rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 12 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce spune șeful de la Permise

CONSTĂNȚENII, SUPĂRAȚI CĂ ȘCOLILE DE ȘOFERI ÎNCURCĂ TRAFICUL! INSTRUCTORI 'FĂCUŢI LA APELUL BOCANCULUI'!

Șoferii care circulă des pe bulevardul Mamaia susțin că întâmpină dificultăți din pricina autovehiculelor din cadrul școlilor de șoferi, care, efectiv, îngreunează circulația. Precizăm că la nivelul județului Constanța sunt 48 de școli de șoferi, iar șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, Liviu Vîrșă, a precizat că, într-un fel, le dă dreptate întrucât există instructori auto care preferă să-i inducă pe cursanți în eroare, învățându-i că dacă rulează cu viteză foarte mică vor conduce mai bine. Ceea ce este greşit!

”Este un haos să circuli pe bulevardul Mamaia, dar și în restul orașului. Să nu mai vorbesc de străduțele din Piața Chiliei. Sunt foarte multe mașini de școli de șoferi și problema este că rulează cu viteză foarte mică. Oare oricine vrea, gata, își ia o mașină la mâna a doua și își deschide școală de șoferi? Chiar nu se poate face ceva în sensul acesta?”, au fost de părere mai mulți locuitori de la malul mării. Pe de o parte, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa, Liviu Vîrșă, a declarat că îi înțelege, dar, pe de alta, susține că și aceștia trebuie să învețe, fiind vorba de o etapă în viața unui om. ”La nivelul județului Constanța sunt 48 de școli de șoferi. Nu sunt nici mai multe, nici mai puține ca în anii trecuți. În ceea ce privește faptul că mașinile școlilor de soferi îngreunează traficul rutier, cred că este necesar ca și conducătorii auto cu experiență să dea dovadă de înțelegere, pentru că și viitorii șoferi trebuie să învețe să conducă pe drumul public. Dar, pe de altă parte, e un factor negativ pentru dezvoltarea aptitudinilor unui elev faptul că la școală se merge foarte încet pe toată perioada școlarizării. E normal să meargă în primele ședințe în acest mod, până se obișnuiește, dar dacă merge cu aceeași viteză mică până să vină la examen, înseamnă că acel elev nu este pregătit să fie posesor de permis. Acesta este punctul nostru de vedere. Încercăm să fim echilibrați. Astfel, repet: au și acești oameni dreptate. O fi mașină de școală, dar chiar atât de încet să ruleze pe bulevardul Mamaia? Unde, totuși, este o zonă intens circulată. Teoretic, un instructor serios ar trebui să-l învețe gradual pe elev. La început să-l ducă undeva la marginea orașului, unde nu este traficul aglomerat, după care, înainte de examen, să înceapă să se miște prin oraș, dar într-un ritm apropriat de normal”, a declarat, pentru ”Replica”, comisarul șef Liviu Vîrșă.

Cursanţi induşi în eroare de instructori!

Liviu Vîrşă a precizat și faptul că mulți cursanți ai școlilor de șoferi sunt induși în eroare în acest mod, în sensul că instructorii îi sfătuiesc să ruleze foarte încet, iar atunci șansele să greșească sunt foarte mici. Iar când ajung la examen și trebuie să ruleze cu o viteză normală, greșesc, dar pun totul pe seama emoțiilor.”Conform legislației în vigoare, traseele folosite atât la proba practică, dar și la pregătire, sunt stabilite de Poliția Rutieră. La nivelul județului Constanța s-au stabilit din 2015. Sunt cunoscute, le-am transmis către școlile de șoferi. Le-am comunicat în repetate rânduri reprezentanților școlilor de șoferi să nu mai facă pregătire pe traseele care nu sunt stabilite de Poliția Rutieră. În mare măsură, pe cele pe care dăm noi examen pentru că tot legislația prevede că, de regulă, traseele folosite la proba practică a examinării pentru obținerea permisului de conducere trebuie să fie altele decât cele folosite la pregătire. Ca să scoatem șoferi de calitate, pregătiți. De aici au și apărut discuțiile, mai ales cu oamenii care locuiesc în Piața Chiliei, că toată ziua sunt mașini de școală care fac parcări laterale pe lângă mașinile lor, uneori chiar le și ating. În timpul examenelor ni s-a întâmplat să ne întâlnim cu mașini de școală care îi încurcau pe candidați. Avem intenția să colaborăm, în continuare, cu Poliția Rutieră pentru respectarea traseelor”, a mai spus Liviu Vîrșă.

