REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONTROALE OPC. În ce grădiniţe din Constanţa AU FOST VĂZUŢI ŞOBOLANI!

CONTROALE OPC. În ce grădiniţe din Constanţa AU FOST VĂZUŢI ŞOBOLANI!

Replica API 30 septembrie 2017 | 16:28 575

Reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au luat la ”puricat” grădinițele din județ. Având în vedere că noul an școlar a început deja, acestea ar fi trebuit să fie impecabile din toate punctele de vedere. Însă lucrurile, din păcate, nu stau chiar așa.

Horia Constantinescu, șeful Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a precizat că au fost controlate, momentan, 4 unităţi de învăţământ - grădiniţe. „La trei dintre acestea nu există dovada deratizării, iar la două dintre ele au fost văzuţi şobolani în subsol!”, a spus Constantinescu. Vestea a produs panică între părinţi, aşa încât am reuşit să aflăm şi unităţile în care a fost sesizată prezenţa rozătoarelor! Conform surselor noastre este vorba despre Grădiniţa “Norocel” din Tomis III, Aleea Iasomiei nr.3 şi Grădiniţa „Căuţa de turtă dulce” de pe strada Dealului nr.3 (Tomis Nord), ambele cu program prelungit.

Ce a mai găsit şeful OPC în grădiniţe

Totodată, legumele şi fructele la două dintre grădinițe era depozitate în spaţii necorespunzătoare, iar la una chiar în beciul cu şobolani, motiv pentru care au fost retrase de la consum. “Utilajele de măsură aparţin unei alte ere, dar… au inspecţia metrologică! Cu acestea se cântăresc gramaje exacte, cu toate că tehnic nu se poate! Deficienţe majore cu privire la calcularea meniului (subdimensionat caloric, cu toate că finanţare din partea părinţilor există)!

Lipsa personalului calificat, a unor reţetare actualizate şi neadaptarea la cerinţele momentului, fac imposibilă realizarea cu responsabilitate a unui meniu variat, corespunzător şi variabil!”, a mai spus Constantinescu. Spre exemplu, la două dintre unităţi, administratorul achiziţionează banane şi explica faptul că un copil mănâncă 250 grame banane la o masă (adică 2,5 banane??) ”Necesarul se face înfuncţie de aprecierea achizitorului şi nu în funcţie de meniu! Locurile de joacă sunt adevărate pericole! La una dintre grădiniţe spaţiile sanitare sunt necorespunzătoare!

Acum încep anomaliile: de ce nu sunt asigurate saltele, inventar moale etc de către finanţator, iar acestea sunt aduse de către părinţi?! Reparaţiile la sistemele de ventilaţie şi/sau încălzire nu sunt făcute de ani! Lipsa dotărilor în spaţiile de preparare şi pregătire a mesei este cruntă!”, a mai spus șeful CJPC, care a precizat că s-au dat avertismente, iar reprezentanții grădinițelor sunt obligați să ia măsuri rapide, în sensul de a evalua locurile de joacă, scoaterea de la consum a materiilor prime depozitate neconform, efectuarea deratizării și dezinsecției etc.

Şeful OPC, Horia Constantinescu, a precizat că verificările vor continua, pentru că este inadmisibil ca cei mici să fie ţinuţi în condiţii improprii, ori să nu fie hrăniţi corespunzător.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziar de rahat care cenzurezi comentariile
1
0
Nu mai critica sobolanii de la ZIG-ZAG ,sobolanii ies din putul ala plin de cacat de langa ea, e normal sa caute locuri mizerabile din vecinatate, asa e cand conducerile sunt puse politic.
2
0
Pentru Cristina Stere nu-ti mai bate capul ca toata vara l-am rugat sa-si viziteze prietenul de la Ardeleanca si nu s-a deranjat nici macar cu un control de rutina ca-l deranja pe primar .Unde si-ar mai fi facut mesele festive cu diferite ocazii 8Martie,ziua lui,a sefului de post etc.Cainele latra si ursul merge la barlog pe banii statului.
2
0
Veniti la Murfatlar la gradinita de la parc sa vedeti locul de joaca cu lanturi ruginite ...
3
0
In gradinitele din Ovidiu sunt sobolani la conducerea lor care rod inclusiv viitorul copiilor.La zig zag este cea mai mare sobolanita Mirela.
6
0
Felicitari Horia dar sa nu uiti si unitatile de invatamant din comuna Costinesti unde invata tot copii si vreo 20 dintre ei mananca in regim de social de la restaurantul prietenului tau si al primarului Viorel ,mancare facuta in conditii pe care tu le stii jalnice in restaurantul lui Ardeleanca.Din dragoste pentru Costinesti fa te rog un bine si acestor copii chiar daca sunt cazuri sociale.
4
2
Sa va fie rusine ,ca stergeti comentariile!De ce ati mai adaugat aceasta rubrica de comentarii daca nu lasati cititorii sa-si spuna parerea?Cu cat v-a platit primarul din Ovidiu de ati sters comentariul despre gradinita Licurici in care imi aratam nemultumirea ca in clasa in care invata copiii si dorm si mananca . Va este frica de un control OPC?
4
3
HORIA PRIMAR PSD!!!!! HAI HORIA, CONSTANTA TE VOTEAZA!
9
4
Ce aveti cu sobolanii daca vor si ei sa participe la program de gradinita ? La anul vor merge la clasa 0 ptr ca le plac programul cornul si laptele de prin banci.Deocamdata la gradinita sobolanii mananca dezorganizat ptr ca sunt speriati de galagiosii aia de copii.
6
1
Las' ca ii vaccineaza acu' pe toti si nu o sa mai fie o problema mizeria, sobolanii, subnutritiam etc.
1
5
Horica dute sibfa curatenie la guvern si in parlament poate ne scapa de sobolanii psd ade udmr pmp pnl si altii.
9
8
Recunosc , mi-a placut d-l Horia, dar deja incep sa ma satur de el. Cum deschid ziarul Horia....deja e prea mult. Nicio zi fara Horia.
7
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218