REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Contract inedit. Cât cheltuie Primăria Mangalia vara aceasta pentru salvamari

Contract inedit. Cât cheltuie Primăria Mangalia vara aceasta pentru salvamari

Replica API 3 iulie 2017 | 00:00 826

Cotă remarcabilă de profit

Cotă remarcabilă de profit

Primăria Mangalia a atribuit contractul pentru serviciile de salvamar care vor prestate vara aceasta în staţiunile din sudul litoralului printr-o procedură pe care SEAP nu o recunoaşte, după cum avea să motiveze chiar şi autoritatea contractantă. Numele firmei câştigătoare nu este o surpriză, aceasta prestând servicii similare de circa un deceniu, de multe ori neplătită la timp de primăriile care o angajează. Chiar şi aşa, firma o rată impresionantă de profit, care reprezintă aproape o treime din cifra totală de afaceri.

Primăria Mangalia a atribuit pe 16.06.2017 contractul pentru servicii de salvamar în staţiunile din subordine, valabil timp de patru luni. Din motive care ţin de site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), prost făcut încă de la început, procedura de achiziţie aleasă de municipalitate a trebuit explicată în anunţul de atribuire. Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre „servicii publice de salvare acvatică – salvamar şi posturi de prim ajutor pe plajele cu destinaţie turistică din Municipiul Mangalia şi Staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, pe durata sezonului estival 2017. Contractul s-a încheiat în baza unei Proceduri de atribuire vizând Anexa nr.2 la Legea nr.98/2016, privind achiziţiile publice şi a procedurilor interne aprobate – Procedură simplificată de atribuire proprie, aprobată prin Dispoziţia Primarului nr. 309 din 29.05.2017. Procedura s-a desfăşurat offline. Procedura nu a fost negociere ci o procedură simplicată proprie, dar din motive tehnice a platformei SEAP nu există posibilitatea alegerii unui câmp corespunzător”.

Salvamari plătiţi cu bani aduşi de acasă

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 1.260.503,2 lei, fără TVA, iar singura firmă înscrisă în competiţie a fost declarată câştigătoare cu oferta de 1.230.000 lei. Este vorba despre Callatis Club Nautic SRL din Mangalia, deţinută de omul de afaceri şi politicianul George Lipoveanu. Firma asigură de circa un deceniu servicii de salvamar pentru licalităţile din sudul litoralului, primăriile de aici fiind mereu rău platnice, după cum se plânge frecvent Lipoveanu, care spunea că aduce bani de acasă pentru a-şi plăti salvamarii. Chiar şi aşa, Callatis Club Nautic SRL, care are ca domeniu de activitate servicii anexe transportului pe apă, a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 2.021.708 lei şi un profit net impresionant, de 749.009 lei, cu 39 de angajaţi, dar şi datorii totale de 1.193.142 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un tigan borat
2
0
Un tiganus semianalfabet, care s-a facut scafandru militar deoarece erau posturi nedorite de oameni normali sau copii cu parinti anlfabeti,din cauza aparaturii de proasta calitate care ori te omora ori te inbolnavea pe viata.Dupa ce l a abandonat nevasta cu seful militiei unde era angajata s a lipit de Oprea care era aministrator la un hotel si furau alimente si lenjerii si asa au ajuns mari bogasi....
7
2
Ar fi normal ca salvamarii sa fie integrati sistemului de paza costiera .Ar fi si mai usor de dirijat si mai benefic salvamarilor. Multi spun ca tipii o freaca pe litoral,la plaja. Expunerea la soare un timp indelungat este cancerigena. O integrare intr-un organism serios,cu fonduri specifice,ar proteja salvamarii. OK,multi spun da-i incolo! Asta nu inseamna sa ne luam dupa toti prostii. Si da,prostii ar putea avea nevoie de salvamari in viata lor,mai stii ?...
4
0
Un tablagiu excroc.Cind se va urmari cum a ajuns asta colonel si cum circula cu o masina cu MAI la numarul de inmatriculare?
7
1
Nasul lui Foleanu a castigat un contract de cateva milioane, la ajutat finul. Foleanu o sa mai deschida gura peste 3 ani, pana atunci, can-can cu mana sus.
5
1
Omul lui Oprea, care l-a facut colonel din maistru militar! "Curat-murdar!"
11
1
Iar s-au scos atat ginerele vestitului Batariga Tudorel cat si primarul statiunii Costinesti,daca ies bani afacerea este neprofitabila !
3
0
faceti un calcul matematic si o sa vedeti cat e valoarea spagii
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614