REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONSTĂNȚENII, SUPĂRAȚI CĂ ȘCOLILE DE ȘOFERI ÎNCURCĂ TRAFICUL! INSTRUCTORI 'FĂCUŢI LA APELUL BOCANCULUI'!

CONSTĂNȚENII, SUPĂRAȚI CĂ ȘCOLILE DE ȘOFERI ÎNCURCĂ TRAFICUL! INSTRUCTORI 'FĂCUŢI LA APELUL BOCANCULUI'!

Replica API 21 noiembrie 2018 | 00:00 984

Ce spune șeful de la Permise

Ce spune șeful de la Permise

Șoferii care circulă des pe bulevardul Mamaia susțin că întâmpină dificultăți din pricina autovehiculelor din cadrul școlilor de șoferi, care, efectiv, îngreunează circulația. Precizăm că la nivelul județului Constanța sunt 48 de școli de șoferi, iar șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, Liviu Vîrșă, a precizat că, într-un fel, le dă dreptate întrucât există instructori auto care preferă să-i inducă pe cursanți în eroare, învățându-i că dacă rulează cu viteză foarte mică vor conduce mai bine. Ceea ce este greşit!

”Este un haos să circuli pe bulevardul Mamaia, dar și în restul orașului. Să nu mai vorbesc de străduțele din Piața Chiliei. Sunt foarte multe mașini de școli de șoferi și problema este că rulează cu viteză foarte mică. Oare oricine vrea, gata, își ia o mașină la mâna a doua și își deschide școală de șoferi? Chiar nu se poate face ceva în sensul acesta?”, au fost de părere mai mulți locuitori de la malul mării. Pe de o parte, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, Liviu Vîrșă, a declarat că îi înțelege, dar, pe de alta, susține că și aceștia trebuie să învețe, fiind vorba de o etapă în viața unui om. ”La nivelul județului Constanța sunt 48 de școli de șoferi. Nu sunt nici mai multe, nici mai puține ca în anii trecuți. În ceea ce privește faptul că mașinile școlilor de soferi îngreunează traficul rutier, cred că este necesar ca și conducătorii auto cu experiență să dea dovadă de înțelegere, pentru că și viitorii șoferi trebuie să învețe să conducă pe drumul public. Dar, pe de altă parte, e un factor negativ pentru dezvoltarea aptitudinilor unui elev faptul că la școală se merge foarte încet pe toată perioada școlarizării. E normal să meargă în primele ședințe în acest mod, până se obișnuiește, dar dacă merge cu aceeași viteză mică până să vină la examen, înseamnă că acel elev nu este pregătit să fie posesor de permis. Acesta este punctul nostru de vedere. Încercăm să fim echilibrați. Astfel, repet: au și acești oameni dreptate. O fi mașină de școală, dar chiar atât de încet să ruleze pe bulevardul Mamaia? Unde, totuși, este o zonă intens circulată. Teoretic, un instructor serios ar trebui să-l învețe gradual pe elev. La început să-l ducă undeva la marginea orașului, unde nu este traficul aglomerat, după care, înainte de examen, să înceapă să se miște prin oraș, dar într-un ritm apropriat de normal”, a declarat, pentru ”Replica”, comisarul șef Liviu Vîrșă.

Cursanţi induşi în eroare de instructori!

Liviu Vîrşă a precizat și faptul că mulți cursanți ai școlilor de șoferi sunt induși în eroare în acest mod, în sensul că instructorii îi sfătuiesc să ruleze foarte încet, iar atunci șansele să greșească sunt foarte mici. Iar când ajung la examen și trebuie să ruleze cu o viteză normală, greșesc, dar pun totul pe seama emoțiilor.”Conform legislației în vigoare, traseele folosite atât la proba practică, dar și la pregătire, sunt stabilite de Poliția Rutieră. La nivelul județului Constanța s-au stabilit din 2015. Sunt cunoscute, le-am transmis către școlile de șoferi. Le-am comunicat în repetate rânduri reprezentanților școlilor de șoferi să nu mai facă pregătire pe traseele care nu sunt stabilite de Poliția Rutieră. În mare măsură, pe cele pe care dăm noi examen pentru că tot legislația prevede că, de regulă, traseele folosite la proba practică a examinării pentru obținerea permisului de conducere trebuie să fie altele decât cele folosite la pregătire. Ca să scoatem șoferi de calitate, pregătiți. De aici au și apărut discuțiile, mai ales cu oamenii care locuiesc în Piața Chiliei, că toată ziua sunt mașini de școală care fac parcări laterale pe lângă mașinile lor, uneori chiar le și ating. În timpul examenelor ni s-a întâmplat să ne întâlnim cu mașini de școală care îi încurcau pe candidați. Avem intenția să colaborăm, în continuare, cu Poliția Rutieră pentru respectarea traseelor”, a mai spus Liviu Vîrșă.

