REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a ajuns politicianul Butnaru din Medgidia să facă afaceri de milioane de euro cu George Copos

Cum a ajuns politicianul Butnaru din Medgidia să facă afaceri de milioane de euro cu George Copos

Replica API 11 decembrie 2017 | 00:03 2560

Şeful ARR joacă pe cai mari

Şeful ARR joacă pe cai mari

George Copos

Marian Butnaru, şef al Autorităţii Rutiere Române (ARR) - Constanţa, în prezent consilier local în Medgidia din partea propriului partid, a intrat în liga mare a proprietarilor de hoteluri de pe litoral. Fostul politician PNL, care controlează practic Medgidia, este noul patron al hotelului Astoria, din Eforie Nord. Tranzacţia a fost parafată acum mai puţin de o lună, între celebrul George Copos şi una din firmele lui Butnaru, deţinute de soţia lui.

Hermes SRL din Medgidia, controlată de Elena Odeta Butnaru (prin interpuşi), a cumpărat de la George Copos cu două milioane de euro hotelul de trei stele cu 101 camere şi un restaurant cu 120 de locuri. Copos a spus că, din banii obţinuţi pe Astoria va moderniza hotelul Europa, care va avea de anul viitor o piscină cu apă sărată din Techirghiol. Revenind la noul proprietar al hotelului Astoria, care mai deţine în Eforie hotelul Azur, firma lui Butnaru a găsit rapid cui să închirieze fosta locaţie a lui Copos. Este vorba despre o firmă din Eforie, Mibero Comtours SRL, deţinută de Robert Zăchiţeanu, care va plăti soţilor Butnaru o chirie de 85.000 de euro pe an.

Patron de hoteluri din salariul la stat

Interesant este faptul că Marian Butnaru n-ar avea potenţa financiară pentru o astfel de tranzacţie. Potrivit declaraţiei sale de avere, consilierul local din partea Partidului Mişcarea pentru Medgidia are, împreună cu soţia sa, Elena Odeta, două terenuri intravilane în Medgidia, unul în Năvodari şi altul în Predeal, un apartament în Constanţa, o casă în Medgidia, o vilă la Predeal şi un spaţiu comercial. Fostul şef ARR nu are maşină, bijuterii, conturi sau datorii la bănci, singurul său venit reprezentându-l leafa modică de 47.994 lei de la ARR, indemnizaţia de consilier local, plus salariul trecut la secret al soţiei sale la Hermes SRL.

Afacerile lui Butnaru

Afacerile lui Butnaru sunt deja de notorietate. De 16 ani de zile hrăneşte bolnavii din Spitalul Medgidia în schimbul a 100.000 lei pe lună, prin Marigen Prod SRL. Consilier local cu vechime, Butnaru are afaceri în turism, agrement, alimentaţie publică, transporturi şi imobiliare, fiind cel mai bogat locuitor al oraşului Medgidia. Butnaru controlează Marcon Star SRL, firma licenţiată să transporte călători pe ruta Constanţa- Murfatlar, în condiţii execrabile, după cum s-a tot scris de-a lungul timpului. O altă firmă a baronului din Medgidia autorizată să transporte călători pe traseul Constanţa- Murfatlar este Euro Trans Tur SRL, deţinută în proporţii egale de Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, ambele reprezentate de Elena Odeta Butnaru. În fine, cea de-a treia societate comercială licenţiată pentru transportul de persoane pe ruta menţionată este Trans Tur SRL.

Marian Butnaru

De asemenea, prin Herli Soft SRL, Butnaru este și proprietarul Autogării Sud Constanța. Iată şi celelalte afaceri din portofoliul familiei Butnaru: Odimar Consulting SRL, cu soţia fostului şefului ARR Constanţa asociat unic, firmă de consultanţă cu activitatea suspendată; Nidamar Internaţional SRL, cu activitate în transporturi, dizolvată în 2008, Marviana SRL, specializată în restaurante, deţinută de soţii Butnaru prin Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, Med Com SRL, specializată în închirieri imobiliare şi dizolvată din iunie 2013, care a rezultat prin diviziunea din 2002 a fostei Hermes SA, în care Marian Butnaru era asociat cu SIF Transilvania. Prin Hermes SRL, fostă SA şi Med Com SRL, Butnaru este proprietarul a câtorva zeci de spaţii comerciale din Medgidia. În fine, o altă firmă retrasă din circuitul economic este Modul Med SRL, cu activitatea suspendată din iunie 2014, specializată în comerţul cu amănuntul.

Declaraţia OFICIALĂ de avere a lui Marian Butnaru: AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Butnaru te rugam sa l lasi pe valentin vrabie sa faca ceea ce a facut ptr pestera esti o lepra nenorocita un poponar incult si cretin nu vezi ca orasul este mort trebuiesc locuri de munca nu prostituate lasa l pe valentin sa faca parcul industrial si sa dea raja afara tu esti un prost un mafiot ia ti mainile alea jegoade de pe orasul medgidia nu vezi ca nici cu o fata daca iesi nu ai ce sa i arati unde traiesti sub pamant nu se compara pestera cu medgidia comuna primitiva la fel ca tine un primitiv mai vrei sa fi primar nici nevasta ta nu te voteaza la ce prost esti poponarule
2
5
Alo Felix ce dracu faci? Poate la transporturi te descurci chiar bine dar partidul tau nu conduce nimic in Constanta. La porturi si canale PDisti de frunte, Bola PNlistul rade de voi si asa mai departe. Cum conduce PSDul cu oamenii opozitiei mare enigma?!
1
2
Omul si fanilia sa, au muncit, au dat si altora locuri de munca!!! Si da, sunt zgarciti. Mai bine asa decat sa fie darnici sa dea celor puturosi!! Felicitari, a muncit pt ei si familia lor!!!
8
5
Sa fie sanatos! Datorita cui este asa de bogat ? In loc sa susotiti sau sa comentati in anonimat ar fi trebuit sa luati atitudine de mult. Acum e tardiv. Nici usturoi nu a mancat nici nu-i pute gura !
7
13
articol de tot cacatul , cu cea gresit ,unde este frauda ,evaziunea s au infractiunea
6
12
E de la sine inteles ca a furat de a rupt , auzi la el hotel cu 101 camere , de unde mata ai avut banii astia daca nu din furat ? Doar nu ai avut si tu o matusa Tamara care ti- a lasat vreo mostenire ? Din munca cinstita nu poti face averea asta chiar daca ai munci zi si noapte !
14
7
ca pentru acest butnaru DNA nu are ochi pentru ca el nu deranjeaza pe nimeni in politica, daca se baga cu Dragnea poate il gaseau si pe el. Deci nu uiati ca ca DNA face politica.
12
9
VA IAU CARACTERELE IN PAULA
5
3
DNA SA VINA SA L IA . LA PUSCARIE !!!
11
5
In timp ce Medgidia moare prin lipsa locurilor de munca,imbatranirea populatiei,inmultirea exagerata a tiganilor asigurati social saracirea si injosirea batranilor cu pomeni banale,acesti indivizi se imbogatesc din ce in ce mai mult.Oare din ce?
14
7
cred ca trebue sa se intalneasca la puscarie,,
13
6
Foate zgarcit
22
5
Asteptam DNA sa faca ordine in famil8a butnaru
27
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108