rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VIDEO! Interviu cu Bogdan Niţă

CT Bus se pregăteşte să lanseze CURSE PE TIMP DE NOAPTE: iată traseele!

Municipiul Constanţa a achiziţionat 104 autobuze marca ISUZU, contra sumei de 100 de milioane de lei; primele autobuze noi au fost prezentate pe 1 decembrie anul trecut, iar pe parcursul anului 2019 au sosit şi celelalte. Autobuzele au o lungime de 12 metri, trei uși, cu pliuri duble, aer condiționat, acces pentru persoanele cu dizabilități și spațiu pentru fotoliu rulant și vor putea transporta maximum 90 de persoane. Consumul de motorină este, conform producătorilor, de 37%.

„După 17 ani, Constanţa intră în topul oraşelor europene care deţin o bază ultramodernă de transport în comun”, declara, în decembrie anul trecut, primarul Decebal Făgădău. Nu toată lumea a aplaudat însă investiţia, existând şi persoane care au comentat că puteau fi alese autobuze mai performante şi mai puţin poluante. Am discutat despre acest aspect, cât şi despre transformarea RATC în societatea CT Bus, precum şi despre trasee noi, inclsuiv noaptea, cu directorul general al RATC (CT Bus), Bogdan Niţă. Interviul a avut loc într-un cadru inedit, într-un autobuz marca ISUZU – VIDEO INTEGRAL:

Reporter: Au existat discuţii cum că noile autobuze ale RATC ar fi mai poluante decât altele, de la alţi producători care au participat la licitaţia care a dus la achiziţia acestor ISUZU.

Bogdan Niţă: Licitaţia a fost organizată de Primăria municipiului Constanţa, printr-o finanţare oferită de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Regulile după care s-a desfăşurat această licitaţie au fost unele europene. De altfel, toate docuemtele şi toate anunţurile legate de licitaţie au fost publicate inclusiv în jurnalul Uniunii Europene, astfel încât această licitaţie a avut, dacă vreţi, o acoperire europeană. Ei bine, la licitaţie s-au prezentat patru ofertanţi, iar în final au câştigat cei de la ISUZU.

Rep.: Adică nu o firmă europeană.

B.N.: Producătorul nu livrează din Europa, dar pot să vă spun că cel de-al doilea clasat, care a fost Mercedes, de asemenea produce autobuzele în Turcia. Toţi producătorii încearcă să obţină o mână de lucru mai ieftină. În final, dacă discutăm desdpre acest autobuz în care ne aflăm, el are foarte puţine componente care au legătură cu Turcia. Motorul, spre exemplu, este american (....). Âaceste autobuze ISUZU care ne-au fost livrate sunt foarte digitizate, au serviciu de asistenţă, au foarte multe elemente care ajută conducătorul auto. De asemenea, au foarte multe elemente care îi optimizează consumul şi îi sporesc confortul.

Rep.: Da, am sesizat acele ecrane din cabina şoferului, dar să revenim: spuneţi-ne în legătură cu poluarea.

B.N.: Sunt autobuze Euro 6, clasă C. Este, practic, în momentul acesta, nivelul maxim de protecţie a mediului ăpentru un motor de combustie internă. Dacă îl comparăm cu un autobuz electric, poluează, fără doar şi poate. Dar, mergând mai departe, evaluarea în acest moment pentru un autobuz electric duce unde aproape de 500 de mii 550 de miid e euro.

(...)

Rep.: Concluzionând, aceasta este cea mai bună variantă (autobuzele ISUZU recent achiziţionate – n.r.)?

