REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Contabila Casei de Ajutor Reciproc Cap Midia a FURAT peste 30.000 lei din gestiune

Contabila Casei de Ajutor Reciproc Cap Midia a FURAT peste 30.000 lei din gestiune

Replica API 8 februarie 2020 | 15:15 983

Femeie respectabilă în societate, mamă a trei copii, dintre care doi minori, şi-a pătat imaginea şi s-a ales şi cu cazierul murdar, după ce a furat, în repetate rânduri, diferite sume de bani de la Casa de Ajutor Reciproc de pe lângă Unitatea Militară Cap Midia. În calitate de contabilă, falsifica documentele celor care împrumutau bani, şi sustrăgea diferite sume,ajungând, în final, să prejudicieze C.A.R. cu peste 30.000 lei.

Prin rechizitoriul nr. 7231/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Nicoleta O. , cercetată în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată (8 acte materiale), și fals material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale). În actul de sesizare al instanței s-a reținut în sarcina femeii faptul că, în perioada 04.12.2014 – 18.12.2015, în calitate de contabil la Casa de Ajutor Reciproc de pe lângă U.M Cap Midia și-a însușit, prin falsificarea mai multor documente contabile, suma totală de 33.869,25 lei din gestiunea persoanei juridice unde își desfășura activitatea, sumă de bani ce reprezenta depozite și depuneri de numerar ale membrilor C.A.R.

De exemplu, la data de 18.12.2015, inculpata a efectuat o retragere de 9.000 de lei de la sucursala CEC Bank Delfinariu din contul C.A.R. ca retragere fond social, fără documente justificative și neînregistrată în registrul de casă, iar semnătura a doua de pe cererea de retragere a fost falsificată, sumă de bani pe care și-a însușit-o, rezultând un prejudiciu de 9049,50 lei, aspect evidențiat de mențiunile extrasului de cont de la f. 60 dup. Fiind audiat în cursul urmăririi penale, casierul Casei de Ajutor Reciproc a declarat că, în perioada iulie-septembrie 2015 a fost în concediu medical, iar în această perioadă atribuțiile sale de ridicare a diverse sume de bani de la unitățile CEC Bank și distribuire către persoanele care au solicitat împrumuturi a sumelor aprobate de comitetul C.A.R., au fost exercitate de către Nicoleta O.. Totodată, în absența sa, aceasta a întocmit registrele de casă fără a respecta, de fiecare dată, cererile de împrumut. Aceste nereguli nu au fost observate înprimă fază întrucât persoana la care ajungeau documentele completate cu date nereale era contabila unității, respectiv Nicleta Oglinda. Cu prilejul întocmirii bilanțului anual, martorul, în calitate de casier, împreună cu președintele CAR și cenzorul au constatat neregulile existente. Martorul a mai declarat că a constatat și existența unor ștersături în Registrul partizi al unității însă nu a avut bănuieli cu privire la comiterea unor infracțiuni, întrucât a considerat că este posibil să fie vorba despre greșeli neintenționate și remediate astfel. De asemenea, contabila a modificat în registru sumele împrumuturilor contractate de membrii C.A.R., ajungând să prejudicieze instituţia cu peste 30.000 lei.

Fiind audiată în cursul urmăririi penale, atât în calitate de suspectă, cât și în calitate de inculpată, aceata a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina sa, arătând că se obligă să repare prejudiciul material cauzat în totalitate.

Pentru faptele sale, a fost condamnată la 2 ani cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@bravo ei ..si daca aduc bani in tara curvele si pestii asta inseamna ca e in regula ? Cand o sa o rapeasca pe fiica ta si o duce la prostituat in afara , o sa fie ok ca vin banii in tara . Si traficantii de droguri aduc bani in tara...e ok si asta ?
0
0
O tara plina de dobitoci de ratardati de batuti in cap citeam mai sus unu care face ura ca domne pestii si curvele..bai retardule tu stii cati bani aduc in tara curvele si pestii..esti mic la minte amice..problema este ca aici este tara siatria hotilor care fura cat vor si nu patesc nimic
2
6
Ai gandirea in carici.A furat plateste dar ce facem cu interlopii si proxenetii care sunt protejati de m.a.i ?.Sa ne gandim la prejudiciile acestora nu la cei 30.000 de lei un cacat fata de miliardele tranzitate de interlopi si proxeneti.Aveti mintea in poola romani
3
1
Prin sentintele astea nu fac altceva decat sa incurajeze infractiunile de tip frauda,evaziune,deturanare,mita,delapidare si sa implementeze in mentalul colectiv ca DOAR FURAND SUME MARI POTI SA FI PESTE LEGE!
6
2
Ce bani sa mai returneze ma Cetatene!!?,nu mai are nici un ban i-a dat judecatorului pt.ca sa nu ia cu executare,pentru ca asa sunt speciali astia ei nu iti spun dar dau de inteles:daca furi fura macar cateva zeci de mii si scapi altfel daca te incurci cu o gaina furata,buzunarit,sau alte maruntisuri dastea iti da cu executare,pentru ca in Romania ei sunt legea.
3
3
taie respectabila duoa cuvantul femeie. Genul feminim si respectul sunt 2 lucruri diferite.Dupa cum se observa si la idioata asta care visa cai verzi pe pereti si penisuri de feti frumosi.
2
0
De ce nu iti pui intrebarea cati bani au primit interlopii si proxenetii din Cernavoda pentru traficul de carne vie si m.a.i nu ia nicio masura?.Cate vile de lux sau construit de acestia in Cernavoda fara o ora de munca?.Cate limuzine marca Audi sunt in Cernavoda luate pe traficul de fete nu va intrebati?. Ganditi altfel persoana in fapt a furat si raspunde dar PROXENETII de ce nu raspund ptr traficul de persoane?.Cine ii protejeaza???.Exista o explicatie atata timp cat m.a.i nu misca un deget deoarece sunt SPONSORIZATI DE BENZILE DE INTERLOPI DIN ROMANIA.
11
2
o scapa madam barac de la judecatoria constanta. campioana spagilor. afara cu judecatori corupti
8
1
I-auzi fratie,fura 30000 lei,ia 2 ani cu suspendare,dar banii sunt returnati?daca nu,ma apuc si eu,imi rezolv treburile si stau 2 ani potolit. Vb celui de mai de jos,oare directoru cat fura?si chiar daca fura si aici vorbim de sume muuult mai mari,tot cu suspendare ia. Traiasca legea romaniei
7
5
Daca o contabila fura atat,oare directorul?
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272