REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coronavirus: Amânare a procesului intentat tabloidului The Sun de actorul Johnny Depp

Coronavirus: Amânare a procesului intentat tabloidului The Sun de actorul Johnny Depp

Replica API 21 martie 2020 | 00:00 1054

Johnny Depp

Procesul intentat tabloidului The Sun de actorul american Johnny Depp, care a acuzat publicaţia britanică de defăimare, trebuia să înceapă la Londra săptămâna viitoare, însă a fost amânat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, a anunţat vineri un judecător de la Înalta Curte, citat de AFP și Agerpres.

Starul francizei "Piraţii din Caraibe" a reproşat tabloidului The Sun şi proprietarului său, News Group Newspapers, că l-a prezentat ca pe o persoană dovedit vinovată, într-un articol publicat în aprilie 2018, de lovirea soţiei sale din acea perioadă, actriţa americană Amber Heard.

Cei doi actori au divorţat, în urma unui proces intens mediatizat, în 2016, la un an după căsătoria lor. Actriţa, în vârstă de 33 de ani, a evocat atunci "ani întregi" de "violenţe fizice şi psihologice", o afirmaţie dezminţită de Johnny Depp.

Procesul pentru defăimare urma să înceapă luni la Înalta Curte din Londra şi trebuia să dureze două săptămâni. Starul hollywoodian, Amber Heard şi alte personalităţi ar fi urmat să depună mărturii în instanţă.

Însă judecătorul Andrew Nicol a declara vineri că a ajuns "cu reticenţă la concluzia" că procesul ar trebui să fie amânat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Doi dintre avocaţii lui Johnny Depp au trebuit să se plaseze deja în autoizolare la domiciliu, a explicat judecătorul britanic.

Restricţiile de călătorie între Marea Britanie şi Franţa, unde Johnny Depp se află în prezent, şi spre Statele Unite, unde locuieşte Amber Heard, au jucat de asemenea un rol în această decizie, a adăugat Andrew Nicol.

De altfel, procesele penale care trebuiau să înceapă în această perioadă în Marea Britanie şi să dureze cel puţin trei zile au fost amânate din cauza pandemiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Romania un astfel de proces ar trebui sa dureze minim 4 ani. Si s-ar lasa cu jumulirea zdravana a partilor ... Stiti cu totii despre ce vorbesc ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272