REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Contractul pentru mâncarea pacienţilor din Spitalul Judeţean, prelungit pentru că SE ÎNTÂRZIE CU LICITAŢIA pentru acest serviciu

Contractul pentru mâncarea pacienţilor din Spitalul Judeţean, prelungit pentru că SE ÎNTÂRZIE CU LICITAŢIA pentru acest serviciu

Replica API 31 august 2017 | 11:04 575

CONTROL OPC: gujoane de pui şi biscuiţi expiraţi, găsiţi în bucătăria Arimex Comexim. Ce spune Petre Preda!

CONTROL OPC: gujoane de pui şi biscuiţi expiraţi, găsiţi în bucătăria Arimex Comexim. Ce spune Petre Preda!

Un nou control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, un nou “şoc”: produse expirate în bucătăria firmei care prepară şi livrează mâncarea pentru pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei”. Cea mai importantă cantitate de alimente cu probleme, găsită de comisarii OPC, este reprezentată de 106 kg gujoane de pui expirate la data de 18 august anul curent, la care se adaugă legume congelate fără date de identificare, gem fără date de identificare şi două pachete de biscuiţi din 2016, iar alte patru pachete de biscuiţi expiraţi acum câteva zile.

Petre Preda, managerul SC Arimex Comexim 2000 SRL, firma care se ocupă de mâncarea bolnavilor, nu se afla la faţa locului când a avut loc control. Însă, el a primit o invitaţie de a se prezenta la OPC, pentru clarificarea anumitor aspecte. Contactat pentru un punct de vedere, Petre Preda a declarat: „Au fost găsite cantităţi de alimente care expiraseră acum câteva zile, deci nu de ani de zile. A fost o chestiune de neglijenţă a gestionarului. Pe data de 30 august oricum aveam inventarul, iar tot ce este depăşit ca dată urma să fie dat spre distrugere. Chiar acum am anunţat ANVSA să vină să preia marfa care trebuie distrusă. Vă daţi seama că la fluxul nostru mare se mai întâmplă şi astfeld e greşeli, dar nu este o regulă. Nu am avut niciodată probleme cu alimentele oferite pacienţilor, nu s-a înregistrat nici un incident vreodată”.

„Vreau să salut acest control, îmi place că autorităţile verifică profesionist – au stat 7 oameni circa 4 ore să verifice fiecare pachet de zahăr, fiecare sticlă de ulei, oţet, chiar şi pliculeţele de zahăr vanilat. Aproba acţiunile de acest gen, sper că aşa se fac toate verificările. Ce nu îmi place este că au găsit biscuiţi expiraţi, dar nu au spus ce cantitate – 2 pachete plus alte 4 pachete expirate de câteva zile.

Această marfă nu ar fi intrat în circuit, nu ar fi fost servite pacienţilor, vă asigur. Cât priveşte legumele tocate, ele erau pregătite pentru a doua zi. erau congelate. La fel şi acele gujoane, erau congelate. Dar, greşeala o admit: aveau termen de expirare acum câteva zile. Magazionerul nu a verificat să le arunce imediat. Dar, repet, nu înseamnă că le-am fi folosit. Nu îmi place nici faptul că cei de la OPC nu s-au referit că la capitolul igienă totul era OK, la fel şi temperaturile la care sunt ţinute alimentele.

Noi avem un flux foarte mare de alimente. acele cantităţi indisponibilizate nu reprezintă ceva mare. Sunt nişte cantităţi pe care le utilizăm, spre exemplu, la o singură masă servită. Ce am greşit, da, recunoaştem, dar asta nu înseamnă că am pus în pericol vreodată sănătatea cuiva. E uşor să dărâmi munca unui om...”, a com entat Petre Preda.

Chiar şi în aceste condiţii, şi managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, s-a autosesizat, menţionând că azi va avea loc o şedinţă şi că va fi înăsprită verificarea colaboratorului pe partea de alimente pentru pacienţi. „Vor fi demarate procedurile necesare pentru suplimentarea măsurilor de control asupra calităţii hranei. Vă asigurăm că facem tot ce este necesar pentru siguranţa pacienţilor noştri. Va fi o şedinţă cu asistentele nutriţioniste, în plus, vom transmite şi o notificare firmei în cauză, le vom atrage atenţia. Până acum, nu am avut situaţii neplăcute, nu au existat probleme din cauza hranei şi nici nu dorim să avem”, a spus Grasa.