Cine autorizează școlile de șoferi și ce condiții trebuie să îndeplinească

Menționăm că autorizarea școlile de conducători auto se face de către Autoritatea Rutieră Română (ARR), fiind sub umbrela Ministerului Transporturilor. Astfel, școlile trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii referitoare la onorabilitate; baza materială și competenţa profesională. Mai exact, persoana care conduce si organizează activitatea şcolii de conducători auto, reprezentând şcoala în relaţia cu autorităţile nu a fost condamnată pentru infracţiuni care o fac incompatibila cu aceasta activitate, nu a fost declarată inaptă de către Autoritatea Rutiera Româna - A.R.R.; o persoana fizica este declarata inaptă pentru a conduce activitatea daca a îndeplinit această funcţie la o şcoala de conducători auto căreia i-a fost anulată autorizaţia, din vina acesteia. Totodată, solicitantul trebuie să facă dovada că deţine cu drept de proprietate sau cu contract de leasing un număr minim de 2 vehicule pentru categoria B, cu excepţia şcolilor de conducători auto.

Liliana CHIRU

miercuri, 21 noiembrie 20184213
Comentarii

03Sofer(23 noi 07:52)
De ce nu va plangeti de microbuze ca eu cred ca sunt mai rai ca instructori auto
02Sofer(22 noi 08:02)
Imi aduc aminte ca instructorii din liceul auto erau extraordinari,dupa obtinerea permisului stiai sa conduci cu adevarat indiferent de categoria de vehicul,traseele se faceau in interesul elevului pt a invata sa conduca nu in interesul instructorului de a-si rezolva problemele personale. Vis-a-vis de aptitudinile femeilor de a conduce,atunci am vazut si eu cum poate fi rasturnat un camion cu remorca de pe rampa cand efectua poligonul,deci....
06elev(21 noi 19:29)
instructorii auto sa fie ingineri auto cu masterul absolvit, sa nu fie curvari, sa cante duminica in corul bisericii, cand vad un alt sofer ca se grabeste pe unde circula ei sa iasa cu masina de pe carosabil si sa-i faca si o plecaciune celui ce-i depaseste1 Bai rasilor voi pe unde a-ti invatati sa conduceti? Vulpilor nu va plac strugurii ?
11Zorro pt 13.03(21 noi 19:26)
Adevarul supara altfel treci cu indiferenta! Ha,te-am desconspirat!
00Travis prostul clasei(21 noi 18:18)
Toate ca toate, dar ar trebui sa ne ferim de imbecilul pe nume travis, care crede ca in sensul giratoriu se da prioritate de stanga. Si ca el sunt multi in oras.
01pop(21 noi 17:27)
Vedeti la Mangalia, politistii locali au devenit si"instructori" la scoala de soferi. Lunea evitati sa circulati prin centrul orasului, FUNCTIONEAZA SEMAFORUL, intre 08.00- 16.00, cind se "dau examene". De risul curului...
40Mda...(21 noi 16:51)
E simpla treaba...instructorii ii pun pe elevi sa mearga incet ca sa nu faca una mare in timp ce conduc si ca sa iasa bine la consum ca de...benzina,motorina e scumpa, iar politistii din cate stiu au 25 de min pt fiecare cursant si astfel trebuie sa mearga incet ca sa se incadreze intr-un tur. Cand am dat examenul moto ma punea sa merg incet ca sa treaba timpul. Mai exact 30 km la ora
16Nea gigi(21 noi 16:20)