B.N.: Sigur că da, este cea mai bună variantă. (...) Era nevoie urgentă de autobuze noi în Constanţa. Trebuie să vrei şi să poţi. Poţi să vrei să ai autobuze pe hidrogen, dar trebuie să îţi şi permiţi aceste autobuze. (...) În momentul de faţă, sub finanţare europeană şi sub umbrela MDRAP, se desfăşoară două licitaţii pentru municipiul Constanţa: este vorba despre achiziţia a 21 de autobuze electrice de 12 metri şi 20 de autobuze de 10 metri, alături de staţiile de încărcare. Este vorba despre 51 de staţii de încărcare – 41 de staţii cu încărcare lentă, pentru perioada de noapte, care vor fi amplasate aici, în baza CT Bus, şi alte 10 staţii care vor fi amplasate: 5 în zona cap linie Tomis Nord şi alte 5 în zona gară- autogară. (...) Suntem foarte aproape de achiziţia autobuzelor de 12 metri; evaluarea se va finaliza foarte curând şi atunci vom şti clar cine sunt cei care s-au calificat pentru a oferi atobuze municipiului Constanţa. Mai mult, a fost lansată şi cea de a doua licitaţie, pentru autobuzele de 10 metri. A existat o sincopă, practic licitaţia a fost relansată (...).

Rep.: Dar dacă se defectează autobuzele acestea ISUZU, ele sunt în garanţie, piesele sunt scumpe/ ieftine – cum aţi evaluat lucrurile din acest punct de vedere?

B.N.: Garanţiile sunt diferite, în funcţie de componente. Pot să vă spun că există garanţii pe toată durata de viaţă a autobuzului, pentru anumite subansamble, dar acoperirea totală a garanţiei duce la 24 de luni. Pentru linoleumul de pe podea, spre exemplu, avem o garanţie de 12 ani.

Rep.: Dar pentru scaunele pe care le tot vandalizează anumiţi cetăţeni, care este situaţia? Se fac pe garanţie sau le reparaţi dvs.?

B.N.: Scaunele pe care le-au vandalizat concetăţenii noştri au fost reparate sau înlocuite pe costul nostru. Nu sunt în garanţie.

Rep.: De ce este nevoie de această schimbare: de ce RATC devine CT Bus?

B.N.: Modul în care se aşează transportul la nivel european este reglementat de o legislaţie aplicată. Este vorba despre directiva UE 1370, cea care guvernează întregul transport la nivel european. Ei bine, În cadrul acestei directive care a fost transpusă în legislaţia românească, delegarea transportului public se poate face numai către o societate. Acest termen de regie nu mai există. (...)

Rep.: Transformarea în societate nu va conduce la imposibilitatea acordării de gratuiţi pe viitor? Sau poate nu vă vom putea trage la răspundere atunci când, să spunem, veţi decide să măriţi foarte mult preţurile la bilete?

B.N.: După cum ştiţi, contractul de servicii publice a fost aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local. Documentul este unul public, toată lumea îl poate consulta. În cadrul acelui document se prevede foarte clar că modificările de trasee şi de tarife se pot face numai cu avizul Consiliului Local. Mai mult decât atât, în contract sunt prevăzute în continuare subvenţiile pentru categoriile pen care dvs. le cunoaşteţi: elevi, pensionari, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi. (...) Municipiul Constanţa este acţionar unic al viitoarei societăţi pe acţiuni.

Rep.: Se discută despre mobilitate şi, în contextul acesta, s-a vorbit despre crearea unor benzi de circulaţie dedicate exclusiv autobuzelor. Ne puteţi spune unde anume vor fi aceste benzi?

B.N.: Aceste proiecte care au fost demarcate de Primăria municipiului Constanţa sunt unele care vor schimba faţa întregului municipiu. Proiectul acesta de îmbunătăţire a mobilităţii urbane va începe să prindă contur mai ales cu introducerea benzilor dedicate pentru autobuze, dar acest proiect înseamnă mult mai mult. Înseamnă o abordare europeană. Nu e vorba numai despre o bandă dedicată transportului public, înseamnă şi benzi dedicate bicicliştilor, despre trotuare reabilitate, iluminat...

Rep.: Prin ce zone vor fi aceste benzi?

B.N.: Bulevardele care se vor reabilita sunt Alexandru Lăpuşneanu, din zona „Păpădie” până la Gară; un alt tronson care va fi reabilitat este din zona Gării până pe bulevardul 1 Mai spre ieşire din oraş; de asemenea, bulevardul Ferdinand şi un segment din bulevardul Tomis. (...)

