REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Criminal, prins de fiica victimei

Criminal, prins de fiica victimei

Virgil STOIAN 26 aprilie 2023 | 00:00 2370

Se spune că nu există crima perfectă. Ionuț Lazăr, din Babadag, a fost aproape să contrazică această zicală. Astfel, după ce și-a omorât vecinul în bătaie, lovindu-l cu un picior de pat, bărbatul a încercat să mușamalizeze întreaga faptă, însă, la beție, a amenințat o altă persoană că îl omoară cum a omorât și victima. Ulterior, în urma unor fotografii obținute de fiica victimei, în care se vedeau rănile, trupul a fost deshumat și s-a descoperit că moartea persoanei a fost violentă.

Criminal, prins de fiica victimeiFoto cu caracter ilustrativ


Potrivit rechizitoriului, trupul victimei ar fi fost descoperit de fiica acestuia care a chemat poliția dar și ambulanța. S-a efectuat o examinare sumară a cadavrului aparent pronunțându-se cu privire la  lipsa unor semne de violență evidente. La finalul examinării  personalul ambulanței a exprimat opinia că decesul s-ar fi produs în somn, fapt care a determinat-o pe fiică să ia măsurile necesare înhumării tatălui său. Pentru obținerea documentelor necesare înhumării, aceasta a declarat că șeful postului de poliție, a luat legătura cu ofițerul  de stare civilă și cu medicul de circumscripție  pe care  i-a asigurat că nu sunt probleme referitoare la cauzele de moarte. Însă, în momentul în care trupul bărbatului a trebuit să fie pregătit pentru înmormântare, cei care se ocupau de acest lucru au observat urme evidente de răni din care unele situate la nivelul picioarelor și care sângerau, astfel că au efectuat fotografii cu ajutorul telefonului mobil asupra leziunilor constatate la nivelul picioarelor.

Criminal, prins de fiica victimei

Nu s-a putut elibera certificatul de deces

La o zi după înmormântare, fiica victimei a încercat să obțină certificatul de deces însă nu a putut face acest lucru pentru că lipsea certificatul medical constatator al decesului eliberat de către medic. După ce i-au fost arătate pozele cu rănile victimei, medicul a avut o discuţie cu poliţistul şi l-a întrebat de ce nu i-a spus că pe corpul tatălui său sunt răni şi i-a spus că nu va elibera certificatul constatator al decesului apreciind că este vorba de o moarte suspectă. Drept urmare, victima a fost deshumată iar în urma autopsiei s-a dovedit drept cauză a morții ” șocul traumatic și hemoragic instalat ca urmare a loviturilor cu și de corpuri contondente cu fracturi costale, hematoame și plăgi contuze ale extremităților.” La câteva zile după omor, Lazăr Ionuț, după ce a băut un pic mai mult, a amenințat o altă persoană că îl va omorî ca și pe victimă. Coroborând aceste declarații cu audierile bărbatului, s-a constatat că acesta a fost victima omorului.

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea lui Ionuț Lazăr la 10 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Sentința a fost dată pe 20 aprilie 2023 și nu este definitivă.     

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a baut cu el.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468