REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cum a făcut un docher contrabandă cu țigări și a scăpat

Cum a făcut un docher contrabandă cu țigări și a scăpat

Victor ROTARU 20 decembrie 2022 | 00:00 2083

Octai Așim a fost trimis în judecată în data de 15 martie 2022, fiind cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de contrabandă asimilată. Acesta era angajat în funcția de șef de echipă docheri în cadrul unei societăți în incinta Portului Constanța, și profitând de calitatea sa, în timpul programului de lucru cât și în afara acestuia, Octai Așim colecta și achiziționa țigarete de contrabandă de la diferite persoane, marinari străini. Prin sentința din 16 decembrie, Judecătoria Medgidia a decis achitarea lui Octai Așim. Sentința nu este definitivă.  

Foto cu rol informativ

Octai Așim ocupa funcția de șef de echipă docheri în cadrul unei societăți din Portul Constanța, acesta ocupându-se de gestionarea și coordonarea activităților de încărcare a vapoarelor, barjelor, având în subordine 6-10 angajați pe care îi dirija. Profitând de funcția pe care o ocupa, Octai Așim colecta și achiziționa țigarete de contrabandă de la diferiți marinari străini, iar după ce intra în posesia acestora purta convorbiri codificate cu persoanele către care comercializa țigaretele.

Astfel, în perioada mai 2020 – iunie 2021, Octai Așim a comercializat către 6 persoane 12.800 de țigarete, provenite din Turcia și Regatul Unit al Marii Britanii, pentru care a încasat fără drept contravaloarea sumei de 5.975 de lei și a produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 9.378 de lei, reprezentând taxe vamale, accize și TVA.

Minută judecătorească

Cu persoanele către care comercializa țigaretele purta convorbiri telefonice codificate, în sensul că la începutul discuțiilor folosea foarte des sintagmele „trec pe la tine” sau „îmi dai și mie împrumut ceva bani”, iar în funcție de cantitatea deținută Octai Așim, solicita de la aceste persoane contravaloarea țigaretelor ce urma a fi livrată de acesta la domiciliile acestor persoane contra sumei de 10 lei/pachet, contravaloare pe care o numea „împrumut”. Prin sentința din 16 decembrie, Judecătoria Medgidia a decis achitarea lui Octai Așim. Pe lângă acestea, Judecătoria a respins cererea de confiscare a țigaretelor, în schimb, Octai Așim s-a ales cu sechestru asigurator asupra sumei de 20.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La abator langa superbet stau cativa care vand tigari si la gara pe la florarii
0
0
Mol1 cta sud. Acolo avem cu totii tigari garla de cand lumea si pamantu
0
0
Vasile firai al dracu de p***t, la politicieni pentru un milion de euro cit trebuie sa le dea?
4
1
Bă Vasile , tu pe amărâtul ăsta de docher îl numești "mare i*******r" , care mai făcea și el un ciubuc cu câteva pachete de țigări ? Ce ai fi vrut să îi facă justiția , să-i dea vreo 7 ani de închisoare cu executare pt că a vândut în 2 ani 64 de cartușe de țigări ? Ce mare prejudiciu a creat și cui , a băgat mâna în buzunar cuiva sau a făcut vreo delapidare , vreun fals sau uz de fals ? Vasile , nu te supăra dar ești un mare tâmpit !
7
2
Dupa cum spuneam, "justitia" lasa toti infractorii liberi. Problema e la aia care fura de foame, sau vand un "buchet" de patrunjel... Criminalii si alti infractori sunt lasati liberi, ca "nu prezinta pericol".
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272