REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constatările auditului la Clubul Sportiv din Eforie!

Constatările auditului la Clubul Sportiv din Eforie!

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 394

La nivelul localității Eforie Nord, Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli și abateri. Acestea au fost scoase în evidență de un raport publicat recent ce a fost întocmit după controalele ce au avut loc anul trecut și care vizează activitatea cluburilor sportive din județ aflate în subordinea UATM Constanța. Rezultatele nu sunt foarte bune, fiind constatate mai multe nereguli.

Printre entitățile locale verificate în județul Constanța în anul 2019 de Camera de Conturi Constanța se numără și Clubul Sportiv Eforie, perioada efectuării acțiunii de audit fiind între 27 noiembrie 2019 și 29 noiembrie 2019.

Potrivit auditului, principalele constatări au fost legate de exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare dar și calitatea gestiunii economico-financiare. În ceea ce privește exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare au fost constatate următoarele: Clubul Sportiv Eforie a procedat eronat la înregistrarea în evidența contabilă proprie, în contul „Clădiri”, a unui imobil în valoare de 696.524 lei, care nu a fost recepționat corespunzător; nu au fost respectate principiile contabilității de angajamente și nu au fost parcurse corespunzător fazele angajării, lichidării, ordonanțării și plății unor cheltuieli cu cantonamentele efectuate în perioada 2017-2019, în valoare de 86.457 lei; creanțe în valoare de 7.877 lei de recuperat în urma unei achiziții de scaune pentru tribuna stadionului Clubului Sportiv Eforie, pe care furnizorul nu a onorat-o deși a încasat suma solicitată. Plata de 7.877 lei a fost trecută de Clubul Sportiv Eforie direct pe cheltuieli, fără a se constitui ajustări pentru deprecierea creanțelor. Au mai fot identificate obiecte de inventar în folosință în valoare de 9.557 lei neînregistrate corespunzător în evidența contabilă a clubului sportiv.

În ceea ce privește calitatea gestiunii economico-financiare s-au constatat unele deficiențe cu privire la modul de efectuare a operațiunilor de încasări și plăți în numerar precum și neconstituirea și nereținerea garanțiilor materiale/bănești de la persoanele care îndeplinesc calitatea de gestionar.

Măsurile luate operativ de conducerea entității auditate pentru înlăturarea deficiențelor constatate au fost: în timpul controlului s-a procedat la evidențierea corectă a imobilului în care clubul sportiv își desfășoară activitatea, în debitul contului „Imobilizări corporale în curs de execuție”, cu suma de 696.524 lei, au fost luate unele măsuri pentru evidențierea corespunzătoare a ajustărilor pentru deprecierea creanțelor, precum și pentru inițierea acțiunii de chemare în judecată a furnizorului de scaune care nu și-a respectat obligațiile contractuale față de clubul sportiv. Au mai fost luate măsuri pentru reținerea și constituirea garanției casierului.

Măsurile dispuse și recomandările formulate de camera de conturi pentru abaterile identificate s-au formulat sub forma unor recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenței contabile și a sistemelor de control intern.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stire de oameni fara activitate ! Rusine replica ce stiriiiiiiii
0
1
Oare o sa comenteze ceva Mincea ceva despre astea. Ionut saracila a ajutat-o cu bani pe saracia de Mincea
2
0
Clubul Sportiv nu e sala de sport.Curtea de conturi daca se apuca de Eforie minim un buget la 4 ani o sa il gaseasca topit.
8
0
Ce urat ! Rusine fiindca scrieti numai nimicuri. Chiar daca a-si candida nu ai scrie asa ceva! Disperatilor....
3
0
Vecine, nu vrei tu sa ne sugi pula la toti vecinii din colturile alea, inclusiv la turci. Fira-ti ai dracu de sobolani, dc mortii vostrii va roade invidia asa ma slugilor, dc nu va vedeti de treburile voastre? Pt ca nu aveti! Ba mancatorilor de cacat, eu stiu ma cine sunteti voi! Voi sunteti lichelele alea care nu ati facut nimic in viata voastra si sunteti frustrati si trebuie sa aruncati cu venin in jurul vostru, pt ca cu asa va hraniti, mancand cacat de unul si de altul in fiecare zi!
6
1
Saracila Ionut raspundea de salile de sport.Incasa bani de la cei care doreau sa joace tenis,fotbal si uita sa-i bage in caserie.Cata motorina au furat cu fratele luu Saracila Luicia,care e administrator la Liceu,stim noi care i-am vazut.In loc sa incalzeasca salile de sport si scoala furau motorina.Acum vrea consilier hotu asta.
1
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212