REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.6° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.6° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CUM şi-a PIERDUT o constănţeancă MINŢILE şi a VRUT să-şi OMOARE COPILUL cu XANAX

CUM şi-a PIERDUT o constănţeancă MINŢILE şi a VRUT să-şi OMOARE COPILUL cu XANAX

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 585

Datorii şi muncă în exces

Datorii şi muncă în exces

sursa foto iStockphoto.com

A avut discernământul diminuat – au stabilit cadrele medicale în raportul de expertiză medico-legală psihiatrică. Este vorba despre o tânără din Constanța, care a trecut prin mai multe episoade grele, după care se pare că a clacat. Aceasta a ingerat circa 80 de comprimate de Xanax, dar i-a dat și fetiței sale, la acea dată în vârstă de 3 ani. Din fericire, viețile le-au fost salvate, iar femeia a fost condamnată la 3 ani de închisoare și obligată la tratament medical.

Pe vremea când avea vreo 25 de ani, adică prin 2008, tânăra femeie intra în atenția autorităților întrucât o ajutase pe sora sa să obțină un credit de nevoi personale, în sensul că a întocmit în fals, contracte de muncă și adeverințe de venit. Astfel, a fost trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar în 2016 a fost condamnată la un an cu suspendare.

Prin urmare, au fost ani de zile (circa 7 – 8) de cercetări și drumuri prin instanțe. Între timp, se pare că nu o ducea bine din punct de vedere material, astfel că apare ca parte vătămată/civilă în dosarul în care Nicolae Aldea şi Mariana Ciuciuleacă fuseseră trimiși în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani, lipsirea de libertate în mod ilegal, şantaj, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Astfel, se pare că femeia luase bani, pe care, cel mai probabil, nu a mai putut să-i returneze, ajungându-se la faptele menționate mai sus. Apoi, un apel la 112 aducea în atenția oamenilor legii o femeie și pe fetița acesteia, în vârstă de 3 ani, ambele intoxicate cu medicamente.

”Am vrut să mor și să-mi iau copilul cu mine..”

Mai exct, în jurul orei15.30, sora femeii se afla în casă, iar la un moment dat a auzit-o pe nepoata sa că plângea. Astfel, martora s-a deplasat în camera unde se afla aceasta și a constatat că nepoata sa se afla întinsă pe sol, cu fața în sus. În momentul în care a luat-o în brațe, martora a constatat că nu-și putea ține capul drept, acesta căzând pe spate. Martora a întrebat-o pe sora sa ce anume i-a dat copilului, dar i-a răspuns că nu i-a dat nimic, dar că a vomat ca urmare a faptului că mâncase salam.

În continuare, potrivit rolii.ro, aceasta a solicitat intervenția unui echipaj medical, iar în momentul în care și-a făcut apariția ambulanța, asistenta de pe ambulanță a întrebat-o pe mamă ce anume i-a dat fetiței, inculpata relatând că fetița luase niște pastile.

Martora a mai precizat că, de circa 3 luni de zile, sora sa avea un comportament agitat, nu dormea noaptea și nu mai comunica cu persoanele din casă. Personalul medical a precizat că fmeia luase 80 de pastile Xanax (benzodiazepine) și că i-a dat fetiței sale vreo 14.

Având în vedere starea psihică, aparte, a inculpatei, procurorii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Astfel, femeia a fost doagnosticată cu personalitate cu tendințe de tip impulsiv-exploziv (îngustarea câmpului conștiinței). În prezent, inculpata are discernământul păstrat, iar la data săvârșirii faptei discernământul a fost diminuat.

Ea a declarat că a clacat efectiv psihic și a decis să-și pună capăt zilelor. Dar s-a gândit că nu va avea cine să aibă grijă de copil, astfel că a decis s-o ia cu ea. Inculpata a precizat că fapta pe care a comis-o a fost cauzată de depresie dezvoltate pe fondul unui consum de muncă excesiv, că își iubește foarte mult copilului și că nu o să-i mai facă rău niciodată. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca a declarat"am vrut sa mor si sa iau copilu cu mine"
0
0
au ...putina ...nebuneala, incet dar sigur vor avea...multa!
4
0
Scenarii si decizii morbide . Aceasta este societatea postdecembrista in Romania . Unii au prea mult altii au prea putin .
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920