Rep.: Vă gândiţi şi la extinderea unor trasee sau la trasee noi, având în vedere că şi anumite cartiere s-au extins sau chiar au apărut unele noi? Şi unde anume?

B.N.: Încă de acum 2 ani de zile am început să analizăm posibilitatea de a introduce trasee noi. După cum ştiţi, am modificat traseul liniei 3, care are o abordare în zona Tomis Plus. Cu discuţii destul de ample în zona aceea, pentru că unii proprietari de locuinţe au considerat că ei nu au nevoie de transport public, dar, pe de altă parte, numărul celor care au subscris ideii noastre a fost mult mai mare decât al celor care s-au opus. În continuare se dovedeşte că este un proiect viabil, sunt mulţi oameni care călătoresc; sigur că da, este o chestiune de obişnuinţă (...).

Rep.: Şi ce alte trasee noi aveţi în plan?

B.N.: Discutăm în momentul de faţă cu consultanţii pe care îi avem în continuare de la BERD despre 6 noi trasee, trasee care vor încerca să acopere punctele albe sau zonele neacoperite de transportul public. Pot să vă spun că discutăm, în această fază, inclusiv despre zona Coiciu, zona Inel 2; încercăm şi o corelare între anumite trasee, în aşa fel încât să apară nişte scurtături, pentru anumite situaţii. De asemenea, avem discuţii pentru 4 trasee de noapte. Iniţial am discutat cu consultanţii să avem nişte trasee absolut noi pe timp de noapte. Dar, pentru că în foarte multe dintre cazuri călătorul este ocazional într-o cursă de noapte, abordarea noastră viitoare va fi să urmăm nişte trasee cunoscute.

Rep.: Spuneţi-ne exact care vor fi.

B.N.: Vorbim despre rutele 5-40, 2-43, 102 şi 100. (...) Vom introduce gradual aceste trasee de noapte. Cred că vom începe cu două dintre trasee, urmând să evaluăm. Încă avem discuţii privind aceste trasee, nu este definitivat tot. Vrem să vedem dacă nevoia este mai mare pe parcursul verii sau dacă este nevoie şi pe tot parcursul anului.

Rep.: Transformarea în societate va da posibilitatea ca pe viitor să efectuaţi şi curse în exteriorul municipiului. Am urmărit şi declaraţiile domnului primar, care făcea referire la faptul că, dacă şi localităţile din jurul Constanţei vor dori trasee CT Bus, ele vor trebui să devină acţionare.

B.N.: Discuţia pe care o avem este destul de amplă, cu o abordare metropolitană a transportului public. În primă fază vom începe cu localităţi mai apropiate, urmând ca odată cu achiziţia de noi autobuze să putem extinde aceste trasee. Asta pentru că nu ne dorim să înlocuim nemulţumirea faţă de anumiţi operatori cu nemulţumirea faţă de noi.

Rep.: Adică, veţi prelua mai întâi Cumpăna, Valu şi abia apoi Năvodari?

B.N.: Îmi pare rău, dar nu pot să vă spun în momentul de faţă exact care vor fi… Sigur, cele mai apropiate sunt Cumpăna, Ovidiu, Valu lui Traian, Năvodari. Numai că, pentru Năvodari, este nevoie de o capacitate mare de transport.

Rep.: Acolo sunt foarte mulţi doritori. Cineva de la Năvodari chiar ne spunea: “da, ne dorim RATC (viitor CT Bus), dar nu dorim să ni se bage pe gât autobuze mai vechi”.

