REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Coronavirus: Harvey Weinstein nu mai prezintă simptome, potrivit purtătorului său de cuvânt

Coronavirus: Harvey Weinstein nu mai prezintă simptome, potrivit purtătorului său de cuvânt

Replica API 11 aprilie 2020 | 00:00 1170

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, aflat în prezent la închisoare după ce a fost condamnat pentru viol, nu mai prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus, a declarat joi purtătorul său de cuvânt, la peste două săptămâni după ce un reprezentant al Sindicatului angajaţilor din penitenciarele americane a dezvăluit că fostul producător de film a fost testat pozitiv, informează Reuters, citată de Agerpres.

"Până acum, au trecut 14 zile de îngrijorare în rândul persoanelor aflate în închisoare, dar el nu prezintă simptome şi nici probleme cauzate de această boală", a declarat Juda Engelmayer, purtătorul de cuvânt a lui Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat pe 11 martie pentru agresiuni sexuale comise asupra asistentei de producţie Mimi Haleyi şi pentru un viol asupra Jessicăi Man, o actriţă aspirantă în momentul comiterii acelei fapte.

Michael Powers, directorul Sindicatului angajaţilor din penitenciarele americane, a declarat pe 22 martie că Harvey Weinstein a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, care declanşează maladia respiratorie COVID-19.

Atunci, Michael Powers a anunţat că fostul producător hollywoodian a fost plasat în izolare la Wende Correctional Facility, o închisoare de maximă securitate la est de Buffalo, un oraş din statul New York, unde Weinstein execută o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. Michael Powers s-a declarat îngrijorat pentru starea de sănătate a gardienilor închisorii menţionate, care nu dispuneau de echipamente de protecţie sanitară.

Michael Powers nu a putut fi contactat până joi de jurnaliştii agenţiei Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

"Nu cunosc situaţia exactă a stării lui medicale. Însă atunci când am vorbit cu el, părea că se simţea bine", a declarat joi Arthur Aidala, unul dintre avocaţii lui Harvey Weinstein.

Într-o declaraţie dată publicităţii pe 23 martie, avocaţii fostului producător de film nu au confirmat, dar nici nu au infirmat că acesta ar fi fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Ei au precizat că declaraţiile despre starea lui de sănătate nu au fost autorizate de Departamentul Corecţional din Statele Unite şi că astfel de afirmaţii ar putea fi considerate o încălcare a regulamentelor de confidenţialitate.

Reprezentanţi ai sistemului penitenciarelor americane au pus că nu pot să facă declaraţii despre dosarele medicale ale persoanelor încarcerate.

Harvey Weinstein a fost unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, fiind considerat producătorul care a transformat industria filmului independent. A produs lungmetrajul "Shakespeare in Love", recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, şi numeroase alte pelicule aclamate de criticii de film, inclusiv "Pulp Fiction", "The English Patient" şi "Gangs of New York".

În urma sentinţei din martie, Harvey Weinstein a fost internat la Bellevue Hospital din Manhattan pentru probleme cardiace. A fost transferat la închisoarea Wende pe 18 martie, după o perioadă petrecută în închisoarea de pe Insula Rikers, lângă New York.

Condamnarea producătorului Harvey Weinstein a fost considerată o victorie răsunătoare obţinută de #MeToo, o mişcare înfiinţată pentru a combate agresiunile sexuale comise de bărbaţi influenţi din diverse sectoare de activitate.

Peste 100 de femei, inclusiv actriţe celebre, l-au acuzat pe Weinstein de comportamente sexuale nepotrivite, care au avut loc pe durata mai multor decenii. Producătorul american a negat acuzaţiile şi a spus că toate raporturile sale sexuale au fost consensuale.

În paralel, Harvey Weinstein este vizat de alte acuzaţii de agresiune sexuală, formulate în instanţe din Los Angeles.

Imran Ansari, un alt avocat din echipa lui Weinstein, a refuzat joi să facă declaraţii despre starea medicală a producătorului de film în urma infectării sale prezumtive cu noul coronavirus, însă a dezvăluit că acesta a rămas în unitatea medicală a închisorii pentru a primi tratament pentru afecţiuni de care suferea înainte de a fi transferat la Wende Correctional Facility.

"Nu beneficiază de niciun avantaj sau tratament preferenţial", a precizat avocatul Imran Ansari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima decapitare grea din reteua de pedofilie condusa si orchestrata la scara mondiala de Jeffrey Epstein! Felicitari Donald Trump sa i DEA DUMNEZEU SANATATE si cat mai multa putere de lupta !Te iubim Donald,esti speranta noastra!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272