REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Constănțenii s-au OBIȘNUIT cu SERVITORI: își ARUNCA GUNOAIELE de la GEAM!

Constănțenii s-au OBIȘNUIT cu SERVITORI: își ARUNCA GUNOAIELE de la GEAM!

Replica API 10 ianuarie 2022 | 00:00 1646

Constanțenii ce locuiesc în zona Cet au devenit atât de indolenți, încât nu mai dau doi bani pe faptul că trăim într-o comunitate. De exemplu, locuitorii unui bloc din acest cartier s-au obișnuit să-și arunce gunoaiele menajere… pe geam! Se pare că aceștia așteaptă să vină echipele Primăriei să le facă curățenie, că, deh, sunt plătitori de taxe și impozite. Un locuitor al zonei a declarat: „Da, primarul este vinovat că lumea este nesimtiță și necivilizată”.

În municipiul Constanța, oraș la malul Mării Negre, se pare că educația se poate face doar prin sancțiuni drastice. Toți cetățenii vor un oraș mai curat, însă, schimbarea să nu înceapă de la ei. Cea mai frecventă scuză este „suntem plătitori de taxe și impozite, să ne facă!”. Nu, într-un oraș civilizat trebuie să nu faci ceea ce pe tine, ca locuitor, te-ar deranja să vezi. Însă, critica este mult mai ușoară decât civilizația și educația.

În cartierul Cet gunoaiele se aruncă pe geam

Bunul simț sau cei șapte de ani acasă lipsesc cu desăvârșire în cazul unor constănțeni ce locuiesc în cartierul constănțean CET Aici gunoiul se aruncă pe geam, în loc să fie depozitat la ghenele de gunoi. PET-uri, alimente și alte gunoaie menajere sunt, se pare, aruncate frecvent pe geam, locuitorii fiind obișnuiți să aibă ‘servitori’, făcând referire la echipele Primăriei ce se ocupă de salubrizare.

„Nu primarul este vinovat”

Pentru că unii au spus că pot face asta pentru că sunt „platitori de taxe și impozite”, cetățenii au ‘sărit’ în apărarea autorității locale spunând: „Nu primarul este vinovat că unii își aruncă gunoiul unde vor ei și nu unde trebuie. Dacă le place să trăiască în mizerie este treaba lor. Trebuiesc luate măsuri. Cine face mizerie să plătească amendă. Dar nu să dăm vina unii pe alții. Puse camere de luat vederi și pedeapsa pentru cei vinovați.”.

„Zici că suntem sălbatici, pe de o parte facem ce se vede pe de altă vrem să fie frumos, nu vreți să vină și în casă sa vă facă curat? Hai la mulți ani, mai cu respect dacă se poate. Se curață degeaba, lumea care sta în blocul ăla aruncă gunoiul fix pe fereastră, parcă nu ar sta ei acolo”, a mai spus o constănțeancă.

Ce spune legea

Legea nr. 188/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Această lege a adus modificări în ceea ce privește cuantumul amenzii aplicate pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, aceasta fiind cuprinsă între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice. În plus, cei care abandonează deşeuri sunt obligaţi să le ridice, să curețe terenul și să elimine deșeurile, toate costurile fiind suportate de contravenient.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daaaa mari pretentii de mari ,domni si doane si apucaturi de maimute babuine ca si acele specii care isi construiesc vile ,iar in fata vilei gropi ca urmare a distrugerii asfaltului in urma ridicarii vilei , noroi ,muci si rahati de caini. ...ca la cannes covorul rosu
0
0
machi veniti la oras se comporta cum stiu ei la tirla!
0
0
odata cu aducerea moldovenilor si ghetoizarea lor in Poarta 6 si CET, s-a dus farmecul Constantei. de restul, pana la distrugerea totala, s-a ocupat mascariciul parnaias, ajutat de acesti venetici adusi de Ceausescu.
9
0
Daca au salarii si pensii mici sa plateasca amenzi mari pe masura nesimtirii si asta e in tot orasul nu numai la Cet
9
0
Fara camere si amenzi, nu schimbam orasul asta.
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212