REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cum ar putea fi SALVATĂ Vila Dalas de la DEMOLARE! Ce discuții a avut primarul Făgădău cu afaceristul Done

Cum ar putea fi SALVATĂ Vila Dalas de la DEMOLARE! Ce discuții a avut primarul Făgădău cu afaceristul Done

Replica API 31 mai 2019 | 00:24 511

Vila Dalas, situată pe bulevardul Ferdinand, şi al cărei proprietar este afaceristul Viorel Done, ar purea fi salvată de la demolare, asta dacă se acceptă cererea de clasare ca monument istoric. Primarul Decebal Făgădău a discutat cu familia Done şi a precizat că aceasta este deschisă la dialog. Asta înseamnă că imobilul ar putea fi salvat!

"Proprietarii acestui imobil au fost notificați și sancționați de nunumărate ori de Poliția Locală. Proprietarii, Familia Done au hotarât ca, decât să mai primească sancțiuni, mai bine demolează cladirea. De aici a apărut scandalul în spațiul public. Am încercat să-i contactez și au spus că,până hotărăsc ce fac acolo, demolează clădirea. Oamenii au fost deschiși la dialog. În situația în care se clasează această clădire ca monument istoric, noi ne vom exercita dreptul de preemțiune. Dacă este respinsă clasarea, trebuie să discutăm, trebuie să discutăm. Există disponibilitate de ambele părți" a lămurit primarul Decebal Făgădău. Edilul a ținut să puncteze că nu îl știa pe Done înainte ca acesta să solicite, prin intermediul firmei sale, demolarea clădirii!

Propunerea de declanșare a procedurii de clasare de urgență a clădirii ca monument istoric, având în vedere amplasarea în situl urban zona comercială centrală și în situl arheologic Necropola orașului antic Tomis, dar și valoarea arhitecturală a clădirii, a venit și din partea USR, iar Direcția pentru Cultură Constanța a îmbrățișat această idee, anunţând că se va implica în demolarea clădirii. Şi constănţenii au luat măsuri, iniţiind o petiţie online pentru a împiedica dărâmarea Vilei Dalas. Dacă Ministerul Ministerul Culturii Şi Identităţii Naţionale - Direcţia Patrimoniu va decide clasarea imobilului ca monument istoric, atunci Done nu va mai putea s-o demoleze.

Clădirea construită de Anghel Saligny a fost, până în 2005, sediul Alianţa Franceză, dar şi al unei grădiniţe. În 2006, imobilul a fost retrocedat proprietarilor Maria Constanţa Panaitide şi Felicia Stoenescu, care l-au scos la vânzare, iar Alianţa Franceză şi grădiniţa au fost nevoite să-şi mute sediile. Ulterior, clădirea a fost cumpărată de afaceristul Viorel Done, iar astăzi acesta intenţionează, potrivit unor surse, să investească într-un hotel cu multe etaje. Done a solicitat, prin Complex Astoria SRL, de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism pentru desfiinţarea imobilului situat pe bulevardul Ferdinand nr 78. Certificatul a fost emis miercuri, 17 aprilie a.c., şi are valabilitate doi ani. Afaceristul nu a putut fi contactat pentru mai multe informaţii.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste 1 mil de euro credit la o cunoscuta sucursala bancara din Constanta! Fosta Actuala Viitoare familie Tasca Oaie cunoscuta in prezent sub numele de Done nu este decat o facatura care au trait traiesc si vor trai in minciuna pana la sfarsit, cand va fi acel sfarsit! Restul sunt Can Can uri asa cum zicea si Nebuna Marika!
0
0
De la zaim pentru done: Parazitii - De ziua ta ... cauta pe youtube
1
0
Dar exista dovezi ca este de Saligny ? Stiu sigur ca nu! Daca existau hartii in sensul asta era demult trecuta in patrimoniu! Dar se gasesc saraciile sa comenteze pe proprietatile altora! Si de obicei astia care nu au nici macar o garsoniera a lor! De unde sa stie saracii astia cum este sa dai bani pe ceva si sa vina neica nimeni sa faca legea.....:
2
0
Vizitati Budapesta
0
0
cate cladiri din Constanta poarta semnatura lui Anghel Saligny? aveti una in tot orasul si vreti sa dispara si aia, in Constanta tot ce e frumos trebuie sa dispara, ca sa faca loc cladirilor lipsite de gust si inestetice
3
1
Nesimtita asta de Marica a ajuns ea sa conduca firme ce sa-i zic! L-a umflat pe Done un ahtiat dupa bani si ea disperata dupa putere, vrea sa conduca tot, vrea sa aiba tot, femeie mai rea si fiara ca asta nu exista,nu degeaba i se zice marica nebuna.sa se fereasca toti barbatii de ea, asa rautate de femeie este!Aveti grija barbati!
5
2
Astia nu sunt fratii Oaie?
2
2
Acum e afacerist? Nu mai e traficant de tigari si altele? Tinea tigarile la subsolul hotelului din Mamaia. Intrase parca si putin pe la "facultate" prin 2012. Nu o mai dati cu afaceristi din astia ca noi stim exact cine sunt ei!!!
15
2
Avand in vedere ca sunt administratorul societatii care este proprietarul cladirii, respectiv Complex Astoria Srl si nu Done Viorel am de facut o marturisire.....nu am fost contactata de nimeni , nu am fost notificata de nimeni , nu am primit nici o solicitare de nici un fel! Numai minciuni si Cancan !!! Vrajeala ieftina si multa!
8
3
Faci pe prostu, Fagadau. Cum sa nu-l cunosti pe Viorel Done, de fapt Oaie era numele lui de familie. Pai cumpatai si tu tigari netimbrate de la chioscul lui de pe Tomis. Viorele, vinde panarama aia de cladire la primarie si cere in schimb un tir de tigari de contrabanda. Mai departe te descurci tu, ca tu dinastea stii !
13
0
Vila Elena de pe Ferdinand nu o vede primarul??? De fapt nu o vede de balariile crescute acolo.
16
0
o cladire frumoasa, care da o palma arhitecturii de doi lei avizata de vanturache,. cat despre fagabou, incearca si el sa para popular pe ultima suta de metri
17
1
O ruina din care nu se mai poate face nimic.O sursa de infectie si o pata pe obrazul orasului.Trage in jos toata zona care oricum arata jalnic.Singura solutie este demolarea.
3
23

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272