Cum adica instructorii induc in eroare elevii? Mentionez ca am dat recent examenul pt obtinerea permisului iar politistul m-a atentionat ca el nu se grabeste, eu circuland cu nu mai mult de 40-45 km-h. In alta ordine de idei, daca pana si examinatorii cer viteza redusa, cu ce gresesc instructorii ca invata elevii cum sa ia permisul?
05gicu valerica porcosu'(21 noi 14:46)
ce cacat de articol fabricat....a fost o statistica sau cum "s-au plans soferii" si cui? ca nu inteleg.
63Cernavoda egal forta(21 noi 14:33)
Vai dar ce suparati mai sunteti mah costantenilor sa ne phisham pe frezele voastre!
25Mazare(21 noi 14:32)
Problema e ca jegurile de intructori ii tin pe banda a doua pe cursanti plus opriri aiurea blocand prima banda. Pai du te ma in plm in Mamaia si mergi cat vrei cu 2o kmh pe prima banda si dupa ce mai nveti vino on oras si mergi macar cu 40!
01Nu Constanteni(21 noi 13:56)
Niste parliti care le place sa creda ca sunt mai destepti,,,uite dracu in gradina ta.
00Montezuma(21 noi 13:40)
Ce-mi place la acest harticol si comentarii e ca toata lumea are dreptate!
55pt zorro(21 noi 13:03)
sa ne lingi mingeacul boule , daca tu nu esti in stare sa iti iei o masina adevarata inseamna ca toate femeile care au masini sunt curve ? mars la munca saracule .
26travis(21 noi 12:22)
Fabrici de permise si asasini rutieri.Asa zisii intsructori auto habar n-au de reguli de circulatie,asa ca ce sa-i mai invete pe cocalari si gagici? Deci,Nu se stie priotritatea in sensul giratoriu,te trezesti cu un cocalar care vine din dreapta si vrea sa se bage in fata ta.Luminile n-au nici un sens ptr cocalari,vara umbla cu faza mare si luminile de ceata aprinse,iar cind ploua si este ceata merg cu ele stinse.Parcheaza ca bouarii unde li se scoala,chit ca 10 m in fata este o parcare amenajata,schimba banda ca idioten de 50 de ori intr-o suta de metri,o iau la stinga de pe banda 1
33Cetatene(21 noi 11:29)
Nu mai da tu indicatii, vezi-ti de saracia ta de la km 4-5 parlitule.
411unu(21 noi 11:14)
da ce suparati sunt constantenii!!...voi astia care aveti permis si va legati de elevi nu ati facut scoala auto,sau voi la 18 ani ati primit cadou pe langa masina si un permis?...si voi ziaristilor mergeti si intrebati elevii ce greu le este sa invete in orasul asta,nici o parcare nu ai voie sa inveti ca vine un bolovan si iti baga ceva in toata familia,de parca e strada lui....
18REZOLVAREA PROBLEMEI(21 noi 10:32)
PRIMA JUMATATE DE CURS AR TREBUI MERS PE STRADA CU CEL PUTIN DOUA BENZI PE SENS SI EVITAT ORELE 07-09 16-18 SI UN ALT ASPECT CASETA TREBUIE SA FIE LUMINATA SA FIE VIZIBIL, AM VAZUT DOAR LA CATIVA
49FAGADAU(21 noi 09:27)
CINE VERIFICA DACA ASA ZISII INSTRUCTORI STIU LEGISLATIE SI O RESPECTA???....TREBUIE SA FIE VERIFICATI TOTI SI DACA AU AVUT VREO DATA PERMISUL SUSPENDAT SAU PUNCTE DE PENALIZARE SA LI SE ANULEZE AUTORIZATIA......NU ESTE DE JOACA!!!!!!AU AJUNS TOTI RETARDATII PROFESORI PESTE NOAPTE ....CU SCOALA DE SOFERI!!!! IN TARA ASTA MINUNATA NUMAI PROSTII SUNT DESTEPTI!!!!!
62La.mangalia(21 noi 09:07)
In loc sa stea la calea ferata sens si adiman si. Dimineata ,stau aiurea la treceri pietoni cate doi si stau pe telefon
