REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CURĂŢENIE în ograda spitalelor din judeţ: CJC vrea să demoleze nişte construcţii din curtea fostului Spital de Oase

CURĂŢENIE în ograda spitalelor din judeţ: CJC vrea să demoleze nişte construcţii din curtea fostului Spital de Oase

Replica API 18 decembrie 2018 | 00:00 347

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța sunt hotărâți să facă curățenie în curtea unităților spitalicești pe care le au în subordine. După ce au fost strânse gunoaiele din aripa Policlinicii 2, unde în trecut a funcționat Secția de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială și a fost propusă demolarea unor clădiri aflate într-o stare avansată de degradare, amplasate între Policlinica 2 și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, reprezentanții Consiliului Județean Constanța își îndreaptă atenția și spre curtea fostului Spital de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud, care în prezent este secție exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Aici, intenția este să fie demolate câteva corpuri care au aparținut fostului SOTRM Eforie Sud, care au ajuns într-o stare avansată de degradare și nu mai pot fi folosite. Este vorba despre un depozit de benzină de 17 mp, (evaluat la 4,241 lei), de pavilionul de morgă, 38 mp construcție, evaluat la 13.127 lei, un fost grajd, construit pe 11 mp, evaluat la 1.868 lei, o seră care se întinde pe 81 mp, evaluată la 5.851 lei, un post trafo de 3 mp, evaluat la 951 lei, un castel de apă, de 24 mp, evaluat la 21.712 lei, o magazie cu o suprafață construită de 85 mp, evaluată la 3.420 lei, și un coș centrală termică, construită pe 7 mp, evaluat la 2.220 lei.

„Având în vedere starea avansată de degradare în care se află anumite corpuri ale imobilului SOTRM Eforie Sud (unele s-au autodemolat de-a lungul vremii), precum și Procesul verbal 8869/7.04.2017, întocmit de Comisia nr. 2 de inventariere a patrimoniului CJC, respectiv a domeniului public și privat al județului, s-a propus scoaterea din funcțiune și casarea unor imobilizări corporale din incinta imobilului respectiv”, a arătat vicepreședintele Claudiu Palaz, inițiatorul proiectului de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare asupra respectivelor construcții construit în favoarea Spitalului Județean Constanța și trecerea lor din domeniul public al județului Constanța în domeniul privat, în vederea demolării lor.

„Prin adresa rr869/22.08.2018, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța propune scoatarea din funcțiune și casarea corpurilor enumerate aparținând Secției Exterioare Eforie Sud, menționând că acestea figurează scriptic în evidențele spitalului, faptic ele neputând fi folosite”, se arată în motivarea Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică. Totodată, în aceeași motivare se arată că Ministerul Sănătății și-a dat acordul pentru demolarea respectivelor construcții.

Proiectul de hotărâre privind preluarea construcțiilor din curtea fostului SOTRM Eforie Sud, de la Spitalul Județean Constanța în vederea demolării urmează să fie supus atenției consilierilor județeni în cadrul ședinței de Consiliu Județean Constanța care se va desfășura miercuri, 19 decembrie a.c..

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Mai multe anexe ale Spitalului de Oase din Eforie Sud VOR FI DEMOLATE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unele imobile erau de patrimoniu. Pe semne ca noul consultant a lui dancucila a intrat cu buldozerele ca pe fisia gaza. Rusine pungasilor. O sa va vina nota de plata cit de curind.
1
0
Dece nu le renovat mai pungasilor.Sa va fie rusine de 30 de ani nu ati fost in stare sa varuiti 2 borduri.Numai punga si.
4
0
Seful de Oase primeste bani, si nici nu te repara, ba mai mult iti face rau. Sa bage buldozerele si sa faca blocuri mai bine. Astia nenorocesc oamenii...doctori pusi pe capatuiala.
5
1
Pe vremea porcusorului,ce la mai curgeau balele dupa terenul de acolo.Nu se darama tot odata,ci incet-incet.Mai intai trebuie sa fie acoperiti,se lasa cladirile sa se degradeze.De 29 ani,cati se implinesc de la Revolutie,ce a cladit statul?
5
1
Ati despre subiectul asta de ne-ati albit. Dupa zeci de articole in acest an, ne predam - am inteles, vor sa demoleze. Dar de construit zice ceva cel care va comanda articolele?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218