B.N.: Nici în momentul acesta nu avem linii „de mâna a doua”, pe care să punem numai MAZ, şi linii „de mâna întâi”, pe care să punem numai autobuze noi. Dacă se va aproba această extindere, probabil că abordarea va fi una mixtă, nu se pune problema să dăm cuiva ceva mai vechi sau să fie, repet, o abordare „de mîâna a doua” pentru anumite trasee.

vineri, 25 octombrie 201912401
Comentarii

00Dana(7 noi 00:51)
Cum adica putine componente au treaba Cu Turcia??
00ema(6 noi 20:18)
ajungem de unde am plecat ni se cere transport ecologic am avut aproape tot orasul cu transport electric , tranvaie, troleibuze am stricat tot ca sa facem inapoi dupa 30 de ani transport electri ca asa cere uniunea de rasu , plansu
05Varza Voda(31 oct 12:38)
Pacat ca acest Nita nu are perciuni. L-as fi tras putin pe gaura chei dar nu asta-i baiul ci ca in curinbd aceste DRICURI vor sta la parcul rece si il vom pune pe FAGABOU la bara sa-l filmeze cewle opt camere din dubita ca tot nu vor mai circula in zapezile noastre.
06pasager(28 oct 09:39)
D-le Director , o sugestie pt dvs. ... decat sa ascult batranele care se cosiliaza la telefon de unde sa cumpere patrunjel , nu credeti ca ar fi mai bine sa ascultam un post de radio la sistemul audio la autobuzului ? si ca sa nu facem discriminare acela sa fie Radio Romania Actulalitati !? cu stima .....
37Constanteanu(28 oct 04:08)
De unde vine acest Nita? Este cumva cel ce a fost batut in port? Este cumva un foarte bun prieten al vice-primarului Babu? Ce il recomanda sa fie director la compania de transport? Omul asta a aparut de nicaieri, nu il stie nimeni...este un contabil de doi bani al primarului Fagadau...ca toti oamenii lui, niste contabili ca si el de altfel
330dani(25 oct 10:28)
trasee ......autobuze Eforie, Techirghiol...este mare nevoie pentru navetisti....
519klaus(25 oct 10:13)
Cluj Napoca are 40 de autobuze electrice si putin mai lungi , decat ca ale noastre . Genu si nu marca de autobuze , pe care le are Constanta acum , Cluj Napoca le avea , cand la noi inca erau alea de 12 ani . Nu inteleg , un oras locomotiva economica Constanta si lucrurile merg cu frana trasa !!
829Desigur ca(25 oct 09:51)
Tb asigurat trasportul ciorilor si pe noapte,dupa ce vin ostoviti de la vandalizat masini si furat din magazine,au nevoie sa isi duca prada nestigheriti acasa,in HC,in autobuze. Camere pe strazi ioc.Bai jegurilor,bagati autobuze electrice,nu toate rebuturile aruncate de altii.Motorina,pai fura soferii motorina,plus ca polueaza,plus ca se refuza taxarea pe la sofer,sa nu mai umble nici o cioara fara bilet,asa scapati de platit zeci de controlori.Scapati de mocangeala aia ptr pensionari.Macar puneti-o dupa ora 9 si dupa ora 17,ca se plimba aiurea sa nu consume caldura.Fababou numai tampenii faci
619jiji(25 oct 08:54)
Deci v-ati prins....12 garantie la linoleum ha ha aha ha
513Consum(25 oct 08:53)
Consumul de motorina este, conform producatorilor, de 7%. Vedeti ca ati uitat o cifra.
1110Alina(25 oct 07:33)
Strada primaverii nu este acoperita de ratc. Daca vrei sa mergi la mall. Trebuie sa iei 2-43 pana in tomis 3 si de acolo o statie pe jos. Pe cand o sa acoperiti si strada primaverii?
1019De ce NU autobuze electrice ?(25 oct 06:13)
In Varsovia si mai toate orasrle civilizate din Europa transportul public de persoane se face cu AUTTOBUZE ELECTRICE mai neamu'lui Itzic ! Manca-neai pula de talhar avortat ! De ce nu investiti in tranvaie silentioase ca in Amsterdam sau troleibuze ca in Chisinau ??
1020eugen(25 oct 04:12)
Evreul asta e director? nu conteaza unde. Parerea mea e ca locul lui e la puscarie
mai mult...VIDEO
14 noi 01:06VideoFăgădău, în mijlocul constănţenilor, de Ziua Dobrogei! VIDEO

