REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum au ”dispărut” AUTOBUZELE MAZ aflate sub SECHESTRU ANAF, de sub nasul lui FĂGĂDĂU

Cum au ”dispărut” AUTOBUZELE MAZ aflate sub SECHESTRU ANAF, de sub nasul lui FĂGĂDĂU

Replica API 7 martie 2021 | 14:37 10481

Din anul 2017, conducerea fostei RATC, actualmente CT BUS, este asigurată de Bogdan Niță, director general, și Mariana Soceanu, director economic, numiți în funcție de Consiliul Local Municipal Constanța, la propunerea fostului primar Decebal Făgădău, la scurt timp după ce acesta a preluat mandatul de primar al municipiului Constanța. Cei doi au făcut echipă cu directorul tehnic Bari Gevat iar împreună ar fi trebuit să aibă grijă de bunul mers al societății de transport călători care era plină de datorii și cu flota de autobuze MAZ aflată sub sechestru ANAF.

Bogdan Niță și Decebal Făgădău

În 2016, RATC era îngropată în datorii, având de plătit către ANAF sume impresionante la bugetul de stat. Decebal Făgădău, după ce a câștigat alegerile, a dus o campanie de mediatizare cu privire la situația critică în care se afla Regia de Transport Călători, spunând că e imperios necesar să se redreseze situația, să schimbe flota de autobuze cu una nouă și performantă, dar și managamentul care a adus regia în situația în care se afla.

Bogdan Niță, directorul general, și Mariana Soceanu, directorul economic

În 2017, l-a numit în funcția de director general pe Bogdan Niță, care l-a înlocuit pe Ovidiu Tănase, acesta din urmă fiind numit după demiterea lui Dumitru Coiciu, undeva prin anul 2013. Tot în anul 2017, Regia ajunsese datoare la ANAF cu nu mai puțin de 27.923.828 lei, bani pe care RATC nu avea cum să-i plătească fără o eșalonare. Astfel, RATC a ajuns la o înțelegere cu ANAF cu privire la recuperarea debitului, așa că s-a decis eșalonarea plăților pentru o perioadă de 55 de luni, cu rata aproximativă lunară de 500.000 lei. Odată cu această înțelegere, autoritățile statului au pus și sechestru asupra tuturor bunurilor aparținând fostei regii, inclusiv a flotei de autobuze MAZ, pe care le-a adus cu mare fast fostul primar Radu Mazăre.

Ca o paranteză, pe 4 august 2020, noua societatea care a luat locul fostului RATC, CT BUS S.A., a achitat integral obligația fiscală către A.N.A.F.

Autobuzele MAZ, care au fost aflate sub sechestru, nu au fost întreținute, pierzându-și din valoare

Dar ce s-a întâmplat cu autobuzele MAZ pe care ANAF a pus sechestru. Astăzi, nu mai există. De fapt, ele există, dar sunt doar niște epave. De ce a ajuns flota de autobuze MAZ, aflate sub sechestru, niște epave, când puteau fi foarte bine închiriate sau valorificate? Pentru că cei din conducerea fostei RATC, în prezent CT BUS, nu au vrut, nu au ”putut” sau au avut alte interese, creând astfel un prejudiciu uriaș municipiului Constanța.

flota autobuzelor MAZ

Sunt întrebări la care ar trebui să găsească răspunsuri, dar și soluții, pe lângă Primăria și Consiliul Local Constanța, și alte autorități ale statului.

Aceste aspecte i-au fost aduse la cunoștință fostului primar Decebal Făgădău, de către angajați. Ce credeți că a făcut? Nimic. Cum ar fi putut să facă ceva, în contextul în care toată conducerea CT BUS era PSD-izată sau cel puțin până în ziua alegerilor de anul trecut.

Și, pentru că trăim în România, imediat după ce Decebal Făgădău a pierdut, băieții au început să se orienteze rapid, făcând cărare la ușa partidului câștigător și a noii administrații.

