rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce spune șeful de la Permise

CONSTĂNȚENII, SUPĂRAȚI CĂ ȘCOLILE DE ȘOFERI ÎNCURCĂ TRAFICUL! INSTRUCTORI 'FĂCUŢI LA APELUL BOCANCULUI'!

Șoferii care circulă des pe bulevardul Mamaia susțin că întâmpină dificultăți din pricina autovehiculelor din cadrul școlilor de șoferi, care, efectiv, îngreunează circulația. Precizăm că la nivelul județului Constanța sunt 48 de școli de șoferi, iar șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, Liviu Vîrșă, a precizat că, într-un fel, le dă dreptate întrucât există instructori auto care preferă să-i inducă pe cursanți în eroare, învățându-i că dacă rulează cu viteză foarte mică vor conduce mai bine. Ceea ce este greşit!

”Este un haos să circuli pe bulevardul Mamaia, dar și în restul orașului. Să nu mai vorbesc de străduțele din Piața Chiliei. Sunt foarte multe mașini de școli de șoferi și problema este că rulează cu viteză foarte mică. Oare oricine vrea, gata, își ia o mașină la mâna a doua și își deschide școală de șoferi? Chiar nu se poate face ceva în sensul acesta?”, au fost de părere mai mulți locuitori de la malul mării. Pe de o parte, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, Liviu Vîrșă, a declarat că îi înțelege, dar, pe de alta, susține că și aceștia trebuie să învețe, fiind vorba de o etapă în viața unui om. ”La nivelul județului Constanța sunt 48 de școli de șoferi. Nu sunt nici mai multe, nici mai puține ca în anii trecuți. În ceea ce privește faptul că mașinile școlilor de soferi îngreunează traficul rutier, cred că este necesar ca și conducătorii auto cu experiență să dea dovadă de înțelegere, pentru că și viitorii șoferi trebuie să învețe să conducă pe drumul public. Dar, pe de altă parte, e un factor negativ pentru dezvoltarea aptitudinilor unui elev faptul că la școală se merge foarte încet pe toată perioada școlarizării. E normal să meargă în primele ședințe în acest mod, până se obișnuiește, dar dacă merge cu aceeași viteză mică până să vină la examen, înseamnă că acel elev nu este pregătit să fie posesor de permis. Acesta este punctul nostru de vedere. Încercăm să fim echilibrați. Astfel, repet: au și acești oameni dreptate. O fi mașină de școală, dar chiar atât de încet să ruleze pe bulevardul Mamaia? Unde, totuși, este o zonă intens circulată. Teoretic, un instructor serios ar trebui să-l învețe gradual pe elev. La început să-l ducă undeva la marginea orașului, unde nu este traficul aglomerat, după care, înainte de examen, să înceapă să se miște prin oraș, dar într-un ritm apropriat de normal”, a declarat, pentru ”Replica”, comisarul șef Liviu Vîrșă.

Cursanţi induşi în eroare de instructori!

Liviu Vîrşă a precizat și faptul că mulți cursanți ai școlilor de șoferi sunt induși în eroare în acest mod, în sensul că instructorii îi sfătuiesc să ruleze foarte încet, iar atunci șansele să greșească sunt foarte mici. Iar când ajung la examen și trebuie să ruleze cu o viteză normală, greșesc, dar pun totul pe seama emoțiilor.”Conform legislației în vigoare, traseele folosite atât la proba practică, dar și la pregătire, sunt stabilite de Poliția Rutieră. La nivelul județului Constanța s-au stabilit din 2015. Sunt cunoscute, le-am transmis către școlile de șoferi. Le-am comunicat în repetate rânduri reprezentanților școlilor de șoferi să nu mai facă pregătire pe traseele care nu sunt stabilite de Poliția Rutieră. În mare măsură, pe cele pe care dăm noi examen pentru că tot legislația prevede că, de regulă, traseele folosite la proba practică a examinării pentru obținerea permisului de conducere trebuie să fie altele decât cele folosite la pregătire. Ca să scoatem șoferi de calitate, pregătiți. De aici au și apărut discuțiile, mai ales cu oamenii care locuiesc în Piața Chiliei, că toată ziua sunt mașini de școală care fac parcări laterale pe lângă mașinile lor, uneori chiar le și ating. În timpul examenelor ni s-a întâmplat să ne întâlnim cu mașini de școală care îi încurcau pe candidați. Avem intenția să colaborăm, în continuare, cu Poliția Rutieră pentru respectarea traseelor”, a mai spus Liviu Vîrșă.

