REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

CUI i-a dat Florin GHEORGHE, de la RAEDPP, CURĂȚENIA piețelor!

CUI i-a dat Florin GHEORGHE, de la RAEDPP, CURĂȚENIA piețelor!

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:40 6820

RAEDPP Constanța a angajat pentru servicii de curățenie în piețele din oraș o firmă din Tulcea deținută de fostul șef al unei companii de stat, fost consilier local PNL și candidat la primărie. Societatea este cunoscută pentru numeroasele sale contracte cu statul, în valoare de milioane de euro.

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța a atribuit pe 8 ianuarie 2021 un contract pentru ”servicii de curățenie, igienă și întreținere curentă a clădirilor, a platourilor piețelor, a aleilor pietonale din parcurile de distracții”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 29 octombrie 2020.

Potrivit documentației de atribuire, ”serviciile de curățenie și igienizare vor fi prestate în municipiul Constanța la următoarele obiective: Piața Brotăcei, str. Adamclisi; Piața Tomis Nord, Str Cișmelei; Piața Tic -Tac, str. Cișmelei; Piața Tomis III, str. Soveja; Piața I.L. Caragiale, str. I.L. Caragiale; Bazar Eliberării, str. Eliberării/str. I.L. Caragiale; Piața Grivița, str. Mihăileanu; Piața Pescăruș, str. Pescăruș; Piața Unirii, str. Răscoala din 1907, nr. 7A; Sediu Direcția Piețe Târguri și Oboare, str. Răscoala din 1907, nr. 4; Sediu R.A.E.D.P.P., bd. Tomis, nr. 101; Campus social „Henri Coandă”, str. Ștefăniță -Vodă ; Parc de distracții “Țara Piticilor” bd. Lăpușneanu - Parcul Tăbăcărie; Parc de distracții - pistă rolleri, skateri, bicicliști - “Gravity Park”, str. Soveja - Parc Tăbăcărie; Parc de distracții “Țara Piticilor”, bd. I.C.Brătianu /str. Cumpenei; Parc de distracții “Țara Piticilor” și “Terenul de sport” situate în al. Nalbei. Suprafața totală a contractului este de 30.772,07 metri pătrați conform tabelului cu suprafețele pe obiective, anexă la caietul de sarcini”.

Pentru contractul oferit de regia aflat în subordinea Primăriei Constanța au depus oferte patru firme: Terra Clean Service SRL Malcoci- Tulcea (reprezentată de Mircea Ciocîrlan), Cip Avantaj SRL Tulcea (reprezentant Ciprian Grigore Pericleanu), Euro Construct SA Constanța (reprezentant Tudor Vlad) și Alpinpolaris SRL Valea Lupului- Iași (reprezentant Gheorghe Claudiu Bija).

Câștigătoare a fost desemnată Cip Avantaj SRL, care s-a angajat să ducă la îndeplinire contractul pentru suma de 403.447,65 lei, fără TVA. Valoarea estimată inițial a contractului era de 468.320,49 lei.

Milioane de euro de la Primăria Constanța

Cip Avantaj SRL a raportat pentru 2019 afaceri de 5,4 milioane de lei și un profit net de peste 900.000 lei, cu 113 angajați, precum și datorii de 615.000 lei.

Firma din Tulcea este abonată la banii statului, cu numeroase contracte primite de la primării din țară, inclusive București și Constanța. La malul mării, firma a încasat milioane de euro de la municipalitatea tomitană. În august 2019, de pildă, Cip Avanataj primea de la Primăria Constanța aproape 6,4 milioane de lei, fără TVA, pentru curățenia din mai multe parcuri din oraș, în timp ce în martie 2018 primăria a închiriat șoferi de firma din Tulcea, în schimbul sumei de aproape 2,9 milioane lei.