Joi, 14 noiembrie 2018 – „Ziua Dobrogei”, Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța a organizat un...3113

8 noi 03:43VideoPovestea de viață impresionantă a doi soți angajați la CT BUS, fosta RATC. VIDEO!3096
6 noi 00:40VideoMai multe persoane ÎNCĂTUȘATE în urma SCANDALULUI din Constanța, la care au intervenit MASCAȚII! VIDEO4154
5 noi 00:43VideoLocomotivă în FLĂCĂRI, în județul Constanța!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 5 noiembrie, în județul Constanța, la...1522

4 noi 01:20VideoVIDEO! Dans popular, viral pe internet! Protagoniștii, foști angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului4391
30 oct 00:57VideoProtecția Consumatorului a verificat magazinele Carrefour din țară. A găsit o mulțime de nereguli, inclusiv la Constanța. VIDEO1902
29 oct 02:06VideoTIR RĂSTURNAT la ieșire din Murfatlar spre Valu lui Traian! VIDEO

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în ceea ce privește fluența...6872

28 oct 01:20VideoOlimp: o tânără de 15 ani A MURIT după ce a căzut de la etajul unui hotel!3520
24 oct 02:02VideoŞOCANT. Şef din ISU despre morţii de la Colectiv: „Dă-i în p…. mea!” VIDEO3420
22 oct 00:00VideoImagini impresionante: meduze albastre la Eforie

Imagini senzaţionale, surprinse la Eforie! Luni, 21 octombrie, marea a fost curată precum cristalul, iar la mal au...1409

22 oct 19:35VideoLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO: inspector ANAF la apă!19495
21 oct 17:15VideoUrmăriri în trafic, focuri de armă, peste 26.600 pachete cu țigări de contrabandă confiscate. VIDEO1314
Vremea
14.4°14.4° - 14.6° vineri, 15 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 85%
Vânt: 2.99 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4981316172730
5/401628333740
joker4511183513
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 noi 01:17SportFRF dă de pământ cu suedezii: „Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba”

În urma acuzațiilor de rasism aduse de către suedezi la adresa suporterilor români, Federația Română de Fotbal a...43

15 noi 00:00SportIon Ţiriac: Tenisul românesc se îndreaptă spre o perioadă foarte, foarte, foarte dificilă după ''era Halep''

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, joi, pentru AGERPRES, după Adunarea Generală a...40

15 noi 00:00SportContra: M-am simţit jignit de faptul că Suedia şi-a prezentat echipamentul pentru EURO, ne desconsideră

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a...45

15 noi 00:00SportRădoi, după succesul cu 4-1 al naţionalei de tineret: Eram fericit şi cu o victorie cu 1-0 în faţa Finlandei

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under 21 a României, Mirel Rădoi, a declarat, joi seara, după succesul cu...50

Local
14 noi 15:30LocalPetrică Miu a DEMISIONAT. Pe cine propune PNL pentru funcţia de inspector general şcolar

După instalarea noului Guvern PNL în funcție, scaunele șefilor deconcentratelor din Constanța, în special cei din...2567

14 noi 01:09LocalEVACUAŢI! S-A DECLANŞAT ALARMA DE INCENDIU ÎN URGENŢA SPITALULUI! VIDEO

Conform primelor informaţii, alarma s-ar fi declanşat dintr-o eroare, fiind verificaţi senzorii alarmei şi fiecare...2014

14 noi 02:42LocalConstănțeni, iată ce trebuie să faceți să nu deveniți ținta hoților!

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4, au...772

14 noi 02:37LocalMinor depistat la volanul unei mașini pe drumurile din județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 15.50, au depistat...1088

14 noi 02:45LocalBărbat din Constanța, condamnat pentru evaziune fiscală

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poarta Albă au depistat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia...1199

14 noi 02:44LocalSpectacole inedite la Pavilionul Expozițional din Mamaia

Cu ocazia zilei Dobrogei, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” le-a pregătit constănțenilor...5285

14 noi 02:21LocalȘcoală în FLĂCĂRI! 200 de persoane EVACUATE!

