REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cursele ilegale de maşini au băgat în mormânt doi adolescenţi: un puşti de 17 ani şi fiica de 14 ani a unui fost preot

Cursele ilegale de maşini au băgat în mormânt doi adolescenţi: un puşti de 17 ani şi fiica de 14 ani a unui fost preot

Replica API 9 iunie 2014 | 00:00 697

În atenţia Rutierei: participanţii la "liniuţe" se laudă pe youtube cu maşinile lor! Se văd inclusiv numerele de înmatriculare

În atenţia Rutierei: participanţii la "liniuţe" se laudă pe youtube cu maşinile lor! Se văd inclusiv numerele de înmatriculare

Lumânări şi rugăciuni la locul tragediei de vineri noapte! Drama pe care o trăiesc părinţii celor doi adolescenţi decedaţi la scurt timp după producerea cumplitului accident rutier de pe strada Interioară 3 din municipiul Constanţa, este înfiorătoare! Copiii lor nu mai sunt, după ce au ales să asiste la curse ilegale de maşini. Erau pe bancheta din spate a maşinii unui prieten. De altfel, zona Industrială este una cunoscută pentru astfel de curse, ba mai mult, în octombrie anul trecut, un poliţist care a încercat să tragă pe dreapta o maşină, a fost lovit în plin!

Cum s-a petrecut accidentul

Aflaţi pe strada Interioară nr. 3, şoferul Dragoş Maftei a virat brusc la stânga, spre parcare. A fost urmărit de ghinion. A intrat în coliziune cu un autoturism condus de Matthias Niculescu. Ulterior a ricoşat în maşina condusă de Adnan Mahmudi. Impactul a fost atât de violent încât maşina s-a rostogolit. La faţa locului s-a dat alarma: a sosit ambulanţa, care a preluat victimele, două dintre ele fiind în comă. Medicii nu au mai putut să-i mai salveze. Bogdan Arsintescu, de numai 17 ani, era elev la liceul din Techirghiol, iar Maria Alexandra Popa avea 14 ani. Minora, fiica fostului preot Ştefan Popa, nu i-ar fi spus mamei sale la ce distracţie urma să ajungă vineri noaptea. Aceasta a aflat abia după ce oamenii legii au anunţat-o că fiica ei se află în stare gravă la spial. Acolo a primit vestea cumplită. Fata ei decedase pe patul de spital, la fel şi Bogdan.

Şoferii implicaţi în tragedie, reţinuţi

Cunoscuţii au aprins lumânări la locul accidentului. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. Oamenii legii au reţinut două persoane după cursa ilegală din Constanţa, în urma căreia au murit doi adolescenţi, urmând să fie prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare. Este vorba despre Matthias Niculescu şi Adnan Mahmudi. Conform site-ului oficial al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, Bogdan Matthias Niculescu, de 21 de ani, născut în Laufenburg, este arbitru asistent, Categoria a II-a. Acesta se numără printre absolvenţii Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanţa, promoţia 2012, promovând examenul de Bacalaureat cu 8.23. "Au fost reţinuţi doi şoferi pentru 24 de ore. Au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă. În urma accidentului a rezultat decesul a doi minori. În cursul zilei de astăzi (duminică - n.r.) vor fi prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunerea de arestare peveventivă pentru infracţiunea de ucidere din culpă. În cazul în care vor fi identificate şi alte infracţiuni, cercetările vor fi extinse", a declarat Ciprian Sobaru, şeful Biroul Poliţiei Rutiere, ţinând să precizeze şi faptul că există posibilitatea ca aceştia să fie cercetaţi şi pentru participarea la curse ilegale de maşini. Nu doar Matthias Niculescu şi Adnan Mahmudi sunt cercetaţi. În dosarul constituit în urma accidentului de vineri este cercetat şi conducătorul auto în maşina căruia se aflau cele două victime. Ce spune Ciprian Sobaru despre producerea accidentului? "Ancheta aceasta nu s-a finalizat. Dinamica ar fi un impact frontal între un Volkswagen, care însă nu a fost fizic implicat în acest accident", a conchis şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa. În cursul serii, instanţa a decis măsura arestului preventiv în cazul lui Matthias Niculescu, în timp ce Adnan Mahmudi rămâne în libertate. De precizat că, după tragedie, pe youtube a fost postat un filmuţel în care apar maşinile celor care de regulă participă la curse ilegale. Probabil neinspirat, cel care a postat colajul a omis să blureze numerele de înmatriculare, aşa încât oamenii legii pot lua carneţelul şi să îşi ia notiţe!

Alexandra VASILE, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614