REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cumpăna: se efectuează lucrări de reabilitare a malului stâng al Canalului, pe strada unde s-a surpat terenul. VIDEO

Cumpăna: se efectuează lucrări de reabilitare a malului stâng al Canalului, pe strada unde s-a surpat terenul. VIDEO

Replica API 4 iunie 2019 | 01:27 932

În urma cu o lună, în localitatea Cumpăna din județul Constanța, o porțiune de aproximativ 30 de metri din strada Dunării s-a surpat, reprezentând un adevărat pericol pentru locuitorii din acea zonă care erau disperați. Mai exact în data de 2 mai a.c., au apărut primele semne ale alunecărilor de teren, astfel că, circulația rutieră de orice fel pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului și strada Ștefan cel Mare a fost oprită. A doua zi însă falia de aproximativ 150 de metri lungime și 10 metri înălțime s-a mai lăsat o bucată amenințând să ajungă la casele din zonă. La momentul respectiv pentru stoparea fenomenului, soluția a fost să se execute șanțuri cu utilaje de construcții.

Problema a fost ridicată încă din anul 2018 de către primarul localității Mariana Gâju care a înaintat mai multe adrese către Administrația Canalelor Navigalibe dar și către Ministerul Transporturilor.

”Noi ridicăm această problemă din luna iulie 2018 această problemă, nu de acum. Iar pentru că de la Transporturi nu se mișcau lucrurile de nicio formă, am ridicat problema și în momentul în care a venit la Constanța vicepremierul Daniel Suciu. Dumnealui a transmis Ministerului Transporturilor să ia măsuri de urgență, fapt pentru care ACN a pornit procedura de licitație pentru consolidarea malului. Ei sunt în procedură de licitație, dar nu se poate să mai aștepte.”, a fost declarația primarului comunei.

Contactat de Cotidianul Replica de Constanța, viceprimarul localității, Florin Neagu ne-a informat care este stadiul de lucru pe strada Dunării.

”Se lucrează, se face umplutura, este o soluție dată de un expert care a participat la construirea canalului. Întâi se va restabili malul, iar după ce se va face umplutura până la cota pe care ne-au indicat-o experții, abia atunci se revine la realibilitarea străzii. Lucrările vor dura pentru că, din ce observ eu, nu au loc să intervină mai multe utilaje. Proprietarii canalului cei de la Administrația Canalelor Navigalile ne-au asigurat, precum și experții, că nu vor mai avea loc surpări întrucât s-a dat drumul la acea pungă de apă care era formată la bază.” a spus viceprimarul localității, Florin Neagu.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema a fost creata de cei pusi sa reabiliteze malul. In anul 2017 au construit un drum pe sub mal pentru a circula cu utilajele si cu atocamioane. Construid drumul de piatra, nu au tinut cont de izvoarele care isi urmau cursul spre canal si le-au opturat. Neavand unde sa se scurga, au erodat si astfel s-a produs catastrofa. Prima surpare a avut loc in primavara anului 2018 dar nimeni nu a luat-o in seama. Oricum, "Tiranul" l-a construit in 8 ani iar "Democratii" nu vor rezolva aceasta problema in 10 ani.
0
0
Onsa-si asume meritele madam giju. Bai prostivanilor, dupa cate a facut premerita pentru voi, adica nimic, voi ati votat cu pnl-ul? Pai e frumos asa? Sa-i dati la mooe pe fata? Si doar v-a zis inainte de alegeri.
0
0
noroc sa va vindeti casele, fraierilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212