REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum și-a construit Slăvescu din Mangalia hotelul din buza mării, la Olimp! Video

Cum și-a construit Slăvescu din Mangalia hotelul din buza mării, la Olimp! Video

Replica API 31 mai 2022 | 23:53 7709

Un fost consilier local (PSD) din Mangalia a ridicat un ditamai hotelul pe plaja din Olimp, deși legea interzice acest lucru. Însă cum Mangalia este orașul tuturor posibilităților, când vine vorba de urbanism, la fel ca și-n Constanța, de altfel, politicianul a primit avizele necesare pentru a ridica clădirea pe nisipul din Olimp. Acum, consilierul Daniel Slăvescu, căci despre el este vorba, își supraetajează imobilul. În replică, conducerea ABADL spune că hotelul nu este ridicat în zona costieră, ci la limită.

Iniţial, firma Gili SRL, deținută de fostul consilier local din Mangalia, Daniel Slăvescu, a intrat în posesia unei construcții din lemn cu acoperiș de stuf, de aproximativ 40 mp, ce avea funcțiunea de bufet, cunoscut, în urmă cu mulți ani, sub denumirea de Bufet Meduza.

Acesta aparținea unei anume Leona Mihai, obținut în baza unor contractele de concesiune încheiate cu CL Mangalia în 2002, când a primit o fâșie de teren, şi 2006, atunci când a mai primit o bucată de nisip în vederea extindeiri construcției.

contractul de concesiune încheiat în anul 2002, pentru terenul de sub Bufet Meduza

Trebuie precizat că coșmelia a cumpăra-o de la Neptun-Olimp SA, în urma programului de privatizare a turismului.

contractul în baza căruia Leona Mihai concesiunea terenului, fără licitație publică

Coşmelia a fost vândută către consilierul Slăvescu, iar Primăria Mangalia i-a făcut ”cadou” niște terenuri

Câțiva ani mai târziu, Leona Mihai a vândut coșmelia către Gili SRL, deținută de fostul consilier Daniel Slăvescu, iar în 2013, după ce Cristian Radu a venit la Primăria Mangalia, a propus vânzarea terenului în suprafață de 471 mp către Gili SRL și aprobarea concesionării pe o perioadă de 25 de ani, prin extindere, fără licitație publică, a două loturi de teren în suprafață totală de 845 mp, tot către aceeași Gili SRL.

Terenul de 471 mp a fost vândut cu aproximativ 35.000 mp., iar redevența pentru suprafața concesionată este de 227 euro/an, pentru suprafața de 110 mp și 1948 euro/an, pentru suprafața de 735 mp. Nu orice are norocul de a plăti aceste sume modifice, pentru niște fâșii de plajă !

Slăvescu își supraetajează hotelul de pe plajă

În 2014, Slăvescu a demarat procedurile în vederea ridicării hotelui Meduza, în buza mării. Și a reușit! Astăzi, afaceristul își supraetajează imobilul cu un etaj, iar lucrările sunt în toi.

Legea interzice construirea în zona costieră. Șeful ABADL: Nu e pe plajă

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, aria maximă costieră (stabilită până la zece metri în spatele crestei falezelor) aparţine de drept domeniului public al statului. Iar executarea de construcţii de orice alt tip, amenajări de recreere, drumuri, precum şi parcarea autovehiculelor sunt interzise. Contactat pentru un punct de vedere, șeful ABADL, Hristu Uzun ne-a declarat că respectiva construcție nu se află pe plajă, ci la limită. ”Terenul este al primariei, apoi vine plaja. S-a construit pe fostul Bufet Meduza. Nu este pe plajă”, ne-a spus Hristu Uzun.

Hristu Uzun

În 2012, Slăvescu ajungea în atenția opiniei publice, după ce a primit avizul pentru extinderea unei crâșme pe care o deținea pe fostul spaţiu verde din faţa Muzeului de Arheologie Callatis, beneficiind astfel de o hotărâre de consiliu local din 2011, prin care s-a trecut respectivul spaţiu din domeniul public, în cel privat şi în cele din urmă în folosinţa consilierului.

Fostul Primar, Claudiu Tusac, și Dan Slăvescu

Votul cu pricina a fost unul cu scandal în martie 2012, şi a stat la baza excluderii fostului lider PNL Mangalia, Viorel Oleniuc.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tu citesti ce scrii acolo ?"Terenul de 471 mp a fost vandut cu aproximativ 35.000 mp " ce moneda e mp a**a ?
0
0
Colgiulee cata spaga ai luat fratioare. Ai venit r**t cu adidasi rupti. Doi ani nu ai schimbat hainele si adidasii rupti. Radeau toti de tine. Cate denunturi o sa ai la puscarie mergi sigur foameo.
0
0
the days of corrupt politicians must end
0
0
Jegurile au dat pe degeaba tot spatiul verde din Mangalia . A batut R**u palma cu Iorgu si restu e istorie. Distrug si iarba din port, distrug tot fomistii astia. Mi e scarba de taranii astia fomisti.
0
0
De BECHERU nu ziceti nimic ma. Ca a r**t faleza din Mangalia. A distrus spatiul verde sa faca alt hotel. Nu le mai ajunge la saracii aia. Niste zdreante parvenite au furat cu Iorgu mii de metri de teren al orasului.
0
0
despre mangalia. nu e zi de la dzeu sa nu fiti cu ra du Cristian in gura.ati terminat stirile in cta si stati cu el in gura zilnic... curios lucru, asa deodata sa intoarceti foaia cu radu.mergeti si investigati mizeriile din vama veche unde primaru e boier iar locuitorii argati.de ala nu va luati ca va e frica ca trage oblanele peste redactie si ramaneti someri
1
0
numai fraierii se duc acolo,sau in olimp,neptunmangaliasaturn,venus.Sint jalnice,nisip batutu cu maiul,iti rupi picioarele in apa,e plin de stinci,preturi ca in locatii renumite din bggrecia,turcia,mirlanie,mincare p*****a refolosita ca in romania.mergeti la savescumpe plaja sau sus,la arab,in igrasiesi mai vorbim.ce bine.mi pare ca ai luat teapa.
0
0
Iar cipanii ! De multi ani, directorii de la Ape sunt branzari, au facut praf litoralul si lacurile.
0
0
bravo lor ...
0
0
R**u Cristian este mai golan decat Iorgus Zanfir. Dixit!
0
0
Petr ecut la hotelul lu Mur ad M**e la Pas cal revine in forta cu un articol in care incearca sa me spuna ce mizerii a facu R Cristian doar ca isi da cu stangu in dreptu pt ca este vb de o acihizitie facuta pe vremea lu tusac cu contracte semnate pe vremea lu tusac si abadl implicata care spune ca nu e plaja. Probabil articol pregatit de murad si dat spre tiparire m**e lei pascal. A intrat sponsorizarea in conturi Mirela?aia de la Murad.cat v a d**?
0
0
na ca nu o sa afli sa mori de ciuda m****a p****l !!!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614