611Cineva(21 noi 09:06)
Numai un bolnav poate sa zica asa ceva..imi amintesc de yn smintit din asta care imi dadea flashuri cand aveam eu examenul, ca se grabea domnule..s-a crucit politistul, dar ala era bucurestean,voi ce scuza aveti?
317Cetatean(21 noi 08:03)
Nu este vorba despre soferii care nu stiu sa conduca sau despre scoli auto autorizate dubios esre vorba de doua institutii politienesti locala si nationala cu Atributii in circulatie auto si descongestionare trafic care pur si simplu nu apar niciodata si ajungem noi soferii sa ne injuram si sa ne batem prin trafic. Tranversarea de la un capat la celalalt a oricarui bd din ct este o aventura un infern, un calvar, iti strici si cea mai minunata zi din viata lejer pana la capat. Scole auto, scoli de copii cu blocaje si masini triplate de parinti grijulii, vulcanizari cu trafic triplat, haos
1120Zorro(21 noi 07:53)
Toate curvele au luat permise! Traficul a devenit un calvar din momentul in care scolile de soferi s-au umplut de femei ulterior devenind soferitele lui peste prajit! Pe langa toate astea sponsorul le mai cumpara si cate o caruta cat autobuzul cu toate ca ele nu stiu sa mearga bine nici pe jos! Si apropo doamnelor,banda 3 este pt depasire nu pt circulatie cu viteza redusa
224Constantean(21 noi 07:47)
Sa nu uitam ca toate strazile din oras sunt locuri publice inclusiv zona Chiliei. Proprietarii din zona nu si au cumparat si strada, asa ca lasati mai nene pe levi ss invete nu va mai tot legati de ei ca merg incet ca nu stiu ss conduca etc pai daca nu au voie nicaieri ei cum mai invata. Nimeni nu intelege elevul la ecamen examinatorii vorbewc urat si uneori mai si tipa cum sa te mai concentrezi. In trafic celelalte masini te claxoneaza si se baga in fata ta chiar daca nu au prioritate. Respectul este zero pentru elev
1316Coco(21 noi 07:21)
Ce vina au locuitorii din zona stadion ca zilnic sa se loveasca in traficul din zona cu cel putin doua trei masini scoala la fiecare trecere! Trebuie sa stai dupa ei pana executa parcarea laterala sau abia isi taraie masina. Si timp foarte mare in intersectiii. Sa i duca intr un poligon!
530Sofer(21 noi 07:10)
Trebuie reintrodusa proba la poligon. Este plin orasul de soferi slab pregatiti care nu pot face o parcare corecta. In schimb cand au iesit pe A2..viteza tata, ca are masina cai multi. De aceea cred ca sunt asa multe accidente. Oricum, totul pleaca de la politia si legislatia romana. Cursantii nu au nici o vina. Unde spune instructorul...fostul sudor, pe acolo conduc. Asta este.
727Ionel(21 noi 07:01)
Ce ati uitat cind faceati scoala?Ai dracu nu mai aveti cum sa birjariti cu viteza !Altii nu mai au voie numai voi ti-au dracu de cocalari
537idioti(21 noi 05:20)
ti-ai draq de cocalari, cum va vedeti cu permisul in buzunar, cum uitati ca ati fost la fel.
713Toti maimutoii(21 noi 03:53)
Instructori auto...Conditii inginer auto vechime 10 ani sau 100.000 km parcursi
mai mult...Replica
12 dec 00:00ReplicaSC Confort Urban: ce străzi a asfaltat în 2018 şi cu ce bani. DOCUMENTE

