REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii, SUPĂRAŢI pe Primărie pentru că riscă amenzi: „Dăm bani pentru că huliganii nu au ce face?”

Constănţenii, SUPĂRAŢI pe Primărie pentru că riscă amenzi: „Dăm bani pentru că huliganii nu au ce face?”

Replica API 26 octombrie 2017 | 00:00 344

Faţade „atacate” cu graffiti

Faţade „atacate” cu graffiti

Reprezentanţii Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa au tot trimis înştiinţări, atât către persoane juridice cât şi fizice, pe care le-au atenţionat că trebuie să-şi cosmetizeze faţadele sediilor de firmă sau ale locuinţelor. Însă, unii s-au simţit nedreptăţiţi, şi asta pentru că, susţin ei, plătesc impozite degeaba. „Au venit nişte huligani şi au desenat cu sprayuri. Acum, noi trebuie să plătim după ei? Este corect? Instituţiile statului să-şi facă treaba, să-i prindă şi să-i amendeze”, au spus oamenii. De cealaltă parte, reprezentanţii administraţiei locale susţin că este vorba de Hotărârea de Consiliu 184/2013.

Este vorba de o parte a locuitorilor unui bloc din Tomis Nord, care afirmă că nu li se pare normal ca ei să scoată bani din buzunar pentru actele de vandalism ale altora. „Au venit şi au desenat pe faţada blocului cu sprayuri. Acum, nu ştiu când au venit şi cât au stat. Dar recent am primit înştiinţare prin care ni s-a adus la cunoştinţă că trebuie să rezolvăm problema. Să văruim, eu ştiu? Este corect aşa? Instituţiile statului să-şi facă treaba.

Să-i prindă pe cei vinovaţi şi să-i amendeze. Noi suntem mulţi pensionari, de unde să tot scoatem bani, că şi la Asociaţia de Locatari tot noi contribuim. Dar aşa se face treabă la noi în ţară, să fie jupuit tot cetăţeanul”, a spus un locatar. De cealaltă parte, reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa au precizat că este vorba despre o hotărâre de Consiliu, respectiv 184/2013, iar cetăţenii trebuie să aibă grijă de curăţenie!

„În perioada 01.10.2017 -15.10. 2017, poliţiştii locali au acţionat cu preponderenţă în toate parcurile constănţene (Casă de Cultură, Gară, Far, Tăbăcărie, Tomis 2, Poarta 6 , Viitorului) pe faleza Cazinoului, în zonele adiacente centrelor comerciale şi cartierelor de blocuri şi case pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale care vizează curăţenia oraşului.

Astfel, poliţiştii locali au aplicat 21 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.200 lei pentru pentru aruncarea de hârtii , ambalaje, resturi alimentare în alte locuri decât cele special amenajate şi 3 sancţiuni contravenţionale pentru răscolirea gunoiului, în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, poliţiştii locali au distribuit peste 3.000 de materiale informative (flyere), privind curăţenia, şi au trimis 409 înştiinţări către agenţi economici, persoane fizice şi asociaţii de proprietari/ locatari urmând ca în măsură în care aceştia nu se conformează să fie sancţionaţi conform prevederile legale în vigoare”, a declarat, pentru „Replica”, Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale din cadrul Primăriei Constanța. Acțiunea face parte din Campania „Curățăm Constanța Noastră”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai e si rari1
0
0
daca-l prind pe coiones1, a belit p... are de varuit tot orasu
1
0
Politia locala sa treaca la munca iar Primaria sa nu mai plateasca aiurea paznicii firmelor private care fac orice, numai paza nu. Conpress six, firma condusa de Sanda Ciocoiu, fina porcului de Constantinescu, e abonata la banii primariei. La fel si firmele de paznici, expirati cu totii, pe care si le-au facut makidonii lui Babu. Bai Fagadau, trezeste-te si treci la munca, ca pt asta te platim. Altfel, si tu si acolitii tai o sa cam intrati la....meditatii.
1
1
batuti si castrati.....asta merita needucatii astia
1
0
care scriu pe blocuri.... pisa-m-as pe voi de antisociali jegosi!!
3
0
Locala sa aibe grija de hoti de huligani sa ii prinda sa lase rutiera ca nu este de ei am vazut ca nu cunosc legile si sunt snobi ba dar baaaa dar prosti . Se baga la rutiera sa faca spaga ia spaga mare de la soferi si io leam dat spaga la parcare. Si de cand are drept de rutiera numa pe masini stau si huligani rupe stalpu cosu de gunoi langa ei
0
2
Poporul acesta are nevoie de EDUCATIE
4
0
Prinsi si pusi sa sterga cu limba!
4
0
Se rezolva extrem de simplu ! Sa puna MAFIA din PRIMARIA lui MAZARE, cate o camera de filmat la fiecare RECLAMATIE !!! Costa cam 80 de lei o camera !!! Dar de unde bani ? ? ? Si-au TRIPLAT SALARIILE in PRIMARIA ROSIE CONSTANTA !!!
6
0
Bai,Fagadau,unde-s camerele alea?ai idee tu ca, in alte tari, iti vine amenda acasa si daca ai trecut pe rosu si daca ai parcat aiurea?aci ai pus tiganii intre oameni civilizati,le-ai dat casa gratis,caldura,nu platesc impozite,ca sa le poti imputa si o amenda,se trateaza gratis la urgenta si noi platim cea mai scumpa ggcal si cel m. scump m3de apa ca sa iti sustinem votantii.Pana cand?cu ce e rasa asta mai buna decat noi de merita atata mocangeala?Faceti ceva,dragi romani pana nu se inmultesc paduchii sau tb.tuns zero sa scapi apoi de ei din cartier,adica rasi de acolo.Ii lasi sa faca ce vor?
14
0
Foarte corect,cetatenii sa ceara socoteala primariei ca nu asigura un climat de siguranta orasului,ca nu instaleaza suficiente camere de luat vederi de calitate,sa prinda golanii. Ce ar fi ca victimele hotilor sa plateasca amenzi sau sa faca puscarie? Dupa logica imbarligata a autoritatilor,nu este de mirare asa ceva. Fatadele nu sunt vandalizate de locatarii acelor cladiri,neamuri proaste din primarie ce sunteti !Vandalismele , multe si in forma continuata, inseamna ca autoritatile locale nu-si fac treaba,iau salarii de pomana.Nu cetatenii,primarul sa-si puna singur amenzi!
17
0
Oare Primaria se auto amendeaza ptr ca a mazgalit cu spray , fiecare colt de strada cu numele strazii ?
3
1
Tot prin hotarari de consiliu ati zis ca amendati pe cei ce parcheaza in locuri nepermise. Cate amenzi ati dat taximetristilor care parcheaza in statie la Dacia sau in fata la City Mall? De ce nu iese un tov politist local sa zica, uite domne, am amendat x taximetristi, am suspendat sau anulat y autorizatii.
4
0
Ma pis pe hotararea voastra, sa plateasca politia locala ca nu-si face treaba.
12
1
ati aplicat amenzi tot la proprietari, veniti cu cazuri concrete si spuneti daca in afara de distribuit flayere ati amendat vreun animal d-asta care da cu vopsea pe ziduri.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108