Salvatorii Stației de pompieri Babadag, miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 13.00, au fost solicitați să...1602

14 noi 02:31LocalAccident rutier soldat cu 5 victime în localitatea Mihail Kogălniceanu

Evenimentul s-a produs în data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, când un autoturism a părărăsit partea...1061

14 noi 02:31LocalMuzeul de Artă Populară Constanța sărbătorește Ziua Dobrogei

Muzeul de Artă Populară Constanța sărbătorește cei 141 de ani de la revenirea Dobrogei în granițele statului...462

14 noi 02:30LocalDosar penal în cazul unui bărbat care și-a agresat soția!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 12 noiembrie a.c., au fost...439

Politică
14 noi 02:46PoliticăGuvern: A fost adoptată OUG privind regimul cetăţenilor britanici în cazul ieşirii din UE fără acord

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind regimul cetăţenilor din Marea Britanie...419

14 noi 02:46PoliticăDancă: Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care vor fi disponibilizaţi

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţa de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care...372

14 noi 02:42PoliticăHossu - Cartel ALFA: Vor fi acţiuni de stradă dacă Guvernul nu creşte salariul minim

O decizie a Guvernului de a nu creşte salariul minim cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2020 ar da impresia că actualul...513

14 noi 02:33PoliticăAsociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată 12 consilii locale pentru că nu acordă burse elevilor!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a acționat săptămâna aceasta 12 consilii locale din județul Constanța...799

14 noi 02:22PoliticăS-a DECIS! Vârsta de pensionare va fi modificată

...3305

14 noi 02:28PoliticăA fost scos la concurs un post vacant în Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bulevardul Tomis nr. 51 pentru ocuparea unei...860

14 noi 02:32PoliticăPrimăria Năvodari derulează lucrări pentru modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic în oraș

Primăria Năvodari, prin SC Termica Distribuție, derulează în aceste zile lucrări pentru modernizarea sistemului de...413

14 noi 02:27PoliticăCozmin Gușă își anunță revenirea în PSD, după excludere: Vreau să o schimb pe Dăncilă

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a fost exclus din PSD la ședința Comitetului Executiv, dar susține că aceasta...1357

14 noi 02:47PoliticăReacția Olguței Vasilescu atunci când Dăncilă a fost întrebată dacă Manda e 'bărbat'

Claudiu Manda a ținut să precizeze, la finalul ședinței CEx PSD, că nu a jignit-o pe Viorica Dăncilă făcând-o...1042

14 noi 02:27PoliticăSingurul om din echipa Vioricăi Dăncilă pe care Ludovic Orban îl ține în funcție: A fost consilier onorific al premierului şi mi-a explicat cu ce se ocupă

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că va continua colaborarea Guvernului cu fostul internaţional Gheorghe...1281

Monden
15 noi 00:00MondenAntonia încasează chiar și 3.500 de euro pentru a zâmbi frumos la un eveniment

Dincolo de concerte sau contracte publicitare, vedetele pretind onorarii consistente și pentru simpla apariție la un...67

15 noi 00:00MondenDorian Popa a rupt tăcerea. De ce nu poate artistul să devină tată. „Trebuie să urmez niște pași”

Dorian Popa și Claudia Iosif trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de câțiva ani și nu doar odată au fost...67

15 noi 19:37MondenCătălin Botezatu, prima prezentare de modă după operația la colon. Cum arată în prezent designerul

După operația la colon suferită, care îl slăbise mult pe îndrăgitul designer vestimentar, se pare că Botezatu...68

15 noi 00:00MondenRalflo și Kamara au lucrat împreună la piesa de dragoste „Podul dintre noi“

Ralflo lansează o nouă piesă care îi place foarte mult și pe care a realizat-o împreună cu Kamara. “Podul...67

