REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FILMUL COMPLET al CRIMEI de la CERNAVODĂ! VIDEO

FILMUL COMPLET al CRIMEI de la CERNAVODĂ! VIDEO

Replica API 9 aprilie 2021 | 18:49 20471

Șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Gill Julien Grigore Iacobici, a făcut declarații, pentru Replica, cu privire la tragedia de la Cernavodă, acolo unde o femeie, în vârstă de 52 de ani, Cristina Palu, profesoară la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Medgidia, a fost găsită decedată în casă, fiind vorba de o crimă. Autorul crimei este un bărbat care îi făcuse lucrări la domiciliu, în urmă cu câțiva ani, tot el schimbându-i și ușa de la intrare. A fost depistat în zona localității Deleni, precizând că a băut antigel pentru a se sinucide.

Alarma s-a dat în dimineața zilei de joi, 8 aprilie, în jurul orei 09.00, prin apel unic la 112. Mai exact, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși în Cernavodă.

La fata locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Cernavodă cu o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare, și, de asemenea, în sprijin a intervenit o ambulanță SAJ. Sosiți la fața locului, pompierii au deblocat ușa cu mijloacele din dotare și în casă a fost găsită o persoană de sex feminin, în vârstă de 52 de ani, care a fost declarata decedată. Victima este Cristina Palu, profesoară la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Medgidia. Aceasta locuia singură în Cernavodă, iar vecinii susțin că nu au văzut-o niciodată cu vreun bărbat. Apartamentul în care a fost găsită se află la etajul 1. Cea care a sunat la 112 a fost sora femeii, care o contactase telefonic pe victimă. Speriată că nu i-a răspuns la telefon a mers la fața locului. Nu a putut intra în casă, așa că a sunat la 112. Se pare că ușa era încuiată pe exterior, iar în broască s-ar fi aflat o cheie ruptă. Autorul crimei a fost prins la scurt timp. Acesta povestise tot unei cunoștințe, care a sunat imediat la Poliție.

Se cunoștea cu victima, i-a cerut ceva de scris

”În urma a două sesizări, în sensul în care sora victimei a sesizat despre faptul că, atunci când a căutat-o la domiciliu, a găsit ușa încuiată pe dinafară, cu cheia ruptă parțial în ușă și, ca urmare a unui denunț al unei alte persoane, cu maximă operativitate, și cu o foarte bună colaborare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul Județean al Poliției Constanța au documentat activitatea infracțională a unui bărbat care, acum 36 de ore, deci în cursul zilei de marți, a pătruns în imobilul victimei. S-a conturat ca situație de fapt că acesta a intrat în imobilul victimei pe care o cunoștea anterior și, sub pretextul de a cere ceva de scris și un document pe care să scrie, a încercat să sustragă cheia de la imobil, ca ulterior să pătrundă și să sustragă sume de bani și alte bunuri de valoare, însă a luat hotărârea de a ucide victima, după ce a fost surprins de victimă în încercarea acestuia de a-i sustrage cheile imobilului”, a spus, pentru Replica, Gill Julien Grigore Iacobici, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Victima s-a luptat cu criminalul: a fost sugrumată

”Asupra victimei s-au descoperit, la examinarea medico-legală, fiind vorba de concluzii provizorii, multiple leziuni, cele mai multe nu foarte grave, dar întinse pe toată suprafața corpului, la nivelul feței, torace, abdomen, membru inferior drept și, în același timp, a fost găsit un căluș, format din două șosete, ce obturau cavitatea bucală a victimei, și o echimoză la nivelul buzei inferioare, secreții nazale, escoriații în zona sânului stâng și acest fapt denotă faptul că între victimă și autor a avut loc o confruntare, probabil victima a încercat să-și salveze viața. Decesul a intervenit în urma sugrumării victimei care avea și acel căluș în cavitatea bucală”, ne-a declarat Gill Julien Grigore Iacobici.

Video:

Criminalul, găsit lângă mașină, la Deleni: Am băut antigel

”Vreau să subliniez excelenta colaborare, care, de la prima sesizare, iată, în mai puțin de 12 ore, s-a reușit conturarea situației de fapt de către parchet. În sensul că IGPR a venit în sprijin și a efectuat cercetarea la fața locului, s-au identificat martorii, procurorul a evaluat aceste informații și a procedat la audierea martorilor, care au furnizat date care au conturat situația de fapt și, nu în ultimul rând, polițiștii de la IPJ Constanța, care au procedat la identificarea bănuitului, au dat în urmărire vehiculul acestuia și a și fost găsit lângă autovehicul, în zona comunei Deleni, afirmând că îi este rău și că a ingerat antigel și pastile pentru șobolani. A fost prezentat la spital, unde s-a confirmat că viața nu i-a fost pusă în primejdie prin ingerarea acelor substanțe, și a fost condus la sediul Parchetului, unde i s-a adus la cunoștință acuzația în prezența unui apărător. Se derulează declarația, se așteaptă poziția procesuală a inculpatului”, a mai spus șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Criminalul lucrase în apartamentul victimei: îi schimbase geamurile și ușa

