REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Costică Halep și SC Aruba Concept SRL cer Primăriei Năvodari modificarea unui PUZ din Mamaia Nord

Costică Halep și SC Aruba Concept SRL cer Primăriei Năvodari modificarea unui PUZ din Mamaia Nord

Replica API 19 ianuarie 2019 | 03:43 1096

Consilierii locali urmează să se pronunțe asupra Planului Urbanistic Zonal pentru modificarea indicatorilor urbanistici din zona străzii D12, din Mamaia Nord. Până atunci însă, așa cum prevede Legea transparenței decizionale, proiectul de hotărâre este supus atenției celor interesați, care pot transmite propuneri, sugestii și opinii pe adresa Primăriei Năvodari, în scris, până pe 26 februarie a.c..

Prin proiectul de hotărâre făcut public de reprezentanții Primăriei Năvodari se propune aprobarea documentației PUZ-ului pentru modificarea indicatorilor urbanistici pentru zona delimitată de strada D12, aleea de acces și proprietate privată, strada cu N.F. 109096 și str. D5 – teren ce a generat PUZ cu nr. CF 112059, situat în Năvodari, zona Mamaia Nord, beneficiar fiind SC ARUBA Concept SRL, prin reprezentant Costică Halep.

Conform Regulamentului local de urbanism, aprobat în 2004, terenul respectiv face parte din Trupul C, fiind situat în zona de est a localității. Funcțiunea dominantă a trupului C Mamaia Nord este turistică, dar sunt admise și funcțiuni complementare, cum ar fi dotări, servicii puclie compatibile cu funcțiunea dominantă, amenajări pentru agrement, sport, parcări, iar terenurile existente în această Unitate Teritorială de Referință au fost parcelate în vederea construirii de case de vacanță.

Regimul de înălțime stabilit este variabil de la P la P+1 -2, procentul de ocupare al terenului este de 25% - 35%, dar fără a fi stabilit un maxim obligatoriu. Prin Regulamentul de urbanism nu a fost stabilită nici o înălțime maximă a construcției.

Având în vedere prevederile Legii 350/2001, care stabilesc ca „modificarea prin planuri urbanistice zonele de zone ale unei unități teritoriale de referință, stabilite prin reglementări aprobate prin Planul Urbanistic General, poate fi finanțată de persoane juridice sau/și fizice. În această situație, coeficientul de utilizare a terenului propus de noua reglementare nu îl va depăși pe cel aprobat inițial cu mai mult de 20% o singură dată, iar cererea beneficiarului de elaborare a unei documentații, „ s-a considerat oportună și legală solicitarea acestuia, motiv pentru care au fost emise certificatul de urbanism și avizul de oportunitate”. Potrivit proiectului de hotărâre, PUZ-ul respectiv va avea o valabilitate de zece ani.

Suprafața zonei studiate este de 11358,00 mp./ 1,13 ha. conform inventarului de coordonate al ridicării topografice.

Prin acest PUZ, Aruba Concept SRL doreşte ca zona să fie redenumită “Subzonă locuințe colective mici și medii și construcții destinate turismului, situată în apropierea zonei de coastă și va conține următoarele reglementări urbanistice: locuințe colective mici și/ sau medii; construcții destinate turismului (vile, pensiuni, hoteluri, etc.); alimentație publică (restaurante, cafenele, ceainării, cofetării - exclusiv la parterul construcțiilor ce prezintă acces direct dintr-o circulație publică)”, conform documentului consultat.

Propunerile, sugestiile și opiniile celor interesați cu privire la proiectul de hotărâre respectiv vor fi adresate Compartimentului Autoritate Tutelară, Relaţia cu Consiliul Local din cadrul Primăriei până la data de 26.02.2019 orele 12:00.

F.B.

Citește și: Ce interese au Costică Halep şi Aruba Concept SRL la Năvodari

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Raspunde ma-ta
0
3
Bai pisatule banii nu se economisesc din fier si beton ratatule. Ei castiga mult la interioare ca alea nu sunt supuse la CTC. Le ia cu vaporu din China si aia e
1
3
Terenul nu era o mlastina? Daca peste 5 ani, incep sa se lase blocurile, cine raspunde?
3
0
bani din meciuri trintite de simona halep machedoanca manglitoare
3
4
Nu cumparati apartamente in centre dezvoltate de makedoni sunt cel mai prost construite, ca sa castige ei cel mai mult, se umbla mult la structura de rezistenta ca sa nu cheltuie mult pe fierul beton si betoane de minima calitate
5
4
Toate bune si frumoase, este de preferat un ansamblu de constructii versus fiecare dupa cum il taie capul, insa navodari, sau mamaia nord cum vreti sa-i spuneti are o mare problema cu locurile de parcare. Nici nu s-a terminat de construit zona si deja strazile sunt inguste si neincapatoare, asta in contextual in care 90% sunt unitati de cazare turistica.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920