REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Controversatul afacerist Omer din Murfatlar, zis Iancu, acuzat că A RUPT CU BĂTAIA şi A ŞANTAJAT un fost partener de afaceri!

Controversatul afacerist Omer din Murfatlar, zis Iancu, acuzat că A RUPT CU BĂTAIA şi A ŞANTAJAT un fost partener de afaceri!

Replica API 22 octombrie 2018 | 10:20 1766

Naşul a încăput pe mâna DNA!

Naşul a încăput pe mâna DNA!

O familie din Valu lui Traian a fost șantajată în repetate rânduri de către un afacerist cunoscut din Murfatlar, fost partener de afaceri! Îi cerea sume considerabile de bani, iar dacă n-ar fi obținut ceea ce solicita, urma să dezvăluie anumite chestiuni, cel mai probabil, nu tocmai legale, din activitatea întreprinsă. Bărbatul șantajist are 50 de ani și se numește Omer Memur, zis Iancu. El a mai intrat în atenția oamenilor legii și în trecut, acesta fiind acuzat de furturi de combustibil și omor. Procurorii DNA au cerut instanței arestarea pentru 30 de zile. Și au obținut-o!

Între familia din Valu lui Traian și afaceristul Omer din Murfatlar a existat o legătură de afaceri. Nu s-au mai înțeles, așa că au decis să rupă colaborarea. Bărbatul din Murfatlar nu s-a resemnat și a început să-și șantajeze fostul partener de afaceri. Îi cerea diferite sume de bani, ba chiar l-a și bătut, victima ajungând la spital, necesitând până la 40 de zile de îngrijiri medicale. Omer Memur a ajuns în arestul poliției!

Conform unor surse, între Omer şi victime ar fi existat nu doar relaţii de afaceri la un moment dat, ci ar fi fost şi naşi, respectiv fini. Finii ar fi sustras bani de la Omer, cel puţin aşa ar fi justificat respectivul acţiunile de şantaj.

Ce spun polițiștii!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unor infracțiuni de șantaj și lovire sau alte violențe, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, sub coordonarea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, au identificat un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din orașul Murfatlar, bănuit de comiterea faptelor Astfel, vineri, 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanța, au efectuat cinci percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța, orașului Murfatlar și localității Dăeni din județul Tulcea. Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul în cauză, ajutat de alți trei bărbați, ar fi comis faptele asupra a doi soți din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, pe care i-ar fi șantajat din luna februarie 2018, cerând diverse sume de bani, în cuantum de aproximativ 200.000 de euro. Miercuri, 17 octombrie a.c., bărbatul în cauză l-ar fi agresat pe unul dintre soți, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cetățean turc, producându-i leziuni care au necesitat între 35 și 40 de zile de îngrijiri medicale. În urma probatoriului a fost dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 50 de ani, din Murfatlar, iar la data de 20 octombrie a.c. a fost prezentat Tribunalului Constanța care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. Ceilalți trei complici ai bărbatului arestat sunt cercetați în stare de libertate.

Omer Memur, zis Iancu, deține o fermă agricolă la Murfatlar. În 2015, acesta a intrat în atenția oamenilor legii după ce poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi Auto, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa, au acţionat la ferma acestuia, în baza unui plan de acţiune pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate. Anchetatorii au identificat la ferma agricolă situată în localitatea Murfatlar, judeţul Constanţa, 2 utilaje agricole tip tractor care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că figurează urmărite de autorităţile din Germania, din luna iunie 2015. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetat penmtru omor!

Omer Memur, zis Iancu, a mai fost cercetat de polițiști acum mai bine de 15 ani pentru furturi de combustibil, dar şi pentru omor, pentru cea din urmă infracțiune fiind achitat. Ce S-a întâmplat, mai exact? Victima, T.M., deținea împreună cu familia o fermă de animale situată la marginea localității Basarabi și învecinată la aproximativ 50 – 100 metri cu ferma lui Omer, la ambele ferme accesul făcându-se pe un drum accesibil publicului din orașul Basarabi și paralel cu unitatea militară din Basarabi. Pe 21 noiembrie 2004, la ieșirea din ferma lui Omer, T.V., înarmată cu o furcă, a ieșit în fața autoturismului cu care se deplasa Omer și încă doi indivizi, inculpțai îăn dosarul de omor, și încă o persoană, martor în dosar. Pe fondul unei altercații anterioare, Omer reproșându-i sustragerea din recoltă împreună cu victima T.M., soțul lui T.V. Cu ocazia acestui incident, Omer a deposedat-o pe partea civilă de furca pe care a aruncat-o în bena autoturismului. Continuându-și deplasarea spre oraș, după parcurgerea unei distanțe semnificative, in apropierea unei râpe situată lângă gardul unității militare de jandarmi din Basarabi, aceștia s-au întâlnit cu soțul femeii, având asupra sa o bucată de piatră într-o mână și un briceag deschis în cealaltă și care s-a interpus pe sensul de deplasare al au toturismului comportându-se agresiv. Bărbații au coborât din autoturism, ocazie cu care victima a încercat să-l lovească pe Omoer, care s-a dezechilibrat și a căzut moment în care a scăpat din mână furca luată anterior de la partea civilă. În apărarea lui, a săruit Emin Ersin, care a luat furca și i-a aplicat o lovitură laterală cu coada în zona capului victimei care s-a apărat cu brațul. Victima s-a ridicat și a fugit spre unitatea militară urmată de agresor, care a prins-o și s-au rostogolit pe panta descendentă a râpei de 7-8 metri, spre gardul unității militare. Victima s-a lovit la cap de un corp dur dispus pe pantă, suferind un traumatism cranio-cerebral, care, ulterior a murit. Emin a fost condamnat, în timp ce Omer a fost achitat. De precizat faptul că, recent, pe numele sau, la Judecătoria Medgidia, s-a cerut și un ordin de protecție. Reclamanta este E. Ozan.

M.P., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102