”Situația de fapt s-a conturat și în urma relatării acestui martor, căruia se pare că suspectul i s-a confesat. Referitor la relația dintre victimă și autorul infracțiunii de omor calificat, despre care s-a reținut că a fost comis în interes material, cu scopul jafului, se pare că s-a conturat bănuiala că autorul se cunoștea de mai mulți ani cu victima, deoarece a făcut parte din echipa care i-a schimbat geamurile de la imobil, iar în cursul anului trecut i-a schimbat și ușa de la intrare. Ocazie cu care a și observat interiorul locuinței și, probabil, că acesta a fost și motivul de a lua hotărârea, inițial, de a sustrage bunuri”, ne-a declarat Gill Julien Grigore.

Victima Cristina Palu

Victima era pe jumătate dezbrăcată. A fost violată?

”Por să vă spun că, până la această oră, concluziile medicilor legiști nu au condus pe această pistă pe care, la început, investigatorii nu au exclus-o. A fost găsită în poziția decubit dorsal, cu membrele strânse, încrucișate sub corp. Nu era legată”, a mai spus șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Citește și: NOI DETALII de la CRIMA din CERNAVODĂ! SUPECTUL, adus la IPJ: ÎMI PARE RĂU! Video

A stat toată noaptea în casă, cu cadavrul

Cosmin Hărăbor, din Medgidia, (pentru că despre el este vorba) a recunoscut tot. A spus că marți, 6 aprilie, a sunat victima pentru a-i cere ajutorul. Ei se cunoșteau, întrucât Cosmin făcuse parte din echipa care-i schimbase Cristinei geamurile și ușa imobilului. Astfel, a mers la ea, în jurul orei 18.00, scopul acestuia fiind de a-i sustrage cheia de la casă, pentru a reveni în altă zi să fure. Știa că femeia avea lucruri de valoare și mii de euro în casă. Însă, a fost surprins în fapt, așa că a urmat o luptă între cei doi. Individul a ajuns, în cele din urmă, s-o lase fără suflare, prin sugrumare. Ar fi omorât-o în jurul orei 19.00. A stat toată noaptea în apartament, cu cadavrul, părăsind locuința a doua zi dimineață, în jurul orei 6.00. La plecare a luat suma de 500 de lei și un telefon mobil. A povestit totul unei cunoștințe, care a și sunat la Poliție.

”Îmi pare rău”, a spus suspectul atunci când a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța

În cauză continuă cercetările, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Ce spun procurorii: Propus spre arestare

” Prin ordonanţa din data de 9 aprilie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.R.C., acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul zilei precedente. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi, ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei. Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otavă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut. În cursul zilei curente (vineri – n.r.) procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Citește și: SUSPECTUL în cazul ODIOASEI CRIME de la CERNAVODĂ a fost PRINS!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
du-te si impusca-te.
12
1
Bai boule excitat si obsedat, fa un bine societatii si taie-ti beregata
26
0
Doamna cerea 100 de lei pe oral si combinat
11
33
Decubit dorsal? Vai, haideti sa ne aratam muschii in materie de termeni medicali ciudati. Nu puteti spune ca era intinsa pe spate? Nu este mai inteligibil?
15
3
Va face 10 ani si va fi liber ca pasarea cerului. Daca este liber animalul ala cu 4 crime....ce sa mai zicem de un amarat ca asta....
17
0
criminalul trebuie anchetat si pedepsit cu blandete, e totusi om!
6
37
da ti drumul la oameni din casa ca nu mai au resurse nu vedeti ce se intampla
11
28
Din cauza programului de ingrozire zilic cu pandemia nu se mai vad intiative de protectie a celor care au ramas fara slujbe.multi au activat in zonele mai inchise la culoare si nu apar in statistici,Ce variante sunt pt un om care ramane fara mijloace de trai?Sunt modalitati simple de a cere asostenta?Astazi a cazut un om nevinovat , dar
7
39
NOTA 10 PENTRU PROFESIONALISMUL DAT,D-VOASTRA CAT SI CELOR CARE S-AU OCUPAT DE ACEST CAZ.
46
14
s-a putrezeasca in puscarie
60
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614