REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cristian Cîrjaliu: Domnule Ciucă, vrem alegeri pentru Consiliul Local Agigea. Video

Cristian Cîrjaliu: Domnule Ciucă, vrem alegeri pentru Consiliul Local Agigea. Video

Mirela PASCAL 14 octombrie 2022 | 00:00 5106

Primarul Cristian Cîrjaliu s-a aflat joi, 13 octombrie, în studioul Replica, pentru a aborda subiecte de interes local. Cu această ocazie, alesul șef a vorbit și despre decizia magistraților, din dosarul Sarda Fish, în care spune că s-a făcut dreptate. Totodată, Cîrjaliu a accentuat problema cu care se confruntă de un an, și anume lipsa unui Consiliu Local, aspect care-i blochează foarte multe proiecte pe fonduri europene. Cu această ocazie, primarul a tras un semnal de alarmă și s-a adresat prim ministrului Nicolae Ciucă, în direct, căruia i-a cerut să ia atitudine.

În debutul interviului, Cristian Cîrjaliu a făcut precizări, după decizia instanței, în dosarul patronilor de la Pescăria lui Matei. ”Am avut dreptate, sunt nevinovat și apreciez activitatea tuturor judecătorilor care își desfășoară activitatea în tot sistemul din România. La Agigea s-a făcut dreptate și vom merge în continuare să ne dovedim nevinovăția. Patronii de la Pescăria lui Matei au folosit pe societatea SC Sarda Fish înscrisuri falsificate și mi-au făcut o plângere penală în anul 2015, în care spuneau că am adus un prejudiciu societății SC Sarda Fish. În cauză, m-am declarat nevinovat, am făcut toate demersurile necesare, am depus toate probele, urmează să așteptăm și alte hotărâri de instanță care să dovedească nevinovăția”, a spus Cristian Cîrjaliu.

 

Întrebat dacă îi este frică de o condamnare, Cârjaliu a declarat : ”Mie nu îmi e frică de o condamnare pentru că nu am greșit cu nimic. Am 140 de plângeri penale, m-am apărat și am venit cu probe”, a spus Cîrjaliu.  

Cîrjaliu: Voi cere daune celor care și-au bătut joc de familia mea

Aștept să se termine și calea de atac atunci mă voi îndrepta împotriva acelor persoane care m-au făcut pe mine vinovat. Voi cere daune, și-au bătut joc de familia mea. Au făcut presiuni asupra mea și a familiei mele, imaginea mea a fost denigrată”, a mai completat primarul din Agigea.

Cârjaliu i-a cerut, în direct, lui Ciucă să rezolve problema de la Agigea

Cristian Cîrjaliu a vorbit și despre dizolvarea Consiliului Local și despre faptul că, în termen de 90 de zile de la dizolvare, trebuia să se organizeze alegeri. ”Nu avem consiliu local de 2 ani pentru că cei 8 consilieri locali care s-au întâlnit la colțul primăriei și au împărțit funcții au spus că Agigea trebuie să fie luată pe persoană fizică, și-au făcut socoteli greșite. Sunt proiecte care trebuie aprobate de Consiliul Local. În decursul anilor, am depus de 3 ori către Guvernul României sesizare, nu am primit nici un răspuns. Ultima adresă am transmis-o în septembrie, a treia.  În 90 de zile ar fi trebuit organizate alegeri. Aceste alegeri trebuie să le organizeze prefectul județului Constanța, prin Hotărâre de Guvern.  Nici de la prefectură nu am primit nici un răspuns. Aștept răspunsul prim ministrului României, vrem să se respecte legea, vrem alegeri. Am ratat foarte multe proiecte, deși am accesat fonduri europene. În această perioadă Prefectul județului Constanța a atacat dispoziția primarului care a accesat aceste fonduri europene pentru că nu am avut Consiliu Local”, a mai spus primarul.

45.000 lei, factura la energie, la Primăria Agigea, față de 13.000

Cîrjaliu a vorbit și despre criza energetică și spune că a luat măsuri pentru a face economie. ”Luăm în calcul orice procedură de economie, de producere de energie electrică dar și pentru aceste panouri fotovoltaice este nevoie de consiliu local. Investițiile sunt blocate. Ultima factură a fost de 45.000 lei, față de 12.500-13.000 lei. Vom încerca să reducem din iluminatul public, să lăsăm un bec da, unul nu. Încercăm să reducem pentru că atunci când noaptea se va mări va crește și consumul la energie electrică. În unitățile de învățământ nu vom face nici un fel de economie, vom face tot ce este posibil ca acestea să funcționeze într-un cadru foarte normal și cetățenii să stea în maximul de siguranță, să nu fie afectați”, a mai precizat alesul șef.

Puteți urmări interviul mai jos:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108