REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 3 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6566
10.4° Constanța Duminică, 3 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6566

Cristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Cristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Replica API 14 aprilie 2022 | 00:41 4984

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din unele părți, primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, a reușit să aducă, în câțiva ani, localitatea acolo unde îi este locul. Mai este mult de muncă, spune el și, dacă ar fi fost lăsat, realizările ar fi fost mai multe. Consiliul Local nu a funcționat o lungă perioadă de timp, iar multe proiecte s-au pierdut sau au fost blocate, acesta fiind și motivul pentru care a fost dizolvat de judecători. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Cristian Cîrjaliu a vorbit despre proiectele sale, despre dizolvarea Consiliului Local, despre necesitatea alegerii imediate a unui nou consiliu, despre referendumul care se dorește pentru demiterea sa, dar și despre dosarele penale și lupta cu inamicii săi principali.

În debutul interviului, Cîrjaliu a ținut să precizeze faptul că una dintre plângerile penale care au fost făcute pe numele său a fost clasată, din lipsă de probe. ”Este un dosar fabricat de patronul de la Pescăria lui Matei. De fapt, ce mi se impută în acest dosar? Faptul că am avut curajul și tupeul, în calitate de primar al comunei Agigea, să cer altei instituții a statului român un document, este vorba despre factura din care reieșea negru pe alb că acești infractori, trimiși în judecată, au falsificat niște facturi. Eu am fost reclamat pentru abuz în serviciu, de către Datcu Matei și Pescăria lui Matei, că am avut curajul în anul 2018 să cer o copie după un document care se afla în arhiva Marea Neagră SA. De aici a plecat toată această poveste cum că i-am furat terenul, dar de fapt el are la bază niște facturi false, o cifră modificată din 1 făcută 7”.

Cîrjaliu: Datcu Matei și Pescăria lui Pește prăjit au distrus oameni

Întrebat până unde va merge războiul cu Matei, primarul a răspuns: ”Până la aflarea adevărului. Acești indivizi, Datcu Matei și Pescăria lui Pește prăjit, au distrus oameni. Mă voi adresa instanței pentru calomnii și pentru denigrare, cineva va trebui să plătească. Vor plăti acești indivizi care nu au nici un fel de scrupule și efectiv depășesc limitele. Până una alta sunt primarul ales al comunității, am o hotărâre judecătorească. Acestea sunt vise fabricate sub acoperișul de stuf de la Pescăria lui Pește prăjit. Foarte mulți bani au cheltuit în anti-campanie împotriva mea. Am sesizat deja organele statului despre aceste campanii, o să vedem ce decizie vor lua”, mai spus Cîrjaliu.

Alegeri pentru Consiliul Local, în primul semestru din acest an

Cîrjaliu a mai declarat că a fost informat de către Prefectură că alegerile pentru noul Consiliu Local vor ave loc curând. ”Așa cum reiese din acest document pe care l-am primit de la Prefectul Județului Constanța, vom avea alegeri în primul semestru al acestui an. Nu s-a stabilit data, au spus că vom avea lege și că avem alegeri locale parțiale în 30 de circumscripții electorale, printre care și Consiliul Local Agigea”, a spus alesul șef din Agigea.

Cîrjaliu: Am fost audiat...

Cât despre referendumul de demitere a sa, Cârjaliu a declarat: ”Acolo este o anchetă în curs. Ei au mințit cetățenii, i-au indus în eroare. Am fost audiat în cadrul acestui dosar, am depus toate documentele și probele pe care le aveam. De aici urmează ca organele de cercetare penală să continue cercetarea. Sunt sute de semnături falsificate, oameni care nici nu știau că au semnat. Cum ați putut să luați semnături de la un om internat în ospiciu? Omul nu mai este coerent din 2018 și voi l-ați trecut că omul vrea demiterea primarului comunei Agigea. Lucrurile acestea vor ieși la iveală, și atunci o să-i văd ce o să facă, ce o să mai mintă.”

L-au atacat murdar pe prefectul Coșa...

Cîrjaliu a comentat și acuzațiile USR la adresa prefectului Silviu Coșa, potrivit cărora reprezentantul Guvernului în teritoriu ar bloca organizarea referendumului: ”Am văzut atacul murdar asupra Prefectului Județului Constanța, atac care nu poate fi calificat. E greu de reprodus, l-au asemuit cu o persoană din al doilea război mondial, lucru de neconceput. Din punct de vedere politic poți să ataci pe oricine, dar într-o anumită decență. Prefectul Județului Constanța, în momentul în care i s-a adus la cunoștință o infracțiune, a făcut ceea ce trebuia să facă orice funcționar public, să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, lucru care s-a și întâmplat. Acesta este răspunsul Prefectului Județului Constanța prin care a transmis către Parchet la dosarul penal 690913/2022, pentru verificarea infracțiunilor de fals. În condițiile acestea chiar nu avem ce să mai discutăm. Prefectul Județului Constanța nu avea ce să facă, decât să înainteze aceste documente către Parchet.”, este de părere primarul din Agigea.

Întrebat dacă îi este frică de ceva sau de cineva, Cîrjaliu a declarat: ”De ce să-mi fie frică? Mă vedeți pe mine timorat? De 14 ani au fost tot felul de plângeri împotriva mea, s-a pus o întreagă artilerie pe mine, numai să mă prindă cu ceva. Dar noaptea dorm liniștit, nu am nici un stres. Atâta timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit”.

Oamenii din PSD nu au făcut niciodată de râs partidul

Schimbând registrul, l-am întrebat pe Cîrjaliu dacă este de părere că Felix Stroe se află în opoziție, deși ar trebui să fie în coaliție, așa cum susțin unele voci. Acesta a răspuns: ”Noi nu suntem în opoziție, suntem în coaliție, dar să nu uităm că lucrurile la Constanța nu decurg bine. Lucrurile trebuiau să fie mult mai avansate, să primim bani... lucrurile sunt blocate, nu știu unde, undeva. Dacă lucrurile erau ok, aveam altă capacitate. Orice partid are de învățat, dar noi, PSD, avem printre cei mai bine pregătiți oameni, care nu au făcut de râs niciodată partidul. Nu sunt centre de influență în PSD”.

Mai multe declarații, dar și despre proiectele lui Cristian Cîrjaliu, despre surprizele pentru copii, cu ocazia sărbătorilor pascale, despre realizări, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633