REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Contract de zeci de milioane. Superlovitură dată de noul rege al asfaltului din Constanța

Contract de zeci de milioane. Superlovitură dată de noul rege al asfaltului din Constanța

Replica API 9 octombrie 2018 | 00:00 955

De cinci ori valoarea tuturor afacerilor sale pe un an întreg

De cinci ori valoarea tuturor afacerilor sale pe un an întreg

Unul dintre milionarii discreți ai Constanței a reușit o superlovitură în afacerile sale cu statul. Una din firmele sale mai puțin cunoscute a prins un contract cu o valoare de cinci ori mai mare decât toate afacerile derulate într-un an de zile, privind întreținerea drumurilor din subordinea DRDP Constanța. Afaceristul este, fără doar și poate, noul rege al asfaltului din Constanța, cu zeci de milioane de euro primite pe bandă rulantă de la stat.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit pe 2 octombrie 2018 un contract privind ”Lucrări de întreținere periodică drumuri – Straturi rutiere foarte subțiri, Lot 1 SDN C-ța, Lot 2 SDN SL, Lot 3 SDN BR, Lot 4 SDN CL, Lot 5 A2 - DRDP Constanța”. Contractul valabil timp de 36 de luni a fost oferit în urma unei licitații inițiate pe 16 martie 2018. Câștigătoarea tuturor celor cinci loturi (în sucursalele din Constanța, Slobozia, Brăila, Călărași și Tulcea) este Roadmax Construct SRL, care va primi pentru lucrările sale 38.425.224,52 lei, fără TVA.

Le-a pus Dumnezeu mâna-n cap

Contractul este o adevărată lovitură pentru firma relativ nouă, înființată în 2013. Roadmax Construct SRL are ca domeniu de activitate construcția de drumuri și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 7.026.266 lei și un profit net de 379.328 lei, cu doar 18 angajați, dar și datorii totale de 1.209.080 lei. Ceea ce înseamnă că banii primiți dintr-un foc pentru drumurile de la DRDP Constanța înseamnă de cinci ori întreaga cifră de afaceri a firmei pe anul trecut. De altfel, cele aproape 38,5 milioane de lei primiți acuma înseamnă cu peste 50% mai mult decât toate afacerile derulate de Roadmax Construct SRL de la înființare până în prezent, respectiv 24 de milioane de lei.

Contracte de peste 50 de milioane de euro

Roadmax Construct SRL a bifat și în martie 2016 un contract similar, pentru întreținerea Autostrăzii Soarelui, în valoare de 11,6 milioane lei, înțelegere valabilă timp de doi ani. Necunoscută publicului larg, firma este deținută de unul dintre milionarii discreți ai Constanței. Este vorba despre Adrian Balagiu, patronul Autoprima Serv SRL, una din firmele abonate la contracte cu statul. În ultimul deceniu, Autoprima Serv a primit peste 50 de contracte cu statul, în valoare totală de peste 50 de milioane de euro. Dacă adăugăm și contractele primite de Roadmax Construct, se poate spune că Balagiu a devenit noul rege al asfaltului din Constanța.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sigur esti cioara!
1
0
nu trebuie sa "mananca" si gura lui?
0
1
Eu fur motorina de la compactor si freza,de unde vreti lucrari de calitate?
6
0
vreau sa adaug un comentariu de bun simt,si mi se refuza ,iar cele scabroase sunt difuzate mediat !!!!
3
0
astia doi marin marin dir de la judeteana de drumuri autoprima ,si escrocul asta cu vila de pe str mircea sunt mana in mana , numai el castiga la constantza ,chiar dna nu il ia pe marinica la verificare ? plus ca se fac angajari p banda rulanta la drumuri ,lume noua tinere capabile la greu ,
7
0
Si daca te uiti in criteriile de atribuire iti cer contracte anterioare de 10 valoare proiectului. Ms ptr dedicatie
3
0
Sper sa puna niste bani deoparte ca sa faca si marcajele pe drumurile proaspat asfaltate. Sau aia e alta afacere.
4
0
Si care e problema? Important este sa faca treaba buna! Are utilajele necesare si se pricepe! Si daca trebuie sa dea paraindaratul nu este vina lui ci a celir care cer!
7
5
Balagiu - Bulangiu . Prietenii stiu de ce !
7
5
cu cetateni ca Doru ,nu ne mai facem bine .Lasa sa ne fure italienii ,americanii ce ne trebuie autostrazi ?Ca daca sunt ai nostri trebuie sa le moara capra .Bai Doru prostalau ,tu mai si gandesti cand scrii pe aici????Ai nostri mai fac ceva ,strainii doar ne iau banii ,ca ei doar subcontracteaza sau inchid facilitatile de productie, esti orb sau ti-a murit si ultimul neuron ?
18
10
DNA daca si-ar face treaba nu am mai avea astfel de regi abonati la banul statului .Controale severe la firmele care au tupeu sa sifoneze banul statului.
14
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108