De precizat că în momentul de faţă contractul cu firma SC Arimex Comexim SRL 2000 nu mai este în vigoare. El a expirat din luna aprilie a acestui an, însă, din cauza faptului că Spitalul Judeţean a întârziat să organizeze o licitaţie pentru acest serviciu, s-a decis continuarea colaborării cu Arimex, pentru ca pacienţii să nu rămână fără hrană. „S-a tot lungit procedura de conturare a caietului de sarcini, l-am tot modificat, după consultări şi cu cei de la Curtea de Conturi, după ce am verificat şi cum procedează alte unităţi. Sperăm ca într-o lună să avem această licitaţie”, a precizat, pentru „Replica” de Constanţa, Cătălin Grasa.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa vezi mai menegere nu IO nu nu IO am semnat contractul cu a ea firma care aducea stricaciuni.Si deduci NU IO am luat partea.Intelegi ce zic,se vede ca esti neterminat dar prosg prost nu esti.Capatulina te asteapta in patu de sus.Intirzi nu ii frumos.
1
0
Patronul un hot adus de Capatana si tinut de Grasa care-si bate joc de pacienti si angajatele lui obligandu-le sa duca pe sectii si sa distribuie flayere cu subiecte credincioase si fluturasi cu magazinul lui de la parter care daca-i sun iti livreaza la pat comanda,iar alimentele vechi expirate de la conserve de peste care sunt terci inauntru, pateuri tot felul de branzeturi delaco care se expira a 2 a zi sau expirate,mezeluri ,carne si etc
3
0
Suntem ciuca bataii in tara noastra ! Imi vine sa plang cum isi bat joc acesti nenorociti inconstienti de sanatatea noastra a bolnavilor.Amenzi usturatoare ca sa nu se mai bucure de profit mare.La puscarie cu ei ,sa manance si ei la randul lor ...Felicitari domnule Horia ! Meritati tot respectul !
3
0
Animalul asta de patron chiar are tupeu ! Bai analfabetule devenit patron peste noapte , chiar esti nesimtit , vii cu explicatii puerile , nu ne intereseaza ta- a gasit cu produse expirate numai comenta , imbolnavesti pacientii care si asa sint vai de mama lor in spital ! Sa dai familiei si neamului MATii sa manince porcariile tale expirate dobitocule ! Asta trebuie sa dispara sa numai aiba drept de licitatie in veci ! Sa faca mincare ptr porci nu ptr oameni deja bolnani ! Escroc ordinar !
1
1
Acest PREDA este un INFRACTOR cu " acte in regula " !!! Pe langa faptul ca ia mancare expirata din hipermarket-uri si o baga in maniurile pacientilor spitalelor le mai FURA si pe cele peste 100 de angajate !!! TICHETELE DE MASA ale angajatelor le retine personal si semneaza in locul lor de primire ! Pe multe dintre ele le abuzeaza sexual, profitand de faptul ca n-au unde sa-si castige o paine !!! constanta este CLOACA CLANULUI MAZARE-PORC-stantinescu-STRUTINSKY si NIMENI nu face NIMIC !!! Faceti o ANCHETA printre ANGAJATELE lui PREDA sa vedeti ce ORIBILITATI gasiti !!!
5
2
Asta nu e nimic veniti de paste si craciun sa vedeti icre negre expirate care se dau la pacienti si ce denumiri pompoase au mancarurile pe lista salata chesar care de fapt sunt cartofi fierti cu patrunjel si castraveti murati imputiti,sau paste cu branza imputita.Preda ia din marketuri tot ce se expira si duce la spital,sau biscuiti cu emblema UE care se dau gratis si alte produse UE si omul ia bani de la spital,dar face pe credinciosul ridicand troite si omoara lumea cu mancarea,managerii stiu dar se fac ca ploua.
5
2
am vazut interviul dat de menegerul institutiei spitalicesti.nici usturoi nu a mincat nici gura nu ii mirose.ii k o fecioara asa cum sa ma exprim.tre intrebat cum sa facut licitatia pt derviciul de curatenie si mai ales cu cine.nu nu tre intrebat ciit sia luat.va slabi instantaneu grasanu.
8
0
Pe langa faptul ca este oribila mai este si expirata! Va bateti joc de oameni care dupa ce ca sunt bolnavi trebuie sa mai manance si mancarea voastra "minunata"! Categoric altii au de castigat, restul nu mai conteaza!
8
1
Tov Grasan adevarat afacerist......dar cat poate dura un caiet de sarcini!!?? 5 ani!?? Un incompetent tovarasul asta.Cei care l-au pus de la consiliul judetean sunt mai incompetenti oricum departe de realitate. Sa plece psd-ul
6
1
Se scrie si se spune gujoane..folositi mai mult creierasul ala
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272