Consilierii locali municipali vor discuta, în şedinţa de la sfârşitul lunii, şi raportul de activitate al SC...540

12 dec 00:00ReplicaVULPILE POLARE de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, UCISE de câinii Dingo2296
12 dec 10:16ReplicaAtenție, șoferi! S-a instituit sens unic pe o stradă din Constanța!2861
12 dec 10:10ReplicaINCENDIU la o MĂNĂSTIRE din Constanța! VIDEO

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 12 decembrie a.c., la mănăstirea din satul Cloșca, comuna...1949

12 dec 00:00ReplicaŞOCANT! Doi clienţi care voiau să cumpere un Audi A6, AMENINŢAŢI cu ARMA la TÂMPLĂ de către un constănţean!3050
12 dec 13:42ReplicaSupărare mare la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”: mai bine de jumătate de clasă notată cu 2 și 3 la matematică!2082
12 dec 02:50ReplicaProbleme pentru Lidl România: neconformități în PUZ-ul care a stat la baza investiției din zona Delfinariu

În urmă cu foarte mulți ani, pe strada Soveja, zona Delfinariu, funcționau o livadă și o fabrică de produse...2093

12 dec 00:00ReplicaIndividul care MUTILA şi obliga oameni să cerşească, PRINS cu MINCIUNA în faţa instanţei: ‘Am trei copii minori...’1088
12 dec 00:00ReplicaSanatoriul din Mangalia cumpără aparatură medicală de la un UDMR-ist cercetat penal523
12 dec 00:00ReplicaPLECAT la ‘MUNCĂ’ în Austria, întors cu MII DE EURO! Apoi s-a aflat că era URMĂRIT INTERNAŢIONAL

Lucian Anghel a fost arestat de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa în vederea extrădării! Pe numele său...1571

12 dec 00:00ReplicaIndividul care avea rolul de a vinde obiecte furate a scăpat de controlul judiciar354
12 dec 11:17ReplicaMicrobuzele GMS, din nou pe traseu. Amenzile primite de la Poliţie, contestate în instanţă!1510
Vremea
1.4° - 2.1° miercuri, 12 decembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 6.61 m/s din NV
Presiune: 1027.12 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
12 dec 00:00SportInter - PSV Eindhoven 1-1. Italienii au ratat calificarea în "primăvara" UEFA Champions League

Inter Milano a ratat dramatic calificarea în optimile UEFA Champions League. Obligaţi să câştige meciul cu PSV...230

12 dec 00:00SportClub Brugge - Atletico Madrid: 0-0!

Atletico Madrid merge de pe locul secund în optimile UEFA Champions League. În ultimul meci din grupa A, jucătorii...169

12 dec 00:00SportMonaco - Dortmund 0-2. Nemții au câștigat in extremis grupa

Borussia Dortmund a încheiat cu victorie grupa A din UEFA Champions League. Partida de la Monte Carlo a debutat cu...177

12 dec 00:00SportSteaua Roșie Belgrad - PSG: 1-4

PSG și-a păstrat fără emoții primul loc în grupa C. Campioana Franței a câștigat cu 4-1 la Belgrad, pe terenul...238

Local
12 dec 00:00LocalSchimbarea la față a hotelului Doina din Mamaia!

Investiții peste investiții! După ce,a nul trecut, au solicitat de la Agenția de Mediu avizul pentru raelizarea unui...284

12 dec 03:01LocalSe va supraetaja un imobil în Mamaia Sat pentru a servi drept locuințe cu regim sezonier

Investițiile în stațiunea Mamaia sunt în derulare chiar și în sezonul rece, dezvolatorii vin cu proiecte pentru ca...482

12 dec 03:01LocalJucării în valoare de aproximativ 148 800 euro, reţinute de inspectorii vamali

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, în data de 10 decembrie 2018, în urma controlului...227

12 dec 03:06LocalObiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța întâmpină sărbătorile de iarnă prin expoziția temporară tematică...253

12 dec 03:10LocalÎPS Teodosie va sfinți pictura unei biserici din Medgidia

Duminică, 16 decembrie a.c., de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți pictura bisericii „Sf....574

12 dec 03:04LocalCONCERT CARITABIL de CRĂCIUN pentru ajutarea unei mămici bolnave de cancer