Cine autorizează școlile de șoferi și ce condiții trebuie să îndeplinească

Menționăm că autorizarea școlile de conducători auto se face de către Autoritatea Rutieră Română (ARR), fiind sub umbrela Ministerului Transporturilor. Astfel, școlile trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii referitoare la onorabilitate; baza materială și competenţa profesională. Mai exact, persoana care conduce si organizează activitatea şcolii de conducători auto, reprezentând şcoala în relaţia cu autorităţile nu a fost condamnată pentru infracţiuni care o fac incompatibila cu aceasta activitate, nu a fost declarată inaptă de către Autoritatea Rutiera Româna - A.R.R.; o persoana fizica este declarata inaptă pentru a conduce activitatea daca a îndeplinit această funcţie la o şcoala de conducători auto căreia i-a fost anulată autorizaţia, din vina acesteia. Totodată, solicitantul trebuie să facă dovada că deţine cu drept de proprietate sau cu contract de leasing un număr minim de 2 vehicule pentru categoria B, cu excepţia şcolilor de conducători auto.

Liliana CHIRU

miercuri, 21 noiembrie 20184369
Comentarii

03Sofer(23 noi 07:52)
De ce nu va plangeti de microbuze ca eu cred ca sunt mai rai ca instructori auto
02Sofer(22 noi 08:02)
Imi aduc aminte ca instructorii din liceul auto erau extraordinari,dupa obtinerea permisului stiai sa conduci cu adevarat indiferent de categoria de vehicul,traseele se faceau in interesul elevului pt a invata sa conduca nu in interesul instructorului de a-si rezolva problemele personale. Vis-a-vis de aptitudinile femeilor de a conduce,atunci am vazut si eu cum poate fi rasturnat un camion cu remorca de pe rampa cand efectua poligonul,deci....
06elev(21 noi 19:29)
instructorii auto sa fie ingineri auto cu masterul absolvit, sa nu fie curvari, sa cante duminica in corul bisericii, cand vad un alt sofer ca se grabeste pe unde circula ei sa iasa cu masina de pe carosabil si sa-i faca si o plecaciune celui ce-i depaseste1 Bai rasilor voi pe unde a-ti invatati sa conduceti? Vulpilor nu va plac strugurii ?
11Zorro pt 13.03(21 noi 19:26)
Adevarul supara altfel treci cu indiferenta! Ha,te-am desconspirat!
00Travis prostul clasei(21 noi 18:18)
Toate ca toate, dar ar trebui sa ne ferim de imbecilul pe nume travis, care crede ca in sensul giratoriu se da prioritate de stanga. Si ca el sunt multi in oras.
01pop(21 noi 17:27)
Vedeti la Mangalia, politistii locali au devenit si"instructori" la scoala de soferi. Lunea evitati sa circulati prin centrul orasului, FUNCTIONEAZA SEMAFORUL, intre 08.00- 16.00, cind se "dau examene". De risul curului...
40Mda...(21 noi 16:51)
E simpla treaba...instructorii ii pun pe elevi sa mearga incet ca sa nu faca una mare in timp ce conduc si ca sa iasa bine la consum ca de...benzina,motorina e scumpa, iar politistii din cate stiu au 25 de min pt fiecare cursant si astfel trebuie sa mearga incet ca sa se incadreze intr-un tur. Cand am dat examenul moto ma punea sa merg incet ca sa treaba timpul. Mai exact 30 km la ora
16Nea gigi(21 noi 16:20)
Cum adica instructorii induc in eroare elevii? Mentionez ca am dat recent examenul pt obtinerea permisului iar politistul m-a atentionat ca el nu se grabeste, eu circuland cu nu mai mult de 40-45 km-h. In alta ordine de idei, daca pana si examinatorii cer viteza redusa, cu ce gresesc instructorii ca invata elevii cum sa ia permisul?
05gicu valerica porcosu'(21 noi 14:46)
ce cacat de articol fabricat....a fost o statistica sau cum "s-au plans soferii" si cui? ca nu inteleg.
63Cernavoda egal forta(21 noi 14:33)
Vai dar ce suparati mai sunteti mah costantenilor sa ne phisham pe frezele voastre!
25Mazare(21 noi 14:32)
Problema e ca jegurile de intructori ii tin pe banda a doua pe cursanti plus opriri aiurea blocand prima banda. Pai du te ma in plm in Mamaia si mergi cat vrei cu 2o kmh pe prima banda si dupa ce mai nveti vino on oras si mergi macar cu 40!
01Nu Constanteni(21 noi 13:56)
Niste parliti care le place sa creda ca sunt mai destepti,,,uite dracu in gradina ta.
00Montezuma(21 noi 13:40)
Ce-mi place la acest harticol si comentarii e ca toata lumea are dreptate!
55pt zorro(21 noi 13:03)
sa ne lingi mingeacul boule , daca tu nu esti in stare sa iti iei o masina adevarata inseamna ca toate femeile care au masini sunt curve ? mars la munca saracule .
26travis(21 noi 12:22)