Mariana Soceanu
Acestea fiind spuse, așteptăm cu interes ca autoritățile abilitate ale statului și Primăria Municipiului Constanța să facă o mică plimbare prin curtea CT BUS, pe jos sau cu autobuzele MAZ, poate găsesc răspunsuri la întrebările și sesizările formulate de salariați.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E simplu. Se fura. Dupa care se falimenteaza si datoria la stat dispare ramanand nerecuperata. O forma de hotie care ramane des nepedepsita. Tara de lumea a 3a. O sa mai apara regii si firme de-astea.
5
5
Un infractor care trebuie arestat.
10
10
Este clar ca amiralul fara flota vrea sa atraga atentia de la Taxa de parcare catre orice altceva numai sa scape. Scufunda amiralul!
18
6
Amirale, lasa vrajeala cu articole platite....Scufunda amiralul!
23
8
Autobuzele respective au fost scoase din uz o data cu sosirea celor noi , dupa care au fost scoase la vanzare ...chiar pe site-ul ct bus . Cine draqu sa cumpere rable de 17-18 ani ? Nu a fost nici un cumparator si au fost vandute la pret de fier vechi pentru dezbemrare ,totul a fost la vedere , se poate verifica !
27
5
Astia de la pezede ctedeau ca ramane tot fgdau la primarie si faceau ce a facut mzre cu sinele de tramvai si autobuzele vechi plus granitul de la poarta 1si2 plus,plus etc.sa le vanda....sa faca bani pt ei...apropo ...machidonii de acum sunt tot aia vechi din pezede sau neamurile sau nepotii ....unde este urma de hotie,evaziune,facatura ei sunt acolo....interzis machidonilor in functii publice...
11
10
Ce treaba are Bogdan Nita cu CT bUS? E pus de partid acolo, cotizeaza la partid. E un prostovan care a lucrst inainte la GSP, vai de capul lui de prostovan
10
17
Statul isi pune sechestrul pe propiile bunuri! Tot inainte tovarashi!
9
4
Cum a fost ,cum na fost cert e ca tot constantenii au de suferit din cauza ordinarilor care se joaca cu banii .Ba penalilor la puscariee.
15
12
Am citit comentariile si imi dau seama ca inca se merge pe ,, a furat dar a facut ceva" ca doar d-aia sunt competenti. Cred ca isi dau singuri comentari ca din ce se aude pe acolo pe Mariana Soceanu nu o suporta nimeni
21
15
Toate cacaturile astea de articole sunt aruncate cu un singur scop: distragerea atentiei oamenilor de la incompetenta si aroganta actualei conduceri a municipalitatii. Oamenii si au dat seama ca vreti sa i manipulati insa, majoritatea s-au trezit si scufundamamiralul.ro
35
25
De nu au mai putut Fagadau cu gasca lui si altii!
11
17
felicitari slugilor
27
10
Iar cautati nod in papura si pretexte sa schimbati niste oameni competenti care au transformat RATC intr-o companie moderna si eficienta. Autobuzele arata foarte bine, iar statiile care urmeaza sa fie montate sunt peste cele din Cluj sau Oradea. Vreti sa il puneti pe Gelil Eserghep in fruntea CT Bus ca sa o distruga, pentru ca interesul lui e ca firma Metropolitan sa aibe monopol, chiar daca au niste harburi in dotare. Toti locuitorii din Navodari, Cumpana cer CT Bus si la ei.
38
19
Autobuzele maz sunt de mult la fier vechi,au vandut tot la unele masini sau facut reparatii capitale si dupa au fost date la fier oare de ce sa le ia baieti destepti,skoda superb sa vandut cu 70 lei masina cu o valoare de piata de 4000euro si multe altele,dar daca este curtea domnului BOGDAN NITA SI MIHAI ALEXE cum le place sa se laude cine sa ai controleze,a verificat cineva din primarie activitatea utilajelor Ct BUS un mic ex MACARAUA care lucreaza pt dl MIHAI ALEXE sa se caute in documente ce cauta la VALU TRAIAN cand iau explodat 2 anvelope ,si multe altele
28
13
Cum ar fi fost daca nu se scoteau liniile de tramvai ? Aveam acum tramvaie silentioase si seputea extinde transportul electric. Se reabiliteaza acum Bdul Lapusneanu si sa vedeti ce aberatii acolo , cum si unde mai parcati. Din cel mai larg bulevard va deveni o strada cu doua sensuri...
39
5
Arestatiiiiiii ce mai stati ! nenorocitilor , corb la corb nu isi scoate ochiiii !
29
17
o institutie a statatului intepeneste niste autobuze ale unei companii de stat ca sa nu poata produce bani sa achite datoria.Poate fi orice datornic,daca i iei unealta din mana , cum ar putea sa ti achite datoria?Interesante legi ,.
37
1
... troleibuzele , care nu poluau si consumau mai putini bani si i loc sa aduca tramvaie silentioase ca in Cluj ... au adus jegurile de MAZ din ... Ucraina ! Rad si curcile de Cta ! Iar acum , colac peste pupaza, ne-am procopsit cu incapapabilii de la PNL-USR ! Astia sunt mai prosti decat PSD-istii , la fel de hoti dar ... mult mai vicleni ! Machidonimea evazionista -pnl-ista este tot la butoane datorita Capului De Vitel de la Cotroceni !
54
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108