Constănțenii sunt invitați, duminică, 16 decembrie a.c., de la ora 18,00, la Parohia „Sf. Ierarh Vasile cel...363

12 dec 03:04LocalŞoferi traşi pe dreapta de către poliţiştii rutieri: trei erau sub influenţa alcoolului!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 11 decembrie a.c., ora 02.00, au depistat un bărbat, în...468

12 dec 03:02LocalHoţii se pregătesc pentru Revelion? Au furat 7 sticle cu băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 10 decembrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de...1389

12 dec 03:05LocalFLAGRANT: Hoţ prins în timp ce se pregătea să spargă o societate comercială

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au efectuat, la data de 11 decembrie a.c., ora 1.40, o acțiune...634

12 dec 02:54LocalPERCHEZIŢII de AMPLOARE în Constanţa, la infractori PERICULOŞI

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției municipiului...3997

Politică
12 dec 03:14PoliticăMai multe cartiere ale Constanţei, ÎN BEZNĂ. Ce ne transmite primăria

Mai multe cartiere din municipiul Constanţa sunt în beznă, la capitolul iluminat public! Constănţenii reclamă că...1952

12 dec 03:13PoliticăCe au făcut miniştrii Teodorovici şi Pintea în vizita din Cuba

Deplasarea în Cuba a miniștrilor Sănătății Sorina Pintea și a ministerului Finanțelor Eugen Teodorovici a privit...582

12 dec 03:09PoliticăŞedinţa CSAT, suspendată. Când a fost reprogramată

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, a fost suspendată de preşedintele Klaus...356

12 dec 03:11PoliticăVot în Parlamentul European pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

...445

12 dec 03:09PoliticăOlguța Vasilescu vrea amnistie și grațiere prin OUG: 'Contează și ce vrea Guvernul. Sigur, sigur, sigur nu anul acesta'

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la Parlament, că din punctul său de vedere trebuie...331

12 dec 03:08PoliticăSebastian Ghiţă revine cu explicaţii despre MITA pe care i-ar fi dat-o lui Kovesi: 'Nici Poliţia nu minte, nici eu nu mint'

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat marti, referindu-se la plata avionului pentru repatrierea fostului director...597

12 dec 03:07PoliticăPrimăria Medgidia acordă peste 3.000 de tichete sociale

Sărbătorile de iarnă se apropie și ca în fiecare an, în această perioadă Primăria Municipiului Medgidia...253

12 dec 03:02PoliticăProiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din județul Constanța, a picat!

Constanța nu va mai avea miniporturi! ”Povestea unui eșec răsunător, dar ascuns până astăzi de ochii lumii:...541

12 dec 03:07PoliticăComisia juridică a modificat legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de adoptare unui proiect care modifică legea pentru...406

12 dec 03:06PoliticăFostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, eliberat condiţionat

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost eliberat condiţionat din...277

Monden
12 dec 00:00MondenPrima imagine cu Florin Busuioc după infarct. Ce bine arată prezentatorul Pro Tv

La o lună de la infarctul suferit pe scenă la Craiova, Florin Busuioc şi-a revenit miraculos. Omul de televiziune nu...330

12 dec 00:00MondenIulia Albu a plecat de la Kanal D. Unde desfiinţează vedetele acum

Cea mai temută jurată de la "Bravo, ai stil" a ieşit din juriul emisiunii de la Kanal D şi din toate proiectele cu...343

12 dec 00:00MondenGrigore Leșe, criză de nervi la un concert! S-a oprit din cântat să-și certe spectatorii

În loc de muzică, s-au ales cu scandal! Grigore Leșe a făcut o adevărată criză de nervi vineri, în timpul unui...361

12 dec 00:00Monden35 de ani fără Amza Pellea. Ce gest a făcut Nea Mărin când s-a născut fiica sa

Amza Pellea a fost unul dintre actorii cei mai dăruiţi ai scenei româneşti. Este iubit și astăzi, chiar dacă au...306

