REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Creşterea sprijinului militar acordat Ucrainei riscă să declanşeze un conflict Rusia-NATO

Creşterea sprijinului militar acordat Ucrainei riscă să declanşeze un conflict Rusia-NATO

Replica API 13 mai 2022 | 18:53 932

Creşterea sprijinului militar acordat Ucrainei de SUA şi aliaţii lor riscă să declanşeze un conflict între Rusia şi NATO, a avertizat joi unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Potrivit lui Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, un conflict al Occidentului cu NATO riscă să se transforme într-un război nuclear total.

"Pomparea de arme în Ucraina de către ţările NATO, antrenarea soldaţilor ucraineni să folosească echipamente occidentale, trimiterea de mercenari şi exerciţiile ţărilor Alianţei din apropierea graniţelor noastre sporesc probabilitatea unui conflict direct şi deschis între NATO şi Rusia", a scris Medvedev pe Telegram.

"Un asemenea conflict prezintă riscul de a se transforma într-un război nuclear deplin. Acest lucru ar fi un scenariu dezastruos pentru toţi", a adăugat el.

Invazia rusă din Ucraina a stârnit temeri privind apariţia celei mai grave confruntări dintre Rusia şi SUA de la criza rachetelor din Cuba din 1962, aminteşte Reuters.

Rusia şi SUA sunt de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii: Rusia deţine circa 6257 focoase nucleare, iar cele trei puteri nucleare din NATO - SUA, Marea Britanie şi Franţa - au circa 6065 împreună, conform Asociaţiei pentru controlul armamentelor, o organizaţie independentă din Washington, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rusnacii au dreptul divin sa omoare,sa taie paduri,sa jefuiasca o tara,dar aia nu au voie sa se apere.ia pagadi
0
0
ciuhapii, negroteii si galbejitii vor mosteni pamantul. Sa murim bineee
0
0
Iar faptul ca George Simion si cei din AUR o sustineau pe Le Pen si voiau ca ea sa fie aleasa presedintele Frantei, e dovada clara ca astia din AUR sunt cozi de topor, sunt platiti de oligarhi rusi, daca mai aveati indoieli. Campania lui Le Pen se baza tare si clar pe IESIREA Frantei din NATO. AUR merg pe premiza ziceti ca ei si faceti ca noi. Daca ajunge la putere, AUR vrea sa scoata Romania din NATO si sa fim asa zisi prieteni cu Rusia pe modelul Viktor Orban. Realizati ca modelul separatistilor din Donbas e activ azi in Romania prin A**? AUR e anti-NATO si pro-Rusia. E grav!
3
0
Evident, nu m-am adresat direct lui Medvedev. Dar am comentat in stil critic si obiectiv. Si am facut a**a in ideea ca poate unui cititor cascat ii deschid putin ochii in legatura cu evenimentele care ne afecteaza grav pe noi romanii. Iar problema economiei e abia inceputul, rugati-va sa nu avem granita cu rusii. A**a ar face ca multe afaceri din Romania sa-si mute domiciliu mai la vest si ne vom dezvolta mult mai greu. Ucraina nu lupta doar pentru ea, ci si pentru noi si mai ales pentru basarabeni. Asa ca nu bagati in seama circul lui Sosoaca si George Simion, ca ei sunt cozi de topor.
0
0
A, da? Bai, Medvedeve! Un razboi nuclear ar insemna ca pe planeta nu se va mai putea trai, din cauza radiatilor si nu numai. Deci, ia sa facem noi pace, Medvedeve! Rusii sa paraseasca de urgenta teritoriul ucrainian si in secunda 2 se face pace. Ia uite ba ce usor era! Si daca rusii vor ca lumea civilizata sa recunoasca autonomia Crimeei, atunci e simplu. Am solutia si pentru asta. Sa fie modificata constitutia Rusiei, iar regiunile Rusiei sa aiba dreptul legal la autonomie, pentru ca jumatate din rusii vor autonomie, mai ales cei din sud si sud-est. Apoi, acceptam autonomia Crimeei. Apoi pace
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212