REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Copilăria lui Matei, distrusă de o boală necruţătoare. Haideţi să îl ajutăm!

Copilăria lui Matei, distrusă de o boală necruţătoare. Haideţi să îl ajutăm!

Replica API 20 mai 2016 | 23:58 1959

Destin tragic!

Destin tragic!

Matei

Alegerile pe care le facem ne pot garanta mai mult sau mai puţin o viaţă liniştită, normală. Însă, ce ne facem în cazul în care soarta decide în locul nostru?! În această situaţie se află şi Matei. În vârstă de doar 9 ani, băieţelul a fost diagnosticat cu o boală ce nu iartă: leucemie acută limfoblastică cu cromozom Philadelphia. Şanse importante ar avea în Germania, însă banii de care ar avea nevoie depăşesc puterea părinţilor.

„Copilul meu nu a fost niciodată bolnav, nu ştia ce este spital, ce este o injecţie, a fost doar răcit ca orice copil. A fost un şoc pentru noi, a venit deodată. Eu fusesem la control cu celălalt copil, dar şi cu Matei, întrucât dormea cam mult în ultima perioadă. I-a făcut o hemogramă şi un eco şi de aici s-a declanşat calvarul, exact cu o săptămână înainte de Paşti. Următoarea zi, am dat zeci de telefoane şi am ajuns la Fundeni. Şi s-a confirmat ce am bănuit, deşi am plecat cu o speranţă că nu este”, a spus Iuliana Niţă, mama lui Matei.

Dacă la început situaţia nu părea să fie atât de gravă, lucrurile au luat o întorsătură gravă. „În primul rând, ar fi avut o formă mai uşoară, iar acum de când s-a confirmat această mutaţie genetică, totul s-a schimbat. Ni s-a zis că am trecut la high-risk. Şansele de vindecare au scăzut şi tratamentul va fi de cel puţin un an. Este o formă foarte rară, doar 5% dintre leucemii sunt cu această mutaţie genetică, nu prea se ştie prea multe despre ea”, a adăugat mama băieţelului. În ceea ce priveşte costul tratamentului impus la Bucureşti, acesta este destul de ridicat. 9.000 de lei doar pentru un tip de medicament!

„Ne-au introdus un medicament, dar nu sunt lucruri clare nici despre el. Eu şi soţul meu muncim, cu schimbul, pentru că avem nevoie de foarte mulţi bani. Aceste medicament costă în jur de 9.000 de lei cutia pe lună, dar să vedem dacă va reacţiona la el. Ne asumăm şi nişte riscuri la muncă. Tratamentul cu acest medicament este de minimum 5 ani. Singura şansă ar fi ca la doi ani să iasă totul pe zero, dar există puţine şanse”, a precizat femeia. O evaluare mai amănunţită a bolii lui Matei şi poate şi o şansă de vindecare există!

„Noi deja am trimis mail-uri către clinici din Israel, din Germania şi Italia. Cei din Germania ne-au apus că este nevoie de cel puţin 90.000 de euro. Ne-am mobilizat, dar aşteptăm să vedem ce se întâmplă ca să ştim ce facem. El a început chimioterapia pentru că era foarte degradat, trombocitele erau de 40.000, în condiţiile în care acestea trebuie să fie între 150.000-300.000.

Acum i-a căzut părul, are dureri de oase cumplite. El nu ştie ce are, ştie că e bolnav, că face tratament şi că o să fie bine. Nu este transmis genetic, însă nu se ştie cum a apărut şi când”, a relatat Iuliana Niţă, mama micuţului. Cei care doresc să-l ajute pe Matei să se bucure de copilărie din plin, pot dona orice sumă în conturile deschise la Banca Transilvania pe numele lui Niţă Matei:

- RO19BTRLRONCRT0348562801 în Lei

- RO66BTRLEURCRT0348562801 în Euro ( cod SWIFT BTRLRO22)

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mosteneste din familie, o familie de mutanti ,
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272