REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
13.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Constănțenii vor ca parcarea de la Spitalul Județean să fie fără plată și dau vina pe primar că... a introdus taxa

Constănțenii vor ca parcarea de la Spitalul Județean să fie fără plată și dau vina pe primar că... a introdus taxa

Replica API 10 august 2022 | 00:00 4817

Nemulțumirile constănțenilor par să nu se mai oprească. Acum, iată, ei cer ca parcarea de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cunoscută ca ”parcarea verde” să fie gratuită, acuzându-l pe actualul primar, Vergil Chițac, că a introdus taxa. Însă, oamenii uită faptul că... acest lucru s-a întâmplat în timpul mandatului lui Decebal Făgădău.

Constănțenii cer ca parcarea de la Spitalul Clinic Județeam de Urgență Constanța, cunoscută ca ”parcarea verde” ar trebui să fie gratuită. ”Parcarea de la spital ar trebui să fie gratuită că vin oameni cu probleme care au plătit o viață întreagă taxe si impozite!!”, a spus un cetățean.

”Mă duc la spital cu probleme, poate am doi litri de benzină, de unde și 10 lei pentru parcare?”, a spus o altă persoană.

Însă, oamenii uită esențialul: parcarea a mai fost gratuită, însă pacienții tot nu aveau unde să parcheze, pentru că locuitorii zonei își ocupau locurile.

Însă, de la discuțiile legate de plata parcării s-a ajuns dacă a fost vreodată gratuită.

Primarul Vergil Chițac a susținut că așa a fost de când a fost construită, pe când unii oameni susțin că el a introdus taxa.

Ei bine, nu este nici așa, nici așa.

Nicușor Constantinescu, Bogdan Huțucă, Radu Mazăre

Mazăre & co a inaugurat parcarea în 2012

Parcarea verde a fost inaugurată în 2012, în prezența lui Radu Mazăre (primar pe atunci), Nicușor Constantinescu (președinte CJ la acea dată), Bogdan Huțucă (prefect la acea dată), cât și alte nume cunoscute precum Ani Merlă, Gabi Stan etc. La inaugurare, Mazăre a spus: ” Parcarea este gratuită. Se poate parca gratuit (...) În foarte multe locuri din România parcarea te costă mult de tot, te costă pe lună aproape câteva plinuri de benzină. În Constanţa acest lucru nu se întâmplă şi am considerat că nu este normal să se întâmple cel puţin pentru încă o perioadă bună de timp". Însă, constructorul, adică ABC VAL, a intervenit: ”Accesul în parcare va fi liber primerle şase luni, după care şoferii vor intra în parcare pe baza unor fise”. În replică, Mazăre a menţionat că: "Accesul va fi gratuit tot timpul, a greşit constructorul".

Citește și: Parcarea "verde" de lângă Spitalul Judeţean a fost inaugurată. Mazăre: Accesul va fi gratuit tot timpul

Și a fost gratuit, până când parcarea era tot timpul ocupată de către riverani, mai ales navigatori, care alegeau să-și lase mașinile ”la umbră” pe timpul voiajelor.

Astfel, ajungem în mandatul de primar al lui Decebal Făgădău, când a făcut următoarea declarație: ”Parcarea de la Spitalul Judeţean, construită de municipalitate cu fonduri europene, intră la sistemul de plată întrucât devenise o parcare de vacanţă pentru cei care nu aveau unde să îşi lase maşina şi îşi ziceau: o ducem la spital, că e acolo e supravegheată, nici n-o ninge, nici n-o plouă... o lăsăm aşa, gratuit”.

Citește detalii aici: Făgădău: 'Parcarea de la Spitalul Judeţean intră la sistemul de plată întrucât devenise o parcare de vacanţă pentru cei care nu aveau unde să îşi lase maşina'

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am nicio problema ca este parcarea cu plata ,doar că... daca pierzi acel tichet, contravaloarea este de 100 ron...cred ca este exagerata aceasta "amenda" , tinând cont ca nu mergem la spital pt ceva placut... sunt camere de filmat , se pot demonstra intervalele orare ..
0
0
sa fie primele 2 ore gratuite ca la mall, apoi taxata.
0
0
da sa se plateasca ,oricum tot personalul de la spital care nu au acces in parcarea spitalului parcheaza prin cartierul tomis 1,credeti ca nu isi permit sa plateasca parcarea din ciubucul pe care il primeste ?
0
1
E normal sa platesti!
0
0
Pe langa asta constantenii mai vor sa mute ciorile din henri coanda la marginea orasului, ca de la batai, scandaluri, furturi ne am cam saturat.
1
0
alegetima si mai fac parcari
1
1
sa platiti de sa va iasa pe nas. Pai toti cocalarii si meltenii si-au luat cazane si ies cu ele pe strada. Daca ai masina plateste tata, o rovineta, un ITP, o asigurare, niste cauciucuri, combustibil, un impozit, o parcare, etc. Daca nu vreti treceti inapoi la coada vacii ca de acolo veniti si nu ve-ti mai plati nimic ps. cacati-va ca pana acuma in fundul curtii
1
0
Zic ca este prea mica .. chiar daca vii la spital, nu trebuie sa intri cu masina in cabinetul doctorului ... toti milogii vor numai mocangeala
0
0
las-o acolo cu plata, desfiinteaza taxa de parcare in oras, ca litoralul e gol
2
0
Alt furt din epoca mazare
0
0
Problema se poate rezolva cu in tichet eliberat de la spital cu care sa ai access in parcare.
0
0
Daca este gratuita devine cimitir de masini, loc de depozitare si parcare de lunga durata
0
0
parcarea e full de a doua,a cincea masina a doctorilor lasata sa zaca acolo moca,cit e plecat in concediu,etc!
0
1
daca este gratuita atunci cand cineva vrea sa se duca la spital cu o problema nu gaseste loc de parcare
0
0
Sa fie gratuita, doar pentru cei care merg la spital.
1
1
E foarte bine ca parcarea nu este gratuita. Cand e gratuita, e plina tot timpul cu masinile altora care stau in poarta 6 si cu cei care stau in zona, nemernici care uita ca parcarea este pentru cei care vin la spital sa-si vada rudele.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212