Cine autorizează școlile de șoferi și ce condiții trebuie să îndeplinească

Menționăm că autorizarea școlile de conducători auto se face de către Autoritatea Rutieră Română (ARR), fiind sub umbrela Ministerului Transporturilor. Astfel, școlile trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii referitoare la onorabilitate; baza materială și competenţa profesională. Mai exact, persoana care conduce si organizează activitatea şcolii de conducători auto, reprezentând şcoala în relaţia cu autorităţile nu a fost condamnată pentru infracţiuni care o fac incompatibila cu aceasta activitate, nu a fost declarată inaptă de către Autoritatea Rutiera Româna - A.R.R.; o persoana fizica este declarata inaptă pentru a conduce activitatea daca a îndeplinit această funcţie la o şcoala de conducători auto căreia i-a fost anulată autorizaţia, din vina acesteia. Totodată, solicitantul trebuie să facă dovada că deţine cu drept de proprietate sau cu contract de leasing un număr minim de 2 vehicule pentru categoria B, cu excepţia şcolilor de conducători auto.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu va plangeti de microbuze ca eu cred ca sunt mai rai ca instructori auto
3
0
Imi aduc aminte ca instructorii din liceul auto erau extraordinari,dupa obtinerea permisului stiai sa conduci cu adevarat indiferent de categoria de vehicul,traseele se faceau in interesul elevului pt a invata sa conduca nu in interesul instructorului de a-si rezolva problemele personale. Vis-a-vis de aptitudinile femeilor de a conduce,atunci am vazut si eu cum poate fi rasturnat un camion cu remorca de pe rampa cand efectua poligonul,deci....
2
0
instructorii auto sa fie ingineri auto cu masterul absolvit, sa nu fie curvari, sa cante duminica in corul bisericii, cand vad un alt sofer ca se grabeste pe unde circula ei sa iasa cu masina de pe carosabil si sa-i faca si o plecaciune celui ce-i depaseste1 Bai rasilor voi pe unde a-ti invatati sa conduceti? Vulpilor nu va plac strugurii ?
6
0
Adevarul supara altfel treci cu indiferenta! Ha,te-am desconspirat!
1
1
Toate ca toate, dar ar trebui sa ne ferim de imbecilul pe nume travis, care crede ca in sensul giratoriu se da prioritate de stanga. Si ca el sunt multi in oras.
0
0
Vedeti la Mangalia, politistii locali au devenit si"instructori" la scoala de soferi. Lunea evitati sa circulati prin centrul orasului, FUNCTIONEAZA SEMAFORUL, intre 08.00- 16.00, cind se "dau examene". De risul curului...
1
0
E simpla treaba...instructorii ii pun pe elevi sa mearga incet ca sa nu faca una mare in timp ce conduc si ca sa iasa bine la consum ca de...benzina,motorina e scumpa, iar politistii din cate stiu au 25 de min pt fiecare cursant si astfel trebuie sa mearga incet ca sa se incadreze intr-un tur. Cand am dat examenul moto ma punea sa merg incet ca sa treaba timpul. Mai exact 30 km la ora
0
4
Cum adica instructorii induc in eroare elevii? Mentionez ca am dat recent examenul pt obtinerea permisului iar politistul m-a atentionat ca el nu se grabeste, eu circuland cu nu mai mult de 40-45 km-h. In alta ordine de idei, daca pana si examinatorii cer viteza redusa, cu ce gresesc instructorii ca invata elevii cum sa ia permisul?
6
1
ce cacat de articol fabricat....a fost o statistica sau cum "s-au plans soferii" si cui? ca nu inteleg.
5
0
Vai dar ce suparati mai sunteti mah costantenilor sa ne phisham pe frezele voastre!
3
6
Problema e ca jegurile de intructori ii tin pe banda a doua pe cursanti plus opriri aiurea blocand prima banda. Pai du te ma in plm in Mamaia si mergi cat vrei cu 2o kmh pe prima banda si dupa ce mai nveti vino on oras si mergi macar cu 40!
5
2
Niste parliti care le place sa creda ca sunt mai destepti,,,uite dracu in gradina ta.
1
0
Ce-mi place la acest harticol si comentarii e ca toata lumea are dreptate!
0
0
sa ne lingi mingeacul boule , daca tu nu esti in stare sa iti iei o masina adevarata inseamna ca toate femeile care au masini sunt curve ? mars la munca saracule .
5
5
