REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constănţenii din zona Euromaterna încearcă să blocheze construirea clinicii de oncologie

Constănţenii din zona Euromaterna încearcă să blocheze construirea clinicii de oncologie

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:00 736

De când Euromaterna și-a propus construirea, pe terenul amplasat pe strada Ştefăniţă Vodă, a unei clădiri cu funcţiunea de servicii medicale, dotată conform standardelor europene, în vederea tratării pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa şi vecinătăţi, locuitorii din zonă nu mai au liniște. Aceștia susţin că autorizația de construire a fost ilegal eliberată. Peste 30 de persoane contestă în instanță autorizația de construire a centrului oncologic şi totodată cer anularea PUZ-ului aprobat de Consiliul Local Municipal în 2015.

Pe 13 februarie, Consiliul Local Municipal Constanta a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de str. Badea Cârțan, Aleea Murelor la est, str. Ștefăniță Vodă la Sud, Aleea Afinei la Vest, alee acces la Nord, terenuri proprietate publică și privată. Urmare a aprobării acestui PUZ, au fost edificate blocuri de locuit, un spital, Euromaterna, și diverse parcări care deservesc aceste construcții.

Locuitorii din zonă contestă acest PUZ, întrucât au fost edificate blocuri cu regim de înălţime de P+10, în condiţiile în care toate celelalte blocuri de locuință din zona aveau regim de inălțime de P+4, spun locuitorii. Prin aprobarea acestui PUZ, au fost încălcate dipsozițiile Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, prin schimbarea destinației zonei respective, în condițiile în care în zonă a fost construită o unitate spitalicească.

Mai mult, constănțenii care locuiesc în zona spitalului spun că autorizația nr. 48 emisă pe 27 ianuarie 2017, în urma căreia urmează să se ridică o clinică de oncologie, nu este legală, intrucât ar fi fost emisă fără acordul acestora, acord ce face parte din categoria avizelor prealabile și obligatorii pentru emiterea autorizației de construire a celor lucrări care prin natura lor nu au destinație de locuință.

Autorizația are ca obiectiv construire imobil P+2E+etaj 3 parţial - Unitate Medicală împrejmuire șantier și organizare șantier. Oamenii spun că din certifictul de urbanism obținut de la Primăria Constanța lipsește acest acord care, spun ei, ar trebui să existe în document.

Mai mult, în trecut, un cititor Replica de Constanţa, cu domiciliul în imediata apropiere a maternității Euromaterna, ne semnala faptul că reprezenții firmei de construcții care realizează această clinică de oncologie au instalat șantierul pe aleea Murelor, iar utilaje grele trec pe aici, structura blocurilor fiind afectată.

Locuitorii din zonă și-au angajat un avocat și au acționat în instanță atât societatea Euromaterna SA, cât și Consiliul Local Constanța și primăria. Tribunalul a respins cererea, reclamanții formulând recurs. De precizat că aceștia au invocat în instanță și impactul negativ cu consecinte nefaste în timp asupra sănătății acestora, avand in vedere ca în respectiva clădire ce urmează să se construiască vor fi efectuate intervenții medicale și ședinte de radioterapie. Tribunalul a respins cererea motivând faptul că reclamanții aveau posibilitatea să ceară anularea hotărârii în termen de 6 luni de la emiterea lui, lucru invocat și de către societatea Euromaterna, în apărare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stop blocurile construite in ct
1
0
Cand au adus dughenele Henri Coanda, de ce nu ati iesit sa va ravratiti?nu stiati ce pot face tiganii in zona sau ce?v-ati convins acum dupa nr de spargeri si fupa masinile vandalizate din zona.30 de ani a fost liniste pe acolo pana au venit astia.Daca ati tacut,acum stati si inghititi
6
0
cei care aveti degeaba creier, pai voi credeti ca construirea unui spital de ocologie va aduce bunastarea vreunui pacient? vai de capul vostru, astia pentru bani va omoara de sanatosi, cele mai mari escrocherii se intampla in oncologie, la orice nodul, gata ai cancer, si stiti de ce? se castiga mii de euro pentru fiecare pacienti, se ... pe a voastra viata, vor sa va ia banii si apoi la groapa cu voi, cati s au insanatosit de la chimioterapie? cati? ZEROOOOOO, garantat, dupa cateva sedinte veti ajunge in groapa si daca ati avea cancer, fara chimio veti trai mai mult
8
5
cand au ridicat tara tiganilor nu au contestat nimic. si app in zona sunt blocuri p plus 10
11
3
Cand nu se construiesc spitale e rau. Cand se construiesc iarasi e rau. Tara de tigani cretini, scandalagii si plangareti. Numai cu o bomba atomica se mai poate curata.
12
3
atatea terenuri virane in afara orasului si voi construiti in oras..baaa va duce bila?chiar asa banii sunt totul?
14
6
se face un spital domnilor ! sau preferati un cartier gen Henry coanda?
29
4
Daca le da bani la asociacia de proprietari sa vedeti ce repede se stinge conflictul!
24
1
Mananci cacat in fiecare zi
16
1
Eu rezist . vreau si eu paran darat . Ti ai dreaq de neam de koorve hoti si indaratnici
4
18
Poate nu e chiar asa mare deranjul
22
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614