REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum îți dai seama când se impune un implant dentar și nu o altă soluție stomatologică?

Cum îți dai seama când se impune un implant dentar și nu o altă soluție stomatologică?

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:00 712

Atunci când pierzi unul sau mai mulți dinți, indiferent de împrejurări sau de vârstă, nu este nevoie să stai mult timp pe gânduri în ceea ce privește alegerea celei mai bune soluții stomatologice. Toți medicii dentiști pe care îi vei consulta îți vor spune, fără excepție, că ideal este să apelezi la tratamentul cu implant dentar.

Într-adevăr, aceste șuruburi de mici dimensiuni, realizate din materiale 100% biocompatibile cu organismul, reușesc să înlocuiască cu succes rădăcina dintelui pierdut și apoi să susțină o lucrare fixă definitivă, care va arăta, va fi simțită de către pacient și se va comporta în toate privințele la fel ca dinții naturali, scrie stiripesurse.ro.

Față de vechea variantă reprezentată de proteza dentară mobilă, un implant dentar prezintă nenumărate avantaje. Vechile proteze erau, din multe puncte de vedere, inconfortabile pentru pacienți și deloc practice. Era necesar să fie scoase, uneori exista riscul de deplasare în momente nedorite și, în plus, nu permiteau savurarea anumitor specialități culinare. În schimb, proteze fixe montate pe șuruburi îi scapă pe pacienți de toate aceste probleme.

Așadar, lucrurile stau cât se poate de simplu: dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă, trebuie să alegi cel mai eficient tratament disponibil pe piață. Îți rămâne doar să decizi, în funcție de sfaturile medicului, procedura care ți se potrivește cel mai bine.

Cum alegi tipul potrivit de implant dentar?

Pentru cei mai mulți pacienți, soluția ideală este reprezentată de șuruburile introduse direct în osul maxilarului sau al mandibulei. De ea beneficiază cu succes persoanele care au fost inspirate și nu au lăsat să treacă mult timp între pierderea dintelui și momentul în care s-au prezentat la cabinetul stomatologic.

În schimb, pentru pacienții care suferă de resorbție osoasă severă sunt recomandate implanturile zigomatice. În acest caz, șuruburile au o lungime superioară. Ele se inserează în maxilarul superior, după care străbat sinusurile, iar vârful lor este ancorat în osul pometelui, cunoscut sub denumirea de os zigomatic, de unde vine și numele procedurii stomatologice.

Există, pe de altă parte, așa-numitul implant dentar subperiostal, recomandat pacienților care nu au suficient os natural sănătos, dar nici nu doresc să se spună unei proceduri de mărire osoasă. Această soluție nu se referă la inserarea unui șurub, ci este vorba despre un schelet din titan realizat cu ajutorul tehnologiei laser, care acoperă complet osul maxilar sau mandibular și oferă un suport stabil pentru lucrarea fixă.

Procedura cunoscută sub denumirea de Fast and Fixed sau „dinți în aceeași zi“ permite plasarea unei coroane dentare fixe la cel mult 24 de ore după operația de inserare a șuruburilor. Apoi, după mai multe luni de așteptate, este amplasată lucrarea fixă definitivă. Tratamentul le este recomandat pacienților care nu mai au nici un dinte pe una din arcade sau care mai au doar puțini dinți, cu indicație de extragere. Rezistența în timp este deosebită, de două decenii sau chiar mai mult.

Ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți? Nu mai sta pe gânduri și alege tratamentul cu implant dentar! Este cel mai bun și singurul datorită căruia te vei bucura din nou de o senzație identică cu cea a dinților naturali!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367