Cip Avantaj SRL este deținută de Ciprian Grigore Pericleanu, fost consilier local PNL și candidat din partea aceluiași partid la Primăria Tulcea. Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost și președinte al Consiliului de Administrație de la Radionav SA, regia de stat constănțeană desființată între timp.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
amandoi machedoni cipanezi. isi dau unul altuia contracte.coruptie pe fata dar au un procuror care le tine spatele.si cipanezii trafinacti de alcool in toate cluburile de pe litoral au spate de la acelasi procuror
7
2
Chiar, unde e amanta ta Florine? Claudia parca.te stie deja tot orasul si Geta nu?
24
3
ce fatza de boschet slinos are ! Fatza care e si oglinda sufletului !!!
11
2
Dorele zii ma si cum il cheama pe umflat ?!!! Laurentiu Enceanu il cheama ! Cum ai zis si tu, sacosa cu picioare a lui Nicusor Constantinescu. Dar sa stii ca a fost si este un prost. Nu a stiut sa profite si el ca altii. In afara de o casa si o masina nu are nimic !
8
1
Cetateanul turmentat de la litoral tv ralentatul domn vali coman zis VeCe ca si Vergil Chitac rade de un l singur si doar citeste ce s-a mai scris prin ziare. Pentru doar patru ore pe saptamana il plateste cineva? Are audienta zero!
8
4
nenorocitii dreakului, nu va ia ma Covid asta si pe voi?
7
2
incet dar sigur Gheorghe merge dupanicusor si Mazare.
12
6
CHITAC LABA TRISTA CAND FACI CURATENIE IN MIZERIA AIA DE PRIMARIE??? PAI AI DIRECTORI SI SEFULETI PE ACOLO DE PE VREMEA MASCARICIULUI
22
3
Unde mai e DNA?Mai exista?Toti corupti
14
3
O sa fie dom'le "PAPU HIRA" DON DIRECTOR singur, unicul si sa vezi ce va merge treaba la regie ca in primarie! Ispravnic pe mosie, zapciu sau cum se numea pe vremea fanariotilor, ca tot acolo am ajuns din pacate. Hai imbareatsa Teo! Puneti mana si invatati armana ca va transforma din redzie in Tz. A. he he he!
18
4
Muie lu Fatalau si muie lu Baabu. Astia au distrus orasul nostru.
16
6
Sa vina Hira mafiotu. Supermakidoniaaaa.... sa vina sa faca bine ca sa nu fie rau. Ptr ai lui bineinteles. Ati votat vergil... asta aveti. Oameni dati afara, competenti necompetenti, nu conteaza. Taiat salarii. au o foame in gat malaria galbena.
15
11
Pericleanu...e un nume cunoscut in Tulcea, a fost seful Politiei circulatie sau cam asa ceva, are tata bani.
10
2
Si ruinele din piata Tomis II nu le-ati vazut deloc ? Sau e prea mult de munca ?
7
3
De-asta ati scris titlul ala, sa aruncati cu ce mancati, in fiecare zi, in adversarii politicii ai sefilor caror popou il pupati zilnic.
11
3
Articol cu dedicatie. Putina presiune nu strica. Asa cat sa demisioneze si sa nu mai incurce socotelile mai marilor din primarie, sa mananca si gura lui Teo Hira ceva.
12
6
Dati titluri care dezinformeaza si apoi spuneti ca din 4 firme una a fost declarata castigatoare. Gheorghe a desemnat firma asta de capul lui? Ati primit bani de la cei ce au pierdut pentru acest articol?
18
3
Hai nea Chitac ca Florinel ti o trage si tie. Ai promis ca il debarci fa o cat mai poti.
15
13
stati ma blanzi, firma asta a facut curatenia si anul trecut, isi schimba doar denumirea firmei in fiecare an, si face angajari tot pentru cei din firma desfintata...
10
5
Da, pe grasu ala infect, sacul de kakat, sacosa cu picioare a lu' Nicu, de la piete, cand il schimbati???? S-a predat si la voi, la PNL? V-a spus ce baiat bun este el? si ce nenorociti sunt unii, da el nu este, ca el este baiat si daca aveti nevoie sa va faca cineva piata gratis , v-o face el si la 4 dimineata si puteti si sa va si pisoti pe el ca el este o carpa!!!!
19
1
Ce vei face cu amanta de Claudia. O iei cu tine
18
10
Chiar spunea chitac de unii care se imbogatesc din contractele cu primaria pai ce ai facut ma nene ma
16
6
Pai e aceeasi firma care face curatenie si in primarie
19
3
Jucatorrr mare gheorghe
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212