REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Copiii de la "Petre Ispirescu" au strâns peste 24.000 de lei

Copiii de la "Petre Ispirescu" au strâns peste 24.000 de lei

Replica API 29 noiembrie 2018 | 02:51 395

Acţiune caritabilă cu specific naţional

Acţiune caritabilă cu specific naţional

Aproape 150 de preşcolarii şi elevi de la Şcoala "Petre Ispirescu" din Constanţa s-au mobilizat şi în an acest pentru acţiunea caritabilă, ajunsă deja la a opta ediţie, "Din inimi de copii pentru copii". Evenimentul a avut loc marţi, 27 noiembrie, la ora 16:00, în incinta Vivo Shopping Center Constanţa.

“Bucuria de a dărui, de a ajuta, generozitatea, iubirea faţă de ceilalţi sunt valori umane pe care trebuie să le transmitem copiilor de la vârste fragede. Pornind de la aceste convingeri, cadrele didactice din unitatea noastră încearcă, an de an, să-i implice pe copii în derularea de acţiuni caritabile, una dintre acestea fiind şi «Din inimi de copii pentru copii», acţiune ajunsă în acest an la a opta ediţie. Anul acesta evenimentul s-a «costumat» în hăinţe populare de sărbătoare, deoarece se aniversează 100 ani de la realizarea României Mari şi am dorit să antrenăm pe copii, dascăli şi părinţi în promovarea acestui important moment istoric, care ne definește pe noi ca popor”, a declarat Mihaela Bălan, directorul unităţii şcolare.

Turta dulce a luat forma cifrei 100

Sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, dar şi al mămicilor, cei mici au confecţionat de această dată podoabe cu specific tradiţional românesc, au cântat cu voce şi instrumente, au recitat, au dansat româneşte.

Toate s-au întâmplat pe scena din incinta Vivo Shopping Center în faţa unui public numeros. S-a organizat şi tradiţionala expoziție cu vânzare de podoabe şi prăjituri de casă. Astfel, s-au pus în vânzare brioşe, negrese, plăcinte, eclere, dar şi o turtă dulce cu o formă specială, de sărbătoare. Mai precis, turta dulce a luat forma cifrei 100, iar glazura a avut culorile steagului naţional. Tot cu ajutorul glazurei, cei mici au scris pe prajitură textul România. Fondurile strânse, în sumă de 24.950 de lei, au fost donate Asociaţiei “Dăruieşte aripi” în vederea achiziţionării unei sonde care să fie cuplată la ecograful deja existent, sondă cu ajutorul căreia se vor efectua ecografii abdominale pentru copiii cu diagnostic hematologic sau oncologic pediatric, ne-a mărturist directorul Şcolii Petre Ispirescu, Mihaela Bălan.

Amintim că în unitatea de învăţământ constănţean funcţionează şi Grădiniţa cu Program Prelungit “Căsuţa cu Poveşti”.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu dat bon fiscal ? facture ? bon de casa ? fiscalizat
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272