REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a fost posibil ACCIDENTUL care a alertat toată Constanţa. Din cele 14 victime, o femeie este la Terapie Intensivă

Cum a fost posibil ACCIDENTUL care a alertat toată Constanţa. Din cele 14 victime, o femeie este la Terapie Intensivă

Replica API 13 iulie 2017 | 00:00 285

Alertă la Constanța, miercuri dimineață! Cadrele medicale și pompierii ISU au intervenit la un accident unde un autoturism Renault a intrat în coliziune cu un microbuz plin cu pasageri, acesta din urmă răsturnându-se. La spital au ajuns 14 persoane. Din fericire, nu au fost înregistrate cazuri extrem de grave, aşa că nu a fost activat planul roșu de intervenție. Chiar şi aşa, toate autorităţile au fost sesizate încă de la prima oră cu privire la accident, inclusiv noul prefect al judeţului Constanţa, Ioan Albu.

La ora 04:21 cadrele medicale și pompierii ISU au fost solicitați prin serviciul 112, în municipiul Constanța, intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (DN 2A), pentru un accident rutier între un autoturism (Renault Clio) și un microbuz (ruta Constanța-Piatra Neamț), cu 8 victime, dintre care două posibil încarcerate.

La locul solicitării au fost trimise: trei echipaje B2 SAJ și un echipaj C2 SAJ; un echipaj SMURD B2, C1 SMURD si echipaj descarcerare.

Din informațiile obținute ulterior în microbuz erau 12 persoane – 1 șofer și 11 pasageri, în Renault Clio – un șofer și un pasager. La locul solicitării au fost găsite 11 victime, conștiente, pentru care s-au mai alocat suplimentar trei echipaje: SMURD B2 din statiunea Mamaia și doua B2 SAJ.

Victimele au fost preluate de următoarele ambulanțe și transportate la SCJU Constanța (11 persoane):

CT-01-EMU – B2:

o Surmei Petru, 50 ani, sex masculin – TCC închis, escoriații și plăgi superficiale, policontuzionat - microbuz

o Toma Andrei 29 ani, sex masculin, TCC inchis - microbuz

CT-59-EMU – C2:

o Ghiară Dumitru, 54 ani, șofer Renault Clio – TCC închis, plăgisuperficiale

o Ivan Adelina, 25ani,TCC, traumatism membre – microbuz;

CT-36-EMU – B2:

o Mircea Vasile, 44 ani, șofer microbuz, traumatism umăr stâng, contuzii și escoriatii;

CT-11-EMU – B2

o Asanache Valentina, 41 ani, TCC închis, policontuzionată – microbuz;

o Duliba Decebal, 46 ani, escoriații, contuzii – microbuz;

CT-23-EMU – B2

o S. Ana Maria, 12-13 ani – traumtism coloană lombară – microbuz;

o Duliba Claudia, 36 ani, TCC parietal închis – microbuz;

SMURD C1

o Ghiară Nicolița, 49 ani – TCC si TCF – pasager Renault Clio;

SMURD B2 FRIPIS

o Buzoianu Geta, 35 ani – traumatisme membre, policontuzionată - microbuz;

SMURD B2 Mamaia și CT-35-EMU B2 – nu au preluat victime de la locul incidentului.

La SCJU Constanța au mai ajuns încă trei victime, pasageri din microbuz – doi adulți și un copil de aproximativ 4 ani – care s-au deplasat cu mijloace proprii – și nu au fost găsite la locul incidentului de către echipajele alocate.

Microbuzul aparține de firma SC PRYSTIL SRL, cu sediul în localitatea Roman, iar administratorul societății este Ionuț Pricope.

Iată cum s-a produs accidentul

La data de 12.07.2017, ora 04.20, numitul Dumitru Gheară, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Lupeni - județul Hunedoara, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța și, ajungând în intersecția cu bulevardul Tomis, a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane, care circula dinspre bulevardul Tomis. În urma impactului microbuzul s-a răsturnat și au rezultat 14 persoane rănite, dintre care o femeie, din autoturism, în stare gravă, pasagera din dreapta șoferului. În cauză a fost întocmit dosar penal. Din informațiile preliminare, ar fi vorba de neacordare de prioritate.

De precizat că, în urma investigațiilor de specialitate, 2 pacienți au fost spitalizați. Este vorba despre un bărbat care a fost internat în secția Chirurgie Generală și o femeie care a fost internată în secția Chirurgie Generală Terapie Intensivă.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu semnalizarea,semaforizarea si SINCRONIZAREA ,se fac toti vinovati din respectivele institutii de crima cu premeditare.DE CE ati scos indicatoarele cu timpul in secunde DE PE SEMAFOARE?????sau vreti sa fie ,,material,,la urgenta spitalelor?
1
0
decat sa mearga pe galben mai bine redus timpul de la 30 la 10-15 secunde.
1
1
semafoarele respective nu functioneaza noaptea ceea ce e o idiotenie. Si nu e singura intersectie semaforizata care se inchide noaptea mai e si pe baba novac la institutul de marina.
5
1
ce ne facem daca se intampla asa ceva in HARSOVA unde sant doar doua porumbare si UN SINGUR ECHIPAJ RUSINE
4
0
Zii mah proasto ca semaforul nu mergea, ala era un turist care a condus toata noaptea, ca intersectiile nu sunt semnalizate cum trebuie, semne ascunse in copaci, vopsea pe asfalt lipsa.
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108