
0
articol aparut azi, 09 August : "in data de 08 August Primaria a anuntat ca va relua actiunile..."!!
5
0
Primarului nu ii pasa de popualtie ,el vrea sa faca cit mai multi bani.Este invazie de tintari, afide si hifantria.
13
0
In anii trecuti intradevar de au fost atat de multe ploi ce favorizeaza aparitia tantarilor dar macar cand stropeau cu solutie nu mai erau..Dar acum dau cu apa chioara vand solitia isi iau banii si noi ne chinuim cu tantari
11
0
Muie fagadau, muie pesede !!!
18
0
Nu mai intereseaza pe nimeni nimic; Domnule primar nu va bazaie la ureche nimic? In alti ani nu erau atat de multi , acum ne sufoca , ce faci in acest sens , ceva palpabil , ca de vorbe suntem satui
20
0
Sunt profituri mici la Parandarat de aceea nu l intereseaza pe Primar ...o sa rumege toate ziarele si ele si gasca , vor avea timp destul !
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218