Fabrici de permise si asasini rutieri.Asa zisii intsructori auto habar n-au de reguli de circulatie,asa ca ce sa-i mai invete pe cocalari si gagici? Deci,Nu se stie priotritatea in sensul giratoriu,te trezesti cu un cocalar care vine din dreapta si vrea sa se bage in fata ta.Luminile n-au nici un sens ptr cocalari,vara umbla cu faza mare si luminile de ceata aprinse,iar cind ploua si este ceata merg cu ele stinse.Parcheaza ca bouarii unde li se scoala,chit ca 10 m in fata este o parcare amenajata,schimba banda ca idioten de 50 de ori intr-o suta de metri,o iau la stinga de pe banda 1
6
2
Nu mai da tu indicatii, vezi-ti de saracia ta de la km 4-5 parlitule.
3
3
da ce suparati sunt constantenii!!...voi astia care aveti permis si va legati de elevi nu ati facut scoala auto,sau voi la 18 ani ati primit cadou pe langa masina si un permis?...si voi ziaristilor mergeti si intrebati elevii ce greu le este sa invete in orasul asta,nici o parcare nu ai voie sa inveti ca vine un bolovan si iti baga ceva in toata familia,de parca e strada lui....
11
4
PRIMA JUMATATE DE CURS AR TREBUI MERS PE STRADA CU CEL PUTIN DOUA BENZI PE SENS SI EVITAT ORELE 07-09 16-18 SI UN ALT ASPECT CASETA TREBUIE SA FIE LUMINATA SA FIE VIZIBIL, AM VAZUT DOAR LA CATIVA
8
1
CINE VERIFICA DACA ASA ZISII INSTRUCTORI STIU LEGISLATIE SI O RESPECTA???....TREBUIE SA FIE VERIFICATI TOTI SI DACA AU AVUT VREO DATA PERMISUL SUSPENDAT SAU PUNCTE DE PENALIZARE SA LI SE ANULEZE AUTORIZATIA......NU ESTE DE JOACA!!!!!!AU AJUNS TOTI RETARDATII PROFESORI PESTE NOAPTE ....CU SCOALA DE SOFERI!!!! IN TARA ASTA MINUNATA NUMAI PROSTII SUNT DESTEPTI!!!!!
9
4
In loc sa stea la calea ferata sens si adiman si. Dimineata ,stau aiurea la treceri pietoni cate doi si stau pe telefon
2
6
Numai un bolnav poate sa zica asa ceva..imi amintesc de yn smintit din asta care imi dadea flashuri cand aveam eu examenul, ca se grabea domnule..s-a crucit politistul, dar ala era bucurestean,voi ce scuza aveti?
11
6
Nu este vorba despre soferii care nu stiu sa conduca sau despre scoli auto autorizate dubios esre vorba de doua institutii politienesti locala si nationala cu Atributii in circulatie auto si descongestionare trafic care pur si simplu nu apar niciodata si ajungem noi soferii sa ne injuram si sa ne batem prin trafic. Tranversarea de la un capat la celalalt a oricarui bd din ct este o aventura un infern, un calvar, iti strici si cea mai minunata zi din viata lejer pana la capat. Scole auto, scoli de copii cu blocaje si masini triplate de parinti grijulii, vulcanizari cu trafic triplat, haos
17
3
Toate curvele au luat permise! Traficul a devenit un calvar din momentul in care scolile de soferi s-au umplut de femei ulterior devenind soferitele lui peste prajit! Pe langa toate astea sponsorul le mai cumpara si cate o caruta cat autobuzul cu toate ca ele nu stiu sa mearga bine nici pe jos! Si apropo doamnelor,banda 3 este pt depasire nu pt circulatie cu viteza redusa
20
11
Sa nu uitam ca toate strazile din oras sunt locuri publice inclusiv zona Chiliei. Proprietarii din zona nu si au cumparat si strada, asa ca lasati mai nene pe levi ss invete nu va mai tot legati de ei ca merg incet ca nu stiu ss conduca etc pai daca nu au voie nicaieri ei cum mai invata. Nimeni nu intelege elevul la ecamen examinatorii vorbewc urat si uneori mai si tipa cum sa te mai concentrezi. In trafic celelalte masini te claxoneaza si se baga in fata ta chiar daca nu au prioritate. Respectul este zero pentru elev
25
2
Ce vina au locuitorii din zona stadion ca zilnic sa se loveasca in traficul din zona cu cel putin doua trei masini scoala la fiecare trecere! Trebuie sa stai dupa ei pana executa parcarea laterala sau abia isi taraie masina. Si timp foarte mare in intersectiii. Sa i duca intr un poligon!
16
13
Trebuie reintrodusa proba la poligon. Este plin orasul de soferi slab pregatiti care nu pot face o parcare corecta. In schimb cand au iesit pe A2..viteza tata, ca are masina cai multi. De aceea cred ca sunt asa multe accidente. Oricum, totul pleaca de la politia si legislatia romana. Cursantii nu au nici o vina. Unde spune instructorul...fostul sudor, pe acolo conduc. Asta este.
30
5
Ce ati uitat cind faceati scoala?Ai dracu nu mai aveti cum sa birjariti cu viteza !Altii nu mai au voie numai voi ti-au dracu de cocalari
27
7
ti-ai draq de cocalari, cum va vedeti cu permisul in buzunar, cum uitati ca ati fost la fel.
37
5
Instructori auto...Conditii inginer auto vechime 10 ani sau 100.000 km parcursi
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108