15 noi 00:00MondenFinalistul Cezar de la MasterChef a fost în Colectiv: „Eu sunt unul dintre cei norocoși“

În această seară (14 noiembrie), de la ora 22:00, într-o atmosferă încărcată de emoție și dorință de a...70

15 noi 00:00MondenPet Shop Boys a anunțat că va lansa cel de-al 14-lea album, Hotspot, noul material discografic fiind scos pe piață pe 24 ianuarie

Pet Shop Boys a anunțat că va lansa cel de-al 14-lea album, Hotspot, noul material discografic fiind scos pe piață...62

15 noi 00:00MondenJane Seymour arată senzațional la 68 de ani! Cum îşi menţine silueta

Jane Seymour arată senzațional la 68 de ani, nu îţi vine să crezi că peste numai doi ani va deveni septuagenară!...70

15 noi 00:00MondenHarry şi Meghan au publicat o nouă fotografie cu Archie cu ocazia zilei de naştere a prinţului Charles

Ducele şi ducesa de Sussex au publicat o nouă fotografie a fiului lor, Archie, împreună cu Harry şi prinţul de...65

15 noi 00:00MondenKristen Stewart şi Naomi Scott au strălucit la premiera noului film din seria ''Charlie's Angels''

Actriţele Kristen Stewart şi Naomi Scott au strălucit, alături de colega lor Ella Balinska, la premiera noului...69

15 noi 00:00MondenTenorul italian Andrea Bocelli se alătură UNESCO pentru a ajuta copiii afectaţi de războaie

Cântăreţul de operă italian Andrea Bocelli a lansat miercuri, împreună cu UNESCO, programul muzical educaţional...70

Mapamond
15 noi 00:00MapamondRepublica Moldova: Guvernul condus de Ion Chicu, învestit cu votul a 62 de parlamentari

Guvernul Ion Chicu a fost învestit joi la Chişinău cu votul de încredere al Parlamentului. Pentru noul executiv au...74

15 noi 00:00MapamondPompeo: SUA vor continua să conducă lupta împotriva Statului Islamic

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a dat asigurări joi că Statele Unite vor continua "să conducă" lupta...69

15 noi 00:00MapamondUngaria trebuie să continue politica antiimigraţie, afirmă Viktor Orban

Ungaria trebuie să continue politica antiimigraţie deoarece "ungurii pot fi înlocuiţi doar de unguri", a declarat...70

15 noi 00:00MapamondErdogan afirmă că i-a spus lui Trump că nu va renunţa la sistemul rusesc S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că, în discuţia avută în ajun cu omologul său american...68

15 noi 00:00MapamondSUA: Mai mulţi răniţi într-un atac armat la un liceu din California

Poliţia din California intervine la un liceu din Santa Clarita, la nord de Los Angeles, în urma unui atac armat în...77

15 noi 00:00MapamondRusia: Un elev de liceu a ucis cu focuri de armă un coleg şi a rănit alţi trei, apoi s-a sinucis

Un elev a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi de un coleg care apoi s-a sinucis, într-un liceu tehnic din...66

15 noi 00:00MapamondItalia: 1,2 tone de cocaină sud-americană confiscate dintr-un container cu banane în Calabria

Autorităţile italiene au confiscat 1,2 tone de cocaină dintr-un container cu banane sosit în portul Gioia Tauro din...69

15 noi 00:00MapamondGermania aprobă o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli

Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a aprobat joi o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine...68

15 noi 00:00MapamondÎntre 4 şi 5 milioane de străini se află ilegal în Europa

Între 3,9 şi 4,8 milioane de imigranţi ilegali se aflau în Europa în anul 2017, majoritatea bărbaţi tineri...67

15 noi 00:00MapamondOpt membri ai aceleiaşi familii, ucişi într-un atac israelian în Fâşia Gaza

Opt membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi într-un atac israelian în sudul Fâşiei Gaza, înainte de intrarea...76

Sănătate
13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...566

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...556

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...4513

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...848

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...980

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1195

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9504

23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...1033

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3621

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...4548