REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum a ajuns plaja de la Olimp să fie dată unui fost consilier local. Ce interesant: Tusac are terasă fix acolo!

Cum a ajuns plaja de la Olimp să fie dată unui fost consilier local. Ce interesant: Tusac are terasă fix acolo!

Replica API 31 august 2017 | 00:00 982

D-ale Mangaliei: „iorguşisme” transferate de la un mandat la altul

D-ale Mangaliei: „iorguşisme” transferate de la un mandat la altul

Sudul litoralului, mai exact Mangalia, a trăit 16 ani sub semnul lui Zanfir Iorguş. Nici acum nu a scăpat de „spectrul” fostului primar, de parcă acesta ar fi lăsat cu limbă de moarte să existe mici sau mari orgolii, conflicte ori veşnice afaceri ale consilierilor cu plaje, terase sau hoteluri (apropo, să fie sănătos, că încă e aici, să ateste tot ce a făcut de-a lungul carierei de administrator al unui municipiu atât de mare!).

Foşti consilieri din mandatele acestuia, actuali consilieri, prieteni sau duşmani ai lui Iorguş, toţi au avut şi au o pâine bună de mâncat şi în prezent, graţie unor practici „împământenite” în zonă în mandatele fostului primar. Şi finul lui, devenit între timp duşman, Claudiu Tusac (cel care i-a luat „caimacul” la alegeri, devenind primar după Iorguş) a perpetuat anumite practici. Doar că a schimbat anumiţi clienţi din trupa de şoc a Mangaliei. Unii dintre ei au devenit însă veşnici. Nu a contat că era mandatul lui Iorguş sau că era primar Tusac. Bunăoară, fostul consilier Dan Moldovan. Şi nu o duce rău nici în mandatul actualului primar, liberalul Radu Cristian.

Însă, pentru că la un moment dat Moldovan s-a războit (politic şi fix în momente-cheie, de campanie) cu Iorguş, Tusac nu a uitat şi i-a făcut „favoarea” de a-i închiria terasa de pe plaja Olimp. Închirierea cu pricina i-a prins bine inclusiv în 2016, când a reuşit să-şi menţină contractul cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pentru plaja din Olimp, cea care „străjuieşte” complexul Panoramic- Belvedere (unităţi hoteliere pe care, apropo, le-a achiziţionat de dată recentă celebrul om de afaceri Mohhamad Murad).

Revenind la plaja de la Olimp, facem precizarea că la licitaţia de concesionare a contat mult în ochii ABADL faptul că „petentul” Dan Moldovan avea o terasă în chirie în perimetrul cu pricina. Acum, Dan Moldovan nu mai are în chirie terasa, iar asta pentru că ex-edilul Claudiu Tusac a închiriat-o altcuiva.

Din câte se pare, actualului preşedinte al PSD Mangalia, Neculai Tănase. În acte însă, aşa cum a ţinut să ne precizeze chiar liderul PSD Mangalia, firgurează o altă persoană! Chiar şi aşa, Tănase părea a fi extrem de bine pus la punct cu subiectul: „Aşa este, terasa nu mai este în chirie la domnul Moldovan. A fost schimbat chiriaşul, e vorba de un contract pe 1 an, care şi expiră în luna octombrie a acestui an. Dar nu eu sunt cel care a închiriat, este o firmă a altcuiva. Este o firmă administrată de domnul Doru Florescu”, ne-a declarat Neculai Tănase.

Interesant că de un an de zile, deşi a câştigat plaja în anumite condiţii (ca având şi terasă!), Dan Moldovan este în continuare „jupân” de plajă. Dar fără terasă... Probabil, până la viitoarea licitaţie. Între timp, facem precizarea că aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce se întâmplă şi cu hotelurile din imediata vecinătate – cumpărate de Mohhamand Murad cu mare tam-tam, dar şi cu promisiunea că vor fi renovate, modernizate şi redate circuitului turistic. Momentan, nu se petrece nimic cu ele.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/ce-teapa-mohammad-murad-s-a-impaunat-in-sudul-litoralului-cu-un-complex-hotelier-de-renume-dar-fara-plaja-325271/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intre Saturn si Venus,inca un boschetar administreaza peste 10 000 metri patrati de plaja luati de la fata lui Ioan Niculae.Ii zic boschetar pentru ca este un fost hot din balcoane,condamnat cu executare si care in prezent se erijeaza in mare om de afaceri.Se numeste SAVA si are un mare restaurant pe plaja,protejat de BOGASIU de la apele romane si de VALERIA CHIREA de la Garda de Mediu.Bineinteles si de Angelescu de la politia locala care mananca si face plaja aici.Ar trebui verificati si fratii LUCA care au de peste 20 ANI plaja in Mangalia si care in fiecare an isi prelugesc contractele.
0
0
Da da cel mai bun bors de peste cu peste incalzit la microunde
0
0
Si plaja din Mangalia apatine supusilor PNL.
0
0
La terasa asta se mananca cea mai buna supa de peste!!!
0
0
Smecherii,interlopii,borfasii sustinuti de cei din politic incaseaza cascavalul in Mangalia si statiuni
5
0
Sa vedem cum domnu Moldovan Ingimfatu va fi dat afara de Murat sa vedem dak o sa mai fie tot asa dupa care se duce dracu si Domn COCO mana dreapta
1
0
cioa borata, la sapun cu tine!
5
0
Nimic nu este intamplator sau vai,coincidenta!... Litoralul nu a fost niciodata in alte labe decat ale unor nemernici,fosti prieteni ai nomenclaturistilor comunisti si urmasii lor. Nu s-a schimbat nimic in afara de forme comparabile cu ambalajul argintiu ce ascunde tot un cacat. Ia vedeti cam cati oameni cu adevarat valorosi,nu autodeclarati valoroci ca interlopii prin dedicatii maneliste, se afla prin zonele decizionale in Dobrogea,si pe bune o sa vedeti ca efectiv chiar nu conteaza UE,NATO,,,democratia sulii",rahaturile de declaratii goale de continut veridic.Nimic nou,tot borfasii conduc.
3
2
dar marian oprea care a pus monopol pe plaja de la jupiter?
4
0
doar 12 ani pentru iorgus din 1996 - 2008. 2008-2012 Tusac si 2012 pana in prezent Radu. Fiti profesionisti ce mama draqului.
3
4
Moldovan este mic copil pe langa fratii LUCA care administreaza in Mangalia tot ce este plaja de peste 20 ani.Se pare ca sunt un fel de DOROFTEI,pentru ca se pare ca au si cateva mii de metri patrati de teren cu constructii pentru care platesc cateva sute de dolari.Dar,ca si ceilalti de la OLIMP daca nu esti sprijinit de primar,totul este in zadar...
9
1
Tusac ala e o cioara borata.... ne mai miram de ce ne fac occidentalii tigani cand avem in functii asemenea caricaturi alese.
11
0
Doru Florescu este cumnatul lui Neculai Tanase!!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367