Fabrici de permise si asasini rutieri.Asa zisii intsructori auto habar n-au de reguli de circulatie,asa ca ce sa-i mai invete pe cocalari si gagici? Deci,Nu se stie priotritatea in sensul giratoriu,te trezesti cu un cocalar care vine din dreapta si vrea sa se bage in fata ta.Luminile n-au nici un sens ptr cocalari,vara umbla cu faza mare si luminile de ceata aprinse,iar cind ploua si este ceata merg cu ele stinse.Parcheaza ca bouarii unde li se scoala,chit ca 10 m in fata este o parcare amenajata,schimba banda ca idioten de 50 de ori intr-o suta de metri,o iau la stinga de pe banda 1
33Cetatene(21 noi 11:29)
Nu mai da tu indicatii, vezi-ti de saracia ta de la km 4-5 parlitule.
411unu(21 noi 11:14)
da ce suparati sunt constantenii!!...voi astia care aveti permis si va legati de elevi nu ati facut scoala auto,sau voi la 18 ani ati primit cadou pe langa masina si un permis?...si voi ziaristilor mergeti si intrebati elevii ce greu le este sa invete in orasul asta,nici o parcare nu ai voie sa inveti ca vine un bolovan si iti baga ceva in toata familia,de parca e strada lui....
18REZOLVAREA PROBLEMEI(21 noi 10:32)
PRIMA JUMATATE DE CURS AR TREBUI MERS PE STRADA CU CEL PUTIN DOUA BENZI PE SENS SI EVITAT ORELE 07-09 16-18 SI UN ALT ASPECT CASETA TREBUIE SA FIE LUMINATA SA FIE VIZIBIL, AM VAZUT DOAR LA CATIVA
49FAGADAU(21 noi 09:27)
CINE VERIFICA DACA ASA ZISII INSTRUCTORI STIU LEGISLATIE SI O RESPECTA???....TREBUIE SA FIE VERIFICATI TOTI SI DACA AU AVUT VREO DATA PERMISUL SUSPENDAT SAU PUNCTE DE PENALIZARE SA LI SE ANULEZE AUTORIZATIA......NU ESTE DE JOACA!!!!!!AU AJUNS TOTI RETARDATII PROFESORI PESTE NOAPTE ....CU SCOALA DE SOFERI!!!! IN TARA ASTA MINUNATA NUMAI PROSTII SUNT DESTEPTI!!!!!
62La.mangalia(21 noi 09:07)
In loc sa stea la calea ferata sens si adiman si. Dimineata ,stau aiurea la treceri pietoni cate doi si stau pe telefon
611Cineva(21 noi 09:06)
Numai un bolnav poate sa zica asa ceva..imi amintesc de yn smintit din asta care imi dadea flashuri cand aveam eu examenul, ca se grabea domnule..s-a crucit politistul, dar ala era bucurestean,voi ce scuza aveti?
317Cetatean(21 noi 08:03)
Nu este vorba despre soferii care nu stiu sa conduca sau despre scoli auto autorizate dubios esre vorba de doua institutii politienesti locala si nationala cu Atributii in circulatie auto si descongestionare trafic care pur si simplu nu apar niciodata si ajungem noi soferii sa ne injuram si sa ne batem prin trafic. Tranversarea de la un capat la celalalt a oricarui bd din ct este o aventura un infern, un calvar, iti strici si cea mai minunata zi din viata lejer pana la capat. Scole auto, scoli de copii cu blocaje si masini triplate de parinti grijulii, vulcanizari cu trafic triplat, haos
1120Zorro(21 noi 07:53)
Toate curvele au luat permise! Traficul a devenit un calvar din momentul in care scolile de soferi s-au umplut de femei ulterior devenind soferitele lui peste prajit! Pe langa toate astea sponsorul le mai cumpara si cate o caruta cat autobuzul cu toate ca ele nu stiu sa mearga bine nici pe jos! Si apropo doamnelor,banda 3 este pt depasire nu pt circulatie cu viteza redusa
224Constantean(21 noi 07:47)
Sa nu uitam ca toate strazile din oras sunt locuri publice inclusiv zona Chiliei. Proprietarii din zona nu si au cumparat si strada, asa ca lasati mai nene pe levi ss invete nu va mai tot legati de ei ca merg incet ca nu stiu ss conduca etc pai daca nu au voie nicaieri ei cum mai invata. Nimeni nu intelege elevul la ecamen examinatorii vorbewc urat si uneori mai si tipa cum sa te mai concentrezi. In trafic celelalte masini te claxoneaza si se baga in fata ta chiar daca nu au prioritate. Respectul este zero pentru elev
1316Coco(21 noi 07:21)
Ce vina au locuitorii din zona stadion ca zilnic sa se loveasca in traficul din zona cu cel putin doua trei masini scoala la fiecare trecere! Trebuie sa stai dupa ei pana executa parcarea laterala sau abia isi taraie masina. Si timp foarte mare in intersectiii. Sa i duca intr un poligon!
530Sofer(21 noi 07:10)
Trebuie reintrodusa proba la poligon. Este plin orasul de soferi slab pregatiti care nu pot face o parcare corecta. In schimb cand au iesit pe A2..viteza tata, ca are masina cai multi. De aceea cred ca sunt asa multe accidente. Oricum, totul pleaca de la politia si legislatia romana. Cursantii nu au nici o vina. Unde spune instructorul...fostul sudor, pe acolo conduc. Asta este.
727Ionel(21 noi 07:01)
Ce ati uitat cind faceati scoala?Ai dracu nu mai aveti cum sa birjariti cu viteza !Altii nu mai au voie numai voi ti-au dracu de cocalari
537idioti(21 noi 05:20)
ti-ai draq de cocalari, cum va vedeti cu permisul in buzunar, cum uitati ca ati fost la fel.
713Toti maimutoii(21 noi 03:53)
Instructori auto...Conditii inginer auto vechime 10 ani sau 100.000 km parcursi
mai mult...Replica
20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI

