REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cristian Darie, CONDAMNAT la 8 luni de închisoare şi muncă în folosul comunităţii!

Cristian Darie, CONDAMNAT la 8 luni de închisoare şi muncă în folosul comunităţii!

Replica API 29 aprilie 2019 | 00:00 696

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru că s-a urcat băut la volan. Darie trebuie să presteze şi muncă în folosul comunităţii. Decizia pronunţată de Judecătoria Constanţa pe 25 aprilie nu este definitivă.

“Condamnă pe inculpat la 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 8 luni închisoare. În baza art. 92 cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 93 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 94 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 93 alin. 3 cod penal impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi nominalizează nominalizează Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa şi R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta, ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată, potrivit art. 404 alin. 2 cod procedură penală. În baza art. 404 alin. 2 cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere”, se arată în minuta Judecătoriei Constanţa.

Cristian Gheorghe Darie a fost trimis în judecată pe 15 ianuarie, la Judecătoria Constanţa.

În luna august a anului 2017, Cristian Gheorghe Darie, într-o zi de dimineaţă, mai exact la ora 8.30, a plecat de la o petrecere cu maşina fără să ţină cont că se află sub influenţa alcoolului. Grăbit să ajungă acasă, a acroşat un alt autoturism aflat în trafic. Şoferul maşinii acroşate, supărat că fostul vice al CJ Constanţa nu a vrut să rezolve amiabil incidentul, a chemat oamenii legii care au constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind o alcoolemie în jur de 0,80 mg/l alcool. Ulterior, a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice, rezultatul fiind de 1,65 g/l alcool pur în sânge, fapt pentru care poliţiştii i-au deschis dosar penal. Ancheta a fost coordonată de poliţiştii rutieri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Primul termen de judecată în dosar a fost pe 19 aprilie, judecătorii stabilind termen pentru deliberare şi pronunţare pentru 25 aprilie a.c.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un jeg de om, a strans in jurul lui numai lichele si drogati. un alcoolic si el si penala nevastasa, acum o luna jumatate era in tomis rupta de beata
2
0
Nu ma plateste nimeni, din contra ma preocupa siguranta rutiera tocmai de aceea ma uit in curtea vecinilor si a strainilor sa vad cum au reusit ei sa stavileasca problema ebrietatii la volan si rezultatul a fost surprinzator - au permis bautura in anumite limite intre 0.04 si 0.08mg-100ml. Toate tarile au facut asta indiferent de gradul de dezvoltare al infrastructurii rutiere. De ce? Ptr ca prohibitia aduce criminalitate, coruptie si consum excesiv si saracie - vezi SUA anilor '30!
0
4
Faptul ca e sub influenta alcoolului nu inseamna automat ca va face accident. Asta nu inteleg prostii ca tine spalati pe creier de militieni corupti. Explica-mi tu de ce peste tot in lume este permis alcoolul la volan numai la noi nu? Bulgarii n-au drumuri, nici service-uri nici distribuitori de piese si totusi permit bautura. Nu mai zic de UK sau de Germania. Poate pentru ca nu exista legatura intre alcool in anumite limite si accidente?
2
4
Asta e ala care facea pe prostul si umbla cu ghiumul de fasole in campanie la pesedeu si pe urma avea pretentii de marire si se apucase sa praduiasca bugetul judetului pe persoana fizica. Cu a reusit netrebnicul asta sa fie bugetar milionar, dupa ce a falimentat tot ce a prins, dupa ce a furat din toate pozitiile si sa scape de anchete si cu banii furati? Raspuns - I-a dat in gat si I-a denuntat pe Nicusor, pe Mazare, pana si pe sclavul lui, pe Boris Parpala, iar tovarasi de denunturi i-au fost Dragomir si Fagadau. Acum se stie. Totul se plateste pe lumea asta. Urmeaza. A vrut marire vanzand
6
0
Sa te vad cum vorbesti daca intra unul sub influenta alcoolului la volan si iti loveste masina?Sa te vad pieton vreo doua luni cat iti tin masina in service si te rogi de asigurator pt.piese distruse in accident si pe care nu vrea sa ti le aprobe pt.inlocuire!Sau sa-ti sufle unul alcool in fata dupa ce ti-a rupt vreun brat,coasta sau picior,tie sau copilului tau!Esti platit de cineva ca sa postezi?
7
3
fantastic, ratatul asta criminal, ca imbogatirea lui brusca dupa inecarea lui petrache trandafir nu se uita, chiar dak l-a scos militianu ala de toporan, a aparut iar dupa ce l-a sifonat pe nicusor ca sa isi scape osanza si pe nevasta-sa a bagat-o aproape in puscarie, iar el sifonat in continuare. unde te duci bai Darie? La cimitire la Fagadau, la cariera lui lungoci sau la nicusor dierect? Cum faci bai jigodie cu drogatu de Alex?
10
1
fost absolvent de marina un ratat un hot ,om cu crama si tot prost sai dea dnzeu mai multi ani de puscarie
12
2
daca in toate tarile din lume este permis alcoolul la volan in anumite limite nu vad de ce Romania trebuie sa faca exceptie. Ai facut accident ok platesti din culpa dar nu ptr ca ai alcool in sange. Esti in stare de ebrietate? Ok dosar penal!
9
4
Altii omoara doi insi cu masina pe trecere de pietoni si nu fac o zi de inchisoare. Justitia romina...
12
3
El puscarias nevasta-sa la fel, asa modele de oameni pentru tanara generatie sa tot fie!
18
1
Vad ca bagabond pesedeu a devenit un pleonasm.
13
2
Un betivan incababil sa isi gestioneze afacerile si viata privata.
18
2
Acesta este tipologia de postac platit din bani publici.priviti o mostra de pesedist sadea platit din bani publici sa posteze ceva frumos dragut despre acest spurcat. Sa i explice cineva ca acestui specimen ca spurcatul asta de darie dupa ce a baut toata noaptea s a urcat la volan,ca pe el il doare n pl ca e darie jmecher de jmecher si ca lui nu i face nimic nici macar Dzeu,a facut accident si tot el era tare in clont. Daca omora un om?daca schilodea un copil. Ba postacilor mizerabili chiar asa nu aveti creier?in societati dezvoltate si sanatoase era la puscarie spurcatul asta
19
1
Tovaras de pahar cu Nicusor-porcu. A furat mult din bugetul cjc.
29
1
darie un tip f corect . ok a crosat doua masini PARCATE nu a facut victime intrebare de ce nu a plecat acasa linistit si sa vina sa faca amiabila dupa 12 ore cu persoanele in cauza ,alo nimeni nu este inger chir si dobitocul cu masina lovita
11
22
Mooye darie korditu
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102