REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum arată BMW-urile achiziționate de IGPR de la Automobile Bavaria

Cum arată BMW-urile achiziționate de IGPR de la Automobile Bavaria

A.V. 26 martie 2023 | 00:00 3149

Poliția Română a prezentat sâmbătă, 25 martie, cu prilejul Zilei Poliţiei Române, mașinile BMW cumpărate de la compania Automobile Bavaria pentru polițiști, în Parcul Herăstrău din București. Câștigătorul licitației a fost Automobile Bavaria SRL, care a primit pentru aceste mașini, în total, 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție a fost finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată a ajuns la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).Cum arata BMW-urile achizitionate de IGPR de la Automobile Bavaria

Reprezentanții Poliției Române au amenajat în cursul zilei de sâmbătă, 25 martie 2023, cu prilejul Zilei Poliției Române, în Parcul Herăstrău standuri unde au fost expuse armamentul și tehnica din dotare. Punctele de interes au fost mașinile BMW, prezentate cu o capacitate cilindrică de aproape 2.000 de metri cubi și despre care reprezentanții Poliției spun că vor fi foarte utile, având în vedere că acestea vor intra în dotarea polițiștilor mai ales pe autostrăzi, dar și prin orașe.

Cum arata BMW-urile achizitionate de IGPR de la Automobile Bavaria

La eveniment a fost prezent și ministrul de interne, Lucian Bode, care s-a arătat foarte mândru de noile autoturisme intrate în dotarea Poliției Române, conform libertatea.ro


Cum arata BMW-urile achizitionate de IGPR de la Automobile Bavaria

În toamna anului trecut s-a finalizat licitația considerată a fi ”cu dedicație” de către sindicaliștii din poliție. Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără în urma acestei licitații 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt (foto dreapta), prietenul președintelui Klaus Iohannis. Contractul a avut o valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuza atunci ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini.