O adolescentă de 17 ani, din comuna constănțeană Albești, a fost găsită moartă într-un apartament din Suceava....1149

20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO369
20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO838
20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari...684

20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!2555
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc746
20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!

Sezonul estival 2019 se apropie, astfel că asemenea tuturor instituțiilor de la malul mării, și Inspectoratul pentru...543

20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!2429
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE908
20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, de vineri, 19 aprilie a.c., s-au aflat mai multe...731

20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa816
20 apr 00:00ReplicaPERICOL PE ŞOSELELE: ŞOFERI BEŢI şi FĂRĂ PERMIS!442
Vremea
11.8°5.9° - 11.8° sâmbătă, 20 aprilie 2019
câțiva noriUmiditate: 32%
Vânt: 6.41 m/s din NE
Presiune: 1026.042 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...243

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...354

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...225

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...266

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2154

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1028

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...271

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...548

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...357

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...282

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...425

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....244

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...439

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1598

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...787

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...374

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...412

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...305

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...359

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...397

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...365

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...414

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...764

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...401

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....187

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...225

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...160

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...215

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...162

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...228

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...155

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...193

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...203

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...161

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...154

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...163

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...160

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...171

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...181

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...152

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...151

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...158

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...157

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...159

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1580

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1291

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...835

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1403

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3954

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2365

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7341

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3139

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5013

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2004