12 dec 00:00MondenMara Bănică, operaţie nouă la sâni: „Am trecut prin cea mai lungă intervenţie din viaţa mea“

Frumuseţea cere sacrificii! Mara Bănică a stat şapte ore sub anestezie generală pentru o nouă operaţie la sâni....261

12 dec 18:57MondenMeghan Markle a strălucit într-o rochie neagră, pe un umăr. A gafat-o cu manichiura, în schimb

Apariţia Ducesei de Sussex pe scena Premiilor British Fashion i-a lăsat pe toţi fără suflare. Fără nicio...343

12 dec 00:00MondenToto Cutugno a cântat „Ciobănaș cu 300 de oi” la Bucureşti

Cântăreţul italian Toto Cutugno (75 ani) a fost invitat, duminică seară, în cadrul ”Concursului Naţional Gala...195

12 dec 00:00MondenMeryl Streep va deveni bunică pentru prima oară la 69 de ani

Meryl Streep a aflat o veste îmbucurătoare! Celebra actriță va deveni în curând bunică pentru prima oară, fiica...208

12 dec 00:00MondenElton John se uită la televizor doar când vorbeşte Regina, în ziua de Crăciun

Sir Elton John, de 71 de ani, este un tip de modă veche. El a recunoscut recent că nu se uită aproape deloc la...166

12 dec 00:00MondenFilmul ''The Favourite'' a primit 14 nominalizări la Critics' Choice Awards

Comedia istorică ''The Favourite'' a primit cele mai multe nominalizări - 14 - la premiile Critics' Choice şi este...171

Mapamond
12 dec 00:00MapamondMarea Britanie: Votul asupra acordului de Brexit va fi reprogramat înainte de 21 ianuarie 2019

Deputaţii britanici vor supune la vot acordul de Brexit încheiat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană...132

12 dec 00:00MapamondMatthew Boyse: Rusia nu şi-a abandonat interesele în Europa Centrală şi de Est

Rusia nu şi-a abandonat interesele şi continuă să îşi menţină o influenţă semnificativă în Europa Centrală...155

12 dec 00:00MapamondDiscursul lui Macron nu a convins, dar ''vestele galbene'' pierd din susţinere

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a convins o majoritate a francezilor cu discursul său susţinut luni seară...148

12 dec 00:00MapamondSUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că va ocoli Congresul şi va recurge la armată pentru...136

12 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May se întâlneşte marţi cu Mark Rutte şi Angela Merkel pentru a încerca să obţină asigurări suplimentare

Premierul britanic Theresa May începe marţi consultări cu liderii europeni pentru a încerca să obţină asigurări...130

12 dec 00:00MapamondSUA: Bărbat ce pregătea un atac asupra unei sinagogi, inspirat din Statul Islamic, inculpat de autorităţi

Autorităţile americane au inculpat un bărbat pentru susţinere acordată grupării Stat Islamic în timp ce pregătea...162

12 dec 00:00MapamondMadridul avertizează autorităţile catalane că-şi va relua atribuţiile de menţinere a ordinii în regiune

Guvernul spaniol a avertizat autorităţile separatiste din Catalonia că-şi va reinstitui autoritatea în ce priveşte...141

12 dec 00:00MapamondPeste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului asasinaţi în perioada 2015-2017, potrivit unui raportor al ONU

Între 2015 şi 2017, "peste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului au fost asasinaţi în lume pentru că au vrut...131

12 dec 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţişti înarmaţi au reţinut un bărbat în curtea parlamentului

Poliţia britanică a reţinut marţi cu ajutorul armelor cu electroşocuri un bărbat în curtea parlamentului,...145

12 dec 00:00MapamondMai mulţi jurnalişti, printre care Khashoggi, distinşi cu titlul Personalitatea Anului de revista Time

Jurnalistul saudit asasinat Jamal Khashoggi, alături de alţi trei jurnalişti şi de un colectiv de redacţie al unui...139

Sănătate
12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...165

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...704

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1486

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...624

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...971

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1301

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...839

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...803

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2913

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1139