Cum arata BMW-urile achizitionate de IGPR de la Automobile Bavaria

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă. Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, care a primit pentru aceste mașini, în total, 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel si viitorul model DACIA BIGSTER ar arata beton ca masina de politie in Romania, cu motoare puternice (speram noi). Ar arata aproape la fel ca Fordurile Explorer folosite de NYPD in SUA. Iar Loganurile 2023 de politie ar arata asemanator cu Mustangurile Mach-E ale NYPD la desing (ca o gluma). Evident nu se pot compara la motorizari. In orice caz, BMW-urile astea par ca "o replica" pentru jegosii aia pr0xeneti frati T.a.te, care radeau de loganurile de politie din Romania. Da, sunt de acord cu BMW-urile. Politia Romana are nevoie de masini puternice si care sa inspire incredere si o imagine AUTORITARA, indiferent de costuri. Totusi, precum am spus si mai jos, ar avea toata lumea de castigat, in mod special cetatenii romani, daca POLITIA ROMANA ar "pre-comanda" cel putin o versiune DACIA LOGAN/DACIA BIGSTER/DACIA DUSTER cu motoare puternice, astfel incat sa intre in productie si sa existe pe piata si pentru cetatenii romani (in mod special). S-ar rezolva daca GUVERNUL ar cere asta!
11
0
Trebuie sa recunoasteti ca Dacia Logan 2023 arata, IN SFARSIT, cum ar trebui sa arate o masina DECENTA in 2023. Insa nu are motoare puternice, iar politia are nevoie de motoare puternice. BMW-urile astea sunt OK, la fel si Dacia Logan 2023 ar arata bine ca masina de politie. Daca si-ar dori cu adevarat, Romania ar putea organiza un proiect mare cu francezii de la Renault-Dacia si sa echipeze urmatorul model cu un motor PUTERNIC, (ca are RENAULT DE UNDE alege motoare) si apoi sa fie cumparat acel model in numar mare de catre POLITIA ROMANA si apoi sa fie dotate cu astfel de Dacii puternice mai toate echipajele politiei din Romania. Si cu ocazia asta, vor beneficia si romanii de o versiune mai puternica a loganului (IN SFARSIT). Normal ca nu au facut asta, pentru ca modelele DACIA sunt gandite pentru nivelul de jos al pietii, adica doresc sa fie bine vandute, nu sa castige un concurs de miss sau "liniuita" cu loganul. Dar daca Politia Romana ar cere, ar beneficia si ceilalti romani.LOGIC
11
0
Va luat iliescu BMW nope ,va luat Constantinescu BMW ,nope ,va luat Basescu BMW ,nope,ei uite Johannis va luat BMW uri si nu stiti sa apreciati,erau mai bune Loganurile platite de 4-5 ori pretu.Asa este nu poti educa niste oameni care nu gindesc .
0
0
Politia avea nevoie de mult de masini puternice 600 e prea putin trebuiau la nivel de Romania cel putin 5000 de masini bune cumpara te ,cind fac bombardierii prostii si fug …..te tii cu loganu dupa ei??!! hai sa fim seriosi……eu zic ca au cumparat prea putine,mai bine 30-40k pe un BMW decit 70-80-100k pe un ,,logan cu dotari”,da poate gresesc .
0
0
care explica cum sta treaba cu acel motor de 2000 m³ ? macar de ar suna cineva la redactie sa ne spuna si noua
2
0
Motoare de 2000 metri cubi, ghiortane sau coafeza, ce oi fi ?
3
0
Iar ei sa iti spuna ca nu stiu daca azi vor ajunge ….ca nu au personal destul si nici benzina la masini ….pacat de putinii profesionisti care au mai ramas in politie si sunt constransi de unii din sefii lor sa ea ori mita ori sa paraseasca politia .
8
0
Politia romana ar trebui desfiintata,iat bmwurile aste cu motor de 200.000 centimetri cubi ar tebui date inapoi.VA DATI SEAMA CAT CONSUMA?
6
32
Politia Romana trebuie sa fie echipata URGENT numai cu masini de politie puternice si scumpe. Politia trebuie privita ca pe o AUTORITATE, nu luata in ras ca la noi cu loganurile si burtosii in uniforma. Politia din Romania trebuie sa fie echipata cu pistoale automate si mitraliere ca in SUA - AR-15 sau ceva asemanator fabricat in Romania (calibru non-letal). In caz ca nu avem inca SMG moderne, ar cam fi cazul sa ne facem propria mitraliera automata in Romania cu care sa ne mandrim si cu care sa echipam aproape toti politistii romani. Ar fi o mandrie. Astfel nu ar mai ajunge politisti toti agaricii si am avea calitate, ci nu cantitate. Nu vor mai ajunge coruptii, burtosii si alti impostori care isi infiltreaza rudele in politie transformandu-o intr-o cocina a lor, in "casa lor", intr-o mafie, intr-o politie putred de corupta. M-am saturat de nemernicii astia! Prefer ca politia din Romania sa fie dura ca SUA, decat sa NU ajunga la timp cand apelezi 112 sau chiar sa fi batut cu ea de fata
45
5
bani aruncati,cci nu erau munciti de g****i.masini de cocalari,bmw.ba desteptilor,stiti ca serviceul bmw obligatoriu iti cere samfaci diagnostic motor,de fiecare data,chiar daca e bun,lucru taxat cu 4-500 lei???dupa aia urmeaza celelalte.piese,service,preturi enorme.consum enorm.de ce???????
6
28
Si Escule, sunteti niste p****i privitori la r*mânia tv si antena 3, militarii si polițiștii plătesc la fondul de pensii m.a.i si m.a.p.n din totdeauna, ei nu iau pensii din banii cotizați de voi, si vârsta de pensionare este normal sa fie diferită ca asa e peste tot. Civilii se cred nedreptățiți, dar daca se bat pe strada doi inși, toata lumea întoarce spate si fug ca pizdele sau filmează si nimeni nu depune plângere ca sunt lași si fricoși. Orice pădure are uscături dar vedeti-le întâi pe cele de la voi
11
6
E prea mult pt ei . Nu merita nici Logan ul.Numai la japca si isi fac interesele personale in timpul programului de lucru. Se pensioneaza la 45 de ani cand sunt in floarea varstei . Nu e normal . Sa nu le schimbe si armamentul ca se impusca pe capete .
10
14
Hahahahahaha metri cubi, morrr!!! V-ati facut de ras din nou!
9
8
Uni politisti vorbesc despre un contract cu dedicatie pe relatia K.Johanes. M.Schmidt,eu spun sa se cerceteze cazul asta,dar sa ne spuna domni politisti cum mai merge si procesul in cazul politistului ala de la militia economica care a primit spaga un milion douasute de mii de euro de la patronul ala prin care politia a cumparat dacii cu 72000 de euro bucata parca asa s-a scris atunci,pentru ca politia romana care se tot plange ca statul nu le da drepturi destule fura de rupe,de la generali aia care fac achizitii supraevaluate de milioane de euro pana al agenti rutieri care iau spaga sa nu iti ia carnetul pentru viteza,alcool sau si ii scoata nevinovati pe soferi care au omorat oameni pe trecerea de pietoni,sau prezentat cazuri in presa cu sutele despre politisti corupti dar nici unul nu a intrat la puscarie,in cel mai rau caz sau pensionat la 45 de ani cu pensii speciale,ei la spun de serviciu dar si astea sunt tot pensii care nu al ca baza de calcul contributivitatea.
8
11
Cilindree 2000 de metri cubi? Asta da motor. Racheta
9
2
pentru altceva, educatie, nu sint bani.
6
15
am uitat sa-i comunic ziaristului capacitatea motorului se masoara in cm cubi.
9
3
decat logan la pret dublu mai bine BMW sant masini mai bune la orice ce.
21
3
Loganurile li se lipeau de cour Asta e încă un parandarat In trafic să urmărești hoți n-ai unde în aglomerație se pot face accidente In tarile din vest se dă prin stație și se ridică elicopterul în urmărirea hoților traficanților etc Politia in Ro somn ușur in bemveuri că hoții au bani in bănci și pușcăria nu o suportă
10
16
bune masine...da noi ne intrebam daca dupa 3 luni le mai vedem prin trafic...o fi tot asa ca si cu masinile de la ratc..luam o gramada si apoi mergem tot cu 5 electrice si maz uri?
12
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614