REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Coronavirus: În Spania, Crucea Roşie distribuie măşti la metrou odată cu începerea relaxării

Coronavirus: În Spania, Crucea Roşie distribuie măşti la metrou odată cu începerea relaxării

Replica API 5 mai 2020 | 20:44 1009

Voluntari ai Crucii Roşii spaniole au distribuit măşti de protecţie în staţiile de metrou din Madrid luni, când Spania a început planul în patru faze de redeschidere a vieţii sociale şi economice până la sfârşitul lui iunie şi a raportat, pentru a doua zi consecutiv, mai puţin de 200 de decese în ultimele 24 de ore, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Purtarea măştilor în mijloacele de transport public este obligatorie începând de luni, în timp ce afacerile mici, precum saloanele de înfrumuseţare şi librăriile, pot oferi servicii limitate. De asemenea, clienţii pot ridica mâncarea comandată de la restaurante.

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat sâmbătă că 6 milioane de măşti vor fi distribuite la nivelul ţării, una din cele mai grav afectate de pandemie.

Luni, Ministerul Sănătăţii a raportat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 164 de decese şi 25.428 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul total al contaminărilor ajungând la 218.011.

În centrul Madridului, Jorge Garcia, proprietarul unui magazine de bricolaj, lipea pe geamuri afişe în care erau explicate noile reglementări, înainte de a redeschide pentru prima dată după 50 de zile. 'Vom începe să pornim puţin câte puţin', spune el, în timp ce lipeşte bandă adezivă de atenţionare la uşă şi fixează recipienţi cu dezinfectanţi pentru clienţi.

În faza următoare, terasele barurilor şi restaurantelor pot deschide la jumătate din capacitate şi vor fi permise grupurile de până la zece persoane în locuri publice şi în reşedinţe.

Trei dintre insulele Canare - La Gomera, El Hierro şi La Graciosa -, precum şi Formentera din Baleare intră luni în această fază a doua şi redeschid terasele în aer liber.

Aceste insule nu au înregistrat cazuri noi de COVID-19 în ultimele 28 de zile.

'Dacă vom vedea că lucrurile merg bine şi este profitabil, vom ţine deschis în continuare', spune Juan Manuel Benitez, proprietarul unui bar redeschis luni pe insula El Hierro. 'Am luat toate măsurile recomandate de autorităţi, clienţii intră unul câte unul şi se aşează la terasă', adaugă el, precizând că oamenii se arată cooperanţi.

În weekend, locuitorii Spaniei au avut voie să iasă din case pentru prima dată după şapte săptămâni, guvernul începând relaxarea restricţiilor.

Alergători, biciclişti şi pietoni au luat cu asalt străzile, iar unele plaje au fost pline de oameni.

Spania a impus restricţii severe de deplasare în martie, limitând ieşirile din casă ale populaţiei la cele esenţiale.

În măsura în care rata infectărilor a scăzut şi spitalele şi-au stabilizat situaţia, guvernul condus de Sanchez şi-a îndreptat atenţia spre redeschiderea treptată a vieţii sociale şi repornirea unei economii sever afectate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce chestie...din alea romanesti? In tara nu sunt nici la vanzare,iar noi le facem cadou ajutor umanitar cica!!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212