REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cristina Rizea: Dumitru Caragheorghe face parte din gașca de interese a USR. Video!

Cristina Rizea: Dumitru Caragheorghe face parte din gașca de interese a USR. Video!

Mirela PASCAL 7 octombrie 2022 | 00:00 5055

Deputatul REPER, Cristina Rizea, s-a aflat în studioul REPLICA, joi, 6 octombrie, pentru a discuta despre politică, proiecte, criza energetică și alte subiecte de interes local și național. Deputatul a vorbit despre plecarea din USR-PLUS, precizând că ”grupul de interese” a determinat-o să ia această decizie, punctând faptul că din acest grup face parte și președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

În debutul interviului, deputatul Cristina Rizea a dezvăluit, pe larg, motivele pentru care a plecat din USR-PLUS, precizând că în interiorul formațiunii există o gașcă de interese pentru care prioritare erau alte lucruri, mai puțin nevoile oamenilor.

Dumitru Caragheorghe face parte din gașca de interese a USR de la nivel național?

Mi-ar fi fost imposibil să mai ies pe stradă și să mă uit în ochii oamenilor să îi conving să voteze USR. Trebuie să cred eu, în primul rând, să fiu cu sufletul acolo să pot face lucrul acesta. Nu pot să fac compromisuri, nu de asta am intrat în politică, ca să mă schimbe pe mine politica. La alegerile interne care s-au desfășurat iarna trecută, au apărut probleme cu niște mailuri schimbate intern, mari suspiciuni de fraudă electorală, internă.  Problemă pe care eu am semnalat-o am luat legătura cu toți oamenii care au cerut schimbarea acelui mail. Am spus că vrem o Românie fără hoție, nu am cum să spun în continuare oamenilor dacă există în interiorul partidului astfel de practici”, a spus Cristina Rizea, precizând că și șeful USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, face parte din acea gașcă de interese.

Conducerea de la Constanța, când am semnalat aceste lucruri, trebuia să ia niște măsuri, dacă nu s-au luat din punctul meu de vedere se girează astfel de practici. Domnul Caragheorghe este președintele, este cel mai în măsură să ia atitudine împotriva unor astfel de practici, ceea ce nu a făcut. Dacă ar fi făcut cu siguranță ar fi aflat toți”, a completat Rizea.  

Gașcă de interese nu numai la USR…

Rizea spune că sunt găști de interese și la celelalte partide, inclusiv la Constanța, iar dovadă stau firmele care de ani buni primesc contracte cu statul, deși n-au profit. 

Da există și la Constanța astfel de găști de interese și ceea ce oamenii nu știu este că în Constanța nu a contat nici o dată cine a fost la conducere PNL sau PSD, pentru că ei au lucrat foarte bine împreună. Dacă te uiți la firmele cu care ei au contractele o să vezi că sunt și ale PSD sunt și ale PNL, nu exista cineva fără legături politice. Firme care nu au profit și fără angajați, care câștigă contracte de 200.000d e euro, să zicem, și le subcontractează cu 20.000 de euro”, a continuat Rizea.

Rizea: Cotizația la partid e ilegală

Cât despre motivul invocat de cei de la USR, cu privire la plecarea lui Rizea din partid, și anume că aceasta nu și-ar fi plătit cotizația, deputatul a declarat: ”În primul rând cotizația pe care o cer ei s-a demonstrat la nivel european că este total ilegală. Eu le-am spus că nu am absolut nimic împotrivă să ajut cu bani partidul pe proiecte pe tot ceea ce este nevoie, niciodată nu m-am dat la o parte de la proiecte.  De ce să ți se ceară această taxă de 1000 le pe lună, pentru că ești parlamentar? De ce să se facă diferența asta între membrii? Îți plătești locul de parlamentar . La PSD și PNL trebuie să dai banii înainte și USR acceptă ratele, în rest nu văd nici o diferență”.

Rizea vrea tren metropolitan la Constanța

De asemenea, Cristina Rizea a vorbit și despre proiectele care-i poartă semnătura, unul dintre acestea vizează introducere în zona metropolitană a trenului metropolitan. ”De la începutul mandatului am spus că voi lupta pentru acel tren metropolitan, este numit și metrou, un proiect de care noi avem nevoie. Oamenii care nu locuiesc în Constanța, ci în zona metropolitană, vin dimineața în oraș la muncă, în fiecare dimineață toate intrările în oraș sunt efectiv blocate. Pot fi eliminate dacă introducem acest tren metropolitan. Ar putea veni de la Corbu, Năvodari, Lumina, Ovidiu, Palazu, Tomis Plus, Gară Constanța, de la Medgidia, Mangalia. Este un vis pentru care avem bani, avem nevoie doar de competență la nivel național cât și local. Cu siguranță nu vom reuși până la terminarea acestui mandat,  însă proiectul odată demarat cândva se va finaliza

Despre scandalul energetic… Rizea are soluții

Deputatul a vorbit și despre scandalul energetic și care sunt măsurile pe care guvernanții ar fi trebui să le ia pentru a veni în sprijinul românilor.

În primul rând ar trebui să ne uităm la ce fac celelalte țări. Ar trebui să vină cu vouchere pentru energie. Este un haos, eu înțeleg incompetența, copiază de la altul că sunt alții care fac eforturi să ajute oamenii să treacă de iarna asta grea. Nu ești în stare să faci nimic, măcar copiază de la alții.  Sunt efectele inflației scăpate de sub control, ei în loc să pompeze bani în investiții în locuri de muncă au pompat bani în consum.  Soluții ar fi să se stabilizeze economia, să scadă inflația, să se investească în producție”, a  spus Rizea.

Schimbând registrul, deputatul a vorbit și despre șantierele din Constanța…” În fiecare șantier ar trebui să avem în permanență oameni, controale de la primărie responsabili cu șantierele respective. Eu m-am uitat pe Ștefan cel Mare unde cică se lucrează… sper să nu se practice iar că se lucrează intens în an electoral. Este incredibil cum în Constanța cum se lucrează în an electoral.

Puteți urmări interviul aici:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920