REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Contract uriaş în port pentru o mică firmă din Constanţa

Contract uriaş în port pentru o mică firmă din Constanţa

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 930

Patronul, asociat cu un celebru fost cosilier local

Patronul, asociat cu un celebru fost cosilier local

O mică firmă de construcţii din Constanţa, deţinută de un partener de afaceri al unui cunoscut fost consilier local şi lider de partid, a primit un contract uriaş pentru modernizarea infrastructurii portuare, din fonduri europene. Valoarea înţelegerii este de cinci ori mai mare decât cifra de afaceri pe un an întreg al firmei. Contractul a fost atribuit după ce, în ianuarie, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a obligat Portul Constanţa să reia licitaţia.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) a atribuit pe 15 iunie un contract privind „modernizarea infrastructurii şi protecţia mediului în Portul Constanţa - PROTECT Infrastructură acostare nave tehnice+Amenajare suprastructură platformă (echipamente şi utilităţi) pentru servicii conexe navelor tehnice (Proiectare+execuţie). La licitaţia declanşată de APC în mai 2017 au fost depuse şase oferte, iar CNSC a obligat administraţia portuară, în ianuarie 2018, să anuleze rezultatele iniţiale şi să reia procedura, la solicitarea asocierii de firme care a fost declarată câştigătoare de această dată. Proiectul este finanţat din Fonduri structurale ale Uniunii Europene – Connecting Europe Facility TRANSPORT CALL 2015.

În ce constau lucrările

Potrivit autorităţii contractante, „lucrările se vor realiza în continuarea cheului Danei DA2 existente, adiacent Digului de Nord al Portului Constanţa, la cca. 440 m Nord de farul Verde. Lucrările vor fi incluse în 2 (două) proiecte tehnice distincte, astfel: 1. Infrastructură acostare nave tehnice - Extinderea cheului Danei DA2 cu 130m; 2. Amenajare suprastructură platformă (echipamente + utilităţi) pentru servicii conexe navelor tehnice.

Lucrările aferente celor 2 (două) proiecte se vor realiza în interiorul Portului Constanţa, zonă în care terenul este în administrarea CN APM SA Constanţa şi constau în „prelungirea în aliniament a danelor existente DA2 cu o lungime de cca. 130 m”- construire cheu de acostare şi umplutură din spatele acestuia (Proiectul 1). Lucrările identificate pentru execuţia suprastructurii viitorului terminal (platformă circulaţie, platformă depozitare deşeuri şi staţie de stocare / tratare a reziduurilor petroliere, ape uzate, ape gri, etc) sunt de genul construcţii - montaj echipamente pe amplasamentul constituit în spatele cheului din blocuri de beton, cum ar fi: Tancuri tratare treaptă biologică, separatoare santina, caldarine pentru serpentinele din tancuri, tancuri preluare reziduuri, tancuri de separare reziduuri, echipamente dezinfecţie etc şi deservirea acestui terminal cu reţelele de utilităţi necesare, alimentare cu apă, canalizare ape meteorice, energie electrică, iluminat exterior (Proiectul 2). Valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute, respectiv 1.738.994,74 lei nu este cuprinsă în valoarea estimată. Valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute nu va fi inclusă în propunerea financiară”.

Cine sunt câştigătorii contractului de 10 milioane de euro

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 34.779.894,72 lei, fără TVA. În urma licitaţiei, costurile finale s-au redus la 33.993.737 lei, echivalentul a aproape 10 milioane de euro, cu TVA adăugat. Câştigătoare a fost desemnată Ave Trebia SRL Constanţa, liderul asocierii din care mai fac parte Consal Trade SRL şi Aduro Impex SRL. Ave Trebia SRL are ca domeniu de activitate lucrările de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 4.900.938 lei, de cinci ori mai mică decât valoarea contractului din fonduri europene pe care l-a primit acum în Portul Constanţa. Ave Trebia a înregistrat anul trecut un profit net de doar 40.813 lei, cu 43 de angajaţi, precum şi datorii de 6.825.391 lei. Firma este deţinută de Gabriel Butucescu, unul din asociaţii mult mai cunoscutei firme de construcţii SCIM SA, controlată de Dănuţ Moisoiu, fost consilier local şi lider al PDL Constanţa.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
OFTICATZILOR !
0
0
DNA Constanta doarme.Acest infractor de la CONDUCEREAAPC face ce vrea.
3
0
Bravo Butucescule! Te descurci bine de cand ai plecat de langa Moisoiu! Bine ai facut!
2
0
Castiga doar firmele PDL , asa ne am inteles, ciocu mic restu, va e ciuda. Nu prea va duce capul PSD istilor, La port e PDL Tivilichi, pus de pdl inainte sa vina psd , mentinut de PSD. La operatiuni petroliere este Gheorghe Constantin , omul lui Comanescu - pdl gsp, pus p timpul psd. La inspectoratul de munca e BOLA , vicepresedinte PNL constanta. La inspectoratul scolar e bucovala pusa de PDL si multi altii. Dar voi PSD istii sunteti prea fraieri sa intelegeti ceva, mult succes si PDL ul SUS!
5
2
Ne-am saturat de aceste mici firme conduse de oameni mari !Si la Costinesti firma SC VIRALEX2015 SRL condusa de doi frati Balan Virgil si Alexandru de unde si numele firmei , au acaparat toate contractele directe de la primaria Costinesti,23 August si Mangalia .O sa va intrebati de ce ? Pentru ca primarul comunei Costinesti Cristea Traian este prieten de pahar cu ceilalti doi primari .Nu le ajunge ca au Restaurantul Marea Neagra de pe faleza soarelui construit in 5 luni de la A la Z care deja functioneaza, au ocupat si domenii publice la preturi de rizorii punand porumb fiert,magazin mixt.DNA
7
0
este normal sa fie ajutat Danut Moisoiu de catre dir. comercial al CN APMC Alex Craciun pentru ca el la angajat si